Magrata15 Magrata15 komentáře u knih

Jak si správně přát Jak si správně přát Pierre Franckh

Další z motivačních knih, jak si zlepšit život.
Pěkně a srozumitelně napsané.

20.04.2020 5 z 5

Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Krásná, milá kniha a i když se neztotožňuji absolutně se vším, hodně jsem si z této knihy odnesla.
Poutavý příběh ženy, která vůbec neměla jednoduchý život, ale našla si motivaci a smysl, proč jít stále dál a nakonec i pomáhat dalším lidem.

20.04.2020 4 z 5

Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna Mark Twain (p)

Klasika - vtipné příběhy chlapců - rošťáka Toma, jeho brášky Sida, tuláka Huckleberryho, Tomova nejlepšího přítele Joa.
Částečně byl podle této knihy natočen český film Páni kluci.
V předmluvě Mark Twain píše, že většina událostí z této knihy se stala.

Případ nevěrné Kláry Případ nevěrné Kláry Michal Viewegh

Soukromý detektiv Denis Pravda přijme případ klienta, spisovatele Norberta Černého, který podezírá svou mladou přítelkyni z nevěry. Detektiv ji sleduje a zjistí a to také řekne Norbertovi, že Klára mu je naprosto věrná. Ale jak dlouho?!
A závěr? Naprosto nejasný, vůbec jsem nepochopila, jak to dopadlo.

20.04.2020 3 z 5

Výchova dívek v Čechách Výchova dívek v Čechách Michal Viewegh

Mladý učitel, který knihu vypráví, dostal nabídku od milionáře Krále, aby je deprimovanou dceru Beátu vyučoval tvůrčímu psaní. Finanční nabídku nemohl chudý učitel odmítnout, tak každý den tráví v pokoji jeho dcery dvě hodiny. On si mluví sám pro sebe, ona se válí v posteli a ignoruje ho.
Jednoho dne se všechno změní, Beáta ho přestane ignorovat a všechno se zkomplikuje.

20.04.2020 4 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Chvílemi jsem se smála nahlas a chvílemi se mi to zdálo až příliš přestřelené. Ale jinak fajn knížka na odreagování. (svobodné varuju - mohlo by je to odradit od vážného vztahu a soužití :) )

19.04.2020 4 z 5

Praha záhadná a tajemná Praha záhadná a tajemná Vladimír Soukup

Jak název napovídá, kniha obsahuje tajemné příběhy a procházky historickou Prahou (Pražský hrad, Hradčany, Josefov, Vyšehrad atd.). Dále je doplněna krátkými životopisy osobností, které měly k Praze nějaký vztah.
Nádherná kniha a nádherné fotky.

18.04.2020 5 z 5

Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě Magdalena Wagnerová

"Hrad to není jenom mohutné zdivo, padací most, kastelán a průvodkyně. Každý hrad je především příběh. Příběh jeho zakladatele, stavitele, obyvatel, lidí poklidně žijících v podhradí, nebo těch, co se ho snažili dobýt, srovnat se zemí či alespoň vypálit."

Kniha obsahuje popisy staveb, pověsti o vzniku i o dění a strašidlech na více či méně známých hradech Čech a Moravy. A samozřejmě krásné fotografie.

15.04.2020 5 z 5

Trik Trik Emanuel Bergmann

Malý Max hledá starého kouzelníka, aby kouzlem vrátil lásku jeho rozvádějícím se rodičům. Nakonec se podaří několik kouzel, která ale nikdo z "diváků" nečekal.

Tak trochu jiný pohled na dobu II. světové války a genocidu.

