Magie233 Magie233 komentáře u knih

Byla jsem otrokyní Byla jsem otrokyní Mende Nazer

Šokující příběh nubijské dívky nejen tím, jaké hrůzy prožila, ale také tím, že to není historie, ale stále tyto krutosti přetrvávají dodnes. Kniha je vyprávěna poutavě, srozumitelně a čte se na jeden zátah. Některé scény jsou velmi přesně a detailně popsány, až jde mráz po zádech, např. ženská obřízka nebo únos dětí nájezdníky.

13.01.2022 4 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Zlodějka knih se mi nakonec líbila. Ovšem o 150 stran bych ji zkrátila a tím by děj byl akčnější, první půlka se mi hodně vlekla, dokonce jsem uvažovala, že knihu odložím. Líbilo se mi pojetí vypravěče jako Smrti, což mělo téměř uměleckou hodnotu - i Smrt má duši. Závěr byl skvělý a vše vynahradil.

18.11.2020 3 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Má první kniha od Cartera. Hned jsem si oblíbila Huntera. Kniha plná napětí, neočekávaných zvratů, psychologických bojů dvou nadprůměrně inteligentních lidí, ale také brutality. Moc se mi líbila a těším se na další knihy.

04.11.2020 5 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Silný a smutný příběh, který zanechal ve mě hlubokou stopu. Určitě si přečtu druhý díl.

25.12.2024 5 z 5

Bodyguard Bodyguard Suzanne Brockmann

Pěkné a pohodové čtení s akčním příběhem podbarvené romantikou. Skvělá oddychovka.

16.08.2023 4 z 5

Nikdo neunikne Nikdo neunikne Romain Sardou

Dobré, čtivé a závěr překvapivý. Knihu jsem si užila.

25.12.2020 4 z 5

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Těšila jsem se na pokračování hlavních postav, které jsem si oblíbila. Kniha je čtivá a hned mě vtáhla do děje. Po první klidné a pohodové třetině děj konečně dostal spád, napětí, dobrodružnost a ke konci na mě čekalo několik dějových zvratů. Bavilo mě prožívat tento příběh.

02.12.2020 4 z 5

Andělský strom Andělský strom Lucinda Riley

První kniha od této autorky a líbila se mi. Příběh čtivý, postupně se rozvíjející s dávkou napětí a očekáváním jak to bude dál.

21.01.2025 5 z 5

Nekonečná noc Nekonečná noc Agatha Christie

Skvělé, záhadné, napínavé a překvapivé. Knihu jsem si užila a těšila se na ní.

27.11.2024 4 z 5

Noc nad oceánem Noc nad oceánem Ken Follett

Follett patří mé oblíbené autory a Pilíře země považuji za jednu z nejlepších knih. Měla jsem trochu obavy z tohoto díla, kvůli nižšímu hodnocení a tématu, ovšem hned při prvních větách románu mi bylo jasné, že je to stále ten skvělý Follett, jehož literární jazyk je mistrovský, příběh rozvinutý s mnoha postavami a opět se čtenář dozví něco zajímavého z historie, v tomto případě o letounu Clipper. Měla jsem ráda všechny pasažéry letadla, každý byl jiný a svými rozdílnými povahami a minulostí pěkně dotvářeli linku příběhu. Oddechové a pohodové čtení s dobrodružstvím okořeněné milostnými scénkami na palubě luxusního letadla Pan Amerika.

02.03.2023 5 z 5

V Afghánistánu Bůh už jen pláče V Afghánistánu Bůh už jen pláče Síba Shakib

Kniha, kde nám autorka ukazuje krutý život v Afghanistanu za různých politických režimů v období 70. - 90 let. 20. st. Deprimující je, že současná situace je stále stejná nebo horší. Příběh Šírín Gol je plný utrpení, bolesti a smutku. Styl vyprávění na mě působí jako syrový výčet válečného utrpení a strádání, dávám přednost propracovanému, poutavému zpracování příběhu. Např. skvělým vypravěčem je Khaleda Hosseini (zabývá se problematiku Afghanistanu), jeho Lovec draků patří mezi nejlepší knihy s tímto tématem. Třeba to byl záměr dokumentaristky Síba Shakib, aby ve čtenáři zůstala fakta a realita.

