MadlenkaM MadlenkaM komentáře u knih

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Velmi hezký příběh vedoucí k filosofickým úvahám.

Opilé banány Opilé banány Petr Šabach

Výborná kniha! Pro mě jako umělce a abstinujícího alkoholika neskutečná sranda. :D

Doktor Proktor a vana času Doktor Proktor a vana času Jo Nesbø

Skvělý příběh! Žádná 100x ohraná „pohádka“, ale fakt originální kus. Četlo se to samo, lehce a svižně. Moc se mi kniha líbila.

30.10.2022 5 z 5

Šťastný princ (1 pohádka) Šťastný princ (1 pohádka) Oscar Wilde

Skoro jsem se rozbrečela... Je to tak hluboký, smutný a přitom vlastně krásný příběh.

Malá duše a Slunce Malá duše a Slunce Neale Donald Walsch

Knihu jsem dostala od mamky jako malá. Myslím, že je fajn, že mi k ní nic neřekla a že mě nechala si ji v klidu přečíst a udělat si vlastní názor. Musím uznat, že byla krásná a citlivá a hodně mě tehdy zasáhla. Nedokážu popsat, co se ve mně odehrávalo, ale bylo to neskutečně velké a nemělo to žádné hranice. Dnes už bych měla vše ovlivněné tím, co jsem za život poznala a zažila, ale tenkrát jsem si to mohla hezky užít...

Paní Láryfáry Paní Láryfáry Betty MacDonald

Knihu jsem dostala v dětství a byla báječná a tak zábavná! Miluji ty barvité popisy. Všechno jsem si díky tomu dokázala představit do nejmenšího detailu. :-) Ráda si knihu kdykoliv zase přečtu. A moje děti ji dostanou taky. Je to srdcovka.

Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Knihu jsem četla dokonce dvakrát. Ne proto, jak byla skvělá. Ale proto, že i tenkrát a i teď mě přestala zhruba po 1/4 úplně bavit. Přiznám se, prvních pár stran jsem se fakt smála. Ale chyběl tomu příběh, který by byl zajímavý. Škoda. Ani tenkrát a ani teď jsem ji nedokázala dočíst.

11.06.2022 2 z 5

Ideální manžel Ideální manžel Oscar Wilde

Skvělá nenáročná kniha s kapkou napětí a humoru. Četla se sama.

23.04.2022 5 z 5

Vše pro firmu Vše pro firmu Karel Poláček

Skvělá a veselá kniha. Taková odpočinková.

15.04.2022 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Mě tahle kniha nikdy neoslovila. Zkoušela jsem to v dětství, zkoušela jsem to v dospívání a dokonce i několikrát v dospělosti. A pokaždé stejný výsledek. Nebaví mě to a nelíbí se mi to.

15.12.2021 2 z 5

Syn celerového krále Syn celerového krále Ota Pavel

A mně se opět další z knih od Oty Pavla moc a moc líbila. Proč? Byla napsaná lidsky. Od srdce. Bez příkras. Tak jak to je. A navíc o sportu. Co víc může ilustrovat lidský život, než sport?! :-)

15.12.2021 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Jako jo, příběh mě pohltil. Celou knihu jsem přečetla jedním dechem. Ale pro tu poslední hvězdičku tomu něco chybí... Na mě to asi bylo moc brutální a syrové.

03.12.2021 4 z 5

Mikulášovy přestávky Mikulášovy přestávky René Goscinny

Opět jsem se výborně pobavila!

17.10.2021 5 z 5

Dětství je drama Dětství je drama Alice Miller

(SPOILER) Když jsem přečetla prvních pár stránek, bylo to na dlouhou dobu i mých pár posledních. Okamžitě mi bylo úzko... Postupem času, také díky terapii, jsem se ke knize vrátila. Ačkoliv jsem u ní pravidelně usínala, nakonec jsem ji dočetla. A světe div se, skoro nic si z ní nepamatuji. Ale kupodivu je mi lépe. :-)

Myslím, že kniha je vhodná pro všechny, kteří zkoumají příčinu svého duševno-emocionálního rozpoložení a ačkoliv by si rádi racionalizovali pomocí vzpomínek důvody, stále jim to nejde. Kniha odkazuje až do prvopočátku samotného bytí každého z nás a tyto momenty si bohužel nepamatujeme. Autorka jim ovšem vkládá velký význam, jelikož právě tyto dny, které jsme odkázáni na naše matky, tyto dny jsou ty stěžejní, které formují naše vnímání a naše budoucí psychické problémy. Zdá se to marné, ale pokud člověk odtruchlí to špatné, může se mu nejen ulevit, ale může také mít děti, které nebudou poznamenané tak, jako životy těch, o kterých tato kniha pojednává...

04.05.2021 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

To byla tak skvělá a báječná knížka. Přečetla jsem ji jedním dechem. Strašně mě mrzí, že je tak kraťoučká... S láskou ji odložím do knihovny a ráda se k ní zase jednou vrátím.

14.03.2021 5 z 5

Snadná cesta jak přestat kouřit Snadná cesta jak přestat kouřit Allen Carr

Můžu jen doporučit! Už 3/4 roku nekouřím a jsem maximálně spokojená. :-)

19.05.2016 5 z 5

Jonathan Livingston Racek Jonathan Livingston Racek Richard David Bach

Hezký příběh, který umožňuje každému uletět vysoko do oblak a dát tak životu krátkodobý, leč slastný smysl.

Vešla do moře Vešla do moře Mark Douglas-Home

Bylo to fakt napínavý. Od začátku až do konce. Fajn detektivka.

29.05.2024 5 z 5

Radost z nedokonalosti Radost z nedokonalosti Damon Zahariades

Sice jsem se v knize nedozvěděla nic nového, ale oceňuji, že je krátká, nezabíhá do přílišných technických detailů a dá se přečíst za pár hodin.
Tudíž ji ve své knize vítám jako skvělého pomocníka pro případ, že bych si chtěla v krátkosti připomenout, co že to mám vlastně za problém.

30.04.2024 4 z 5

Bez tebe Bez tebe Pavel Růžek

Nejdřív jsem si myslela, že mě ani dílo nebude bavit.
Nečtu knihy tohoto typu, nedokážu se ve většině případů vyrovnat se syrovostí, se kterou jsou některé části díla úzce spjaté.
Ale v těch nejvíc „pudově nízkých pasážích jsem nakonec objevila jakési kouzlo.
Četlo se mi to nakonec skvěle. Až mě mrzelo, že už je konec.

18.01.2024 5 z 5