Autorův poutavý styl se mi líbil hned od první stránky.
(a jinak bych chtěla říct, že stejně jako "juliesze" mě nejdřív kniha zaujala svou obálkou)

06.04.2020 5 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

K téhle knížce jsem si musela vzít kus papíru, kde jsem si dělala poznámky a pak jsem si informace dohledávala na internetu. Velmi mě totiž zajímá umění a architektura a tady to bylo nabité zajímavostmi - (třeba bazilika Svaté Rodiny pro mě byla velkým překvapením).
Jinak celý román se mi zdál úžasný a velmi napínavý. Dan Brown opět nezklamal.
Samozřejmě profesor Langdon v mé hlavě má podobu Toma Hankse (přeju mu hodně zdraví).

04.04.2020 5 z 5

Těžké melodično Těžké melodično Terry Pratchett

Hudební skupina Howling Rocks ve složení Imp y Cilin, trpaslík Zlota Zlotasson a troll Perm M. Skalice, šíří napříč Zeměplochou rockovou muziku - hudbu s kameny - která uchvátí dokonce i mágy.
A ve stejné chvíli Zuzanka přebírá rodinný podnik. Problém je, že její dědeček není nikdo jiný než Smrť.
Zatím jedna z nejlepších "Zeměploch" co jsem četla.

01.04.2020 5 z 5

Ztracená zápletka Ztracená zápletka Genevieve Cogman

Irene se dozví, že jeden z jejich kolegů Knihovníků, spolupracuje s draky, což by mohlo dostat jinak nestrannou Knihovnu do potíží. A tak se vydá do New Yorku dvacátých let dvacátého století, aby to prošetřila.
Setká se s draky, fae, policií i gangstery a v jednu chvíli budou bohužel všichni proti ní.
Tak tahle kniha měla spád a moc moc se mi líbila.

24.03.2020 5 z 5

Muži ve zbrani Muži ve zbrani Terry Pratchett

Celý příběh se tentokrát točí kolem ankh-morporské noční hlídky, která vyšetřuje, kdo zabil trpaslíka Kladivbuše.
Kapitán Elánius se žení a Kartotka si nejspíš našel děvče.
A nakonec dojde i k velké reorganizaci Hlídky.
Opět skvělý příběh od pana Pratchetta.

22.03.2020 5 z 5

Muž, který kradl rukopisy Muž, který kradl rukopisy Giacinta Caruso

Na to, jak je kniha tenká, je dost překombinovaná. Podle obálky a popisu jsem čekala něco docela jiného.

16.03.2020 2 z 5

Proč kouzelník nečaruje Proč kouzelník nečaruje Karolína Ticháčková

Tuhle knížku jsem kdysi dostala od kamarádky. Jedná se o historický, pohádkový příběh z doby krále Artuše a spíše pro mladší ročníky. Občas proběhnou i velmi vtipné hlášky.
Kniha je na krásném papíře a obsahuje moc pěkné ilustrace.

15.03.2020 3 z 5

Slepičí polévka pro duši 2. porce Slepičí polévka pro duši 2. porce Jack Canfield

Inspirativní, motivační příběhy, většinou velmi dojemné.
Citáty: "Dobro, které vysíláme, se nám vrací."
"Pěstujte náhodnou laskavost a nesmyslně krásné činy."

14.03.2020 3 z 5

Egypt: Bohové, mýty a náboženství Egypt: Bohové, mýty a náboženství Lucia Gahlin

Krásná obrazová publikace o všem, co se týká starověkého Egypta.
Nádherná kniha.

12.03.2020 5 z 5

Velká cestovní kniha: Česká republika Velká cestovní kniha: Česká republika Petr David

Super tipy na výlety nejen po hradech a zámcích, ale i do měst a jejich pamětihodností a po přírodě v České republice.

Památky České republiky: Zámky Památky České republiky: Zámky Jaroslav Řezníček

Kniha obsahuje především nádherné fotografie. A k tomu krátký popis v českém, anglickém a německém jazyce. Ráda si v ní občas listuju a hledám tipy na výlety.

12.03.2020 5 z 5

Velká kniha pokojových rostlin Velká kniha pokojových rostlin Malgorzata Augustyn

Obrázky, návody na pěstování, doporučení - prostě všechno pro pěstování pokojových rostlin.