19.12.2022 4 z 5

Spirála zločinu Spirála zločinu James Patterson

Skvělé pohodové čtení se zajímavým příběhem. Detektiv Alex mi sedí, je to sympaťák. Konec je opravdu velmi nečekaný a určitě se pustím do dalšího dílu. Patterson je kvalitní spisovatel, jeho knihy jsou čtivé a mají spád a napětí.

19.10.2022 4 z 5

Vážka Vážka Michel Bussi

Pohodové čtení se zajímavým příběhem. Kniha se mi dobře četla. Do kategorie thriller bych ji nezařadila.

03.05.2021 4 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Na tuto knihu jsem se hodně těšila a o to bylo větší zklamání. Marketing odvedl dobrou práci. Styl psaní na mě působil zmatečně, fádně, je to spíše směs myšlenek a úryvků. Očekávala jsem citlivý příběh, emoční vyprávění, více konkrétních postav a jejich osudů, ..... Také jsem měla problém s celkovým líčením příběhu, který na mě nepůsobil reálně a skutečně. Tisíce porodů bez smrti dítěte nebo rodičky, těžko uvěřitelné v krutých podmínkách bez jakýchkoliv nástrojů, hygieny, apod. Téma holocaustu se řadí mezi náročnější, .... smutek, utrpení, strach, bolest, nelidskost. Výsledkem by měla být citlivá díla se silnými příběhy tvořená s respektem a úctou.

22.03.2021 2 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Čtivé, napínavé, akční, scény dobře popsané, pěkný příběh. Hlavní i další postavy jsem si oblíbila. I když hlavní hrdinka Laia by mohla být více rozhodnější a bystřejší, příběhu by to dodalo více dynamiky. Kniha mě hned vtáhla do děje a bavila mě. Hned navazuji na druhý díl.

18.11.2020 4 z 5

(M)Učednice (M)Učednice Ali Land

Skvělý psychothriller, který Vás nutí neustále číst a nepřestat. To že je vypravován v 1. osobě přispívá k hlubšímu prožitku. Mírně předvídatelný závěr, ale není to na škodu.

04.11.2020

Na věky věků Na věky věků Ken Follett

Opět úžasné dílo a dech beroucí čtení, Follett je skvělý vypravěč. Pilíře země se mi líbily o kapku více.

04.11.2020 4 z 5

Ohnivé kimono Ohnivé kimono Laura Joh Rowland

Sano je moje oblíbená postava a krimi příběhy ze starého Japonska jsou velmi zajímavé. Autorka píše velice poutavě a knihy jsou velmi čtivé. Za mě nejlepší kniha. Krásně jsem si četbu užila a těšila na další na stránky.

17.03.2024 5 z 5

Bundori Bundori Laura Joh Rowland

Má druhá kniha od autory a líbí se mi tento styl dedektivek. Obdivuji ctnost, čestnost a oddanost samurajů, učení záhadných nidžů, ráda poznávám historické Japonsko, zvyky a tradice císařského paláce. Oproti Tetované konkkubíny byl příběh mírně táhlejší, některé pasáše zdlouhavé, ale závěr gradoval a měl spád. Pohodvá četba.

12.04.2023 4 z 5

Mrazivý ráj Mrazivý ráj Jana Frey

Velice dobře napsaná, poutavě, zajímavě, jednoduše, tak aby oslovila hlavně mladé čtenáře. Čte se opravdu skvěle a rychle, žádné nudné a popisné pasáže. Smutný a dojemný příběh podle pravdivé události.

12.04.2023 4 z 5