Majka1979 Majka1979 komentáře u knih

Plán plavby Plán plavby Trish Doller

Kniha, ktorú som práve dočítala je určená tým, ktorí majú radi tú pravú letnú romantiku. A keď sa to spojí s cestovaním, je o zábavu postarané.
Jednoznačne pekný príbeh a teda k vode ideálny.

21.06.2022 4 z 5

Zoznam prianí Zoznam prianí Viktória Dominová Drgoncová

V jednoduchosti je krása...
A presne tak vidím aj tento príbeh. Knihu som priam hltala. Príbeh, ktorý nám autorka predstavila nie je nejaký náročný na premýšľanie a raz za čas je skvelé si niečo také prečítať.
Ale na druhej strane musím priznať, že to vo mne vyvolalo neskutočné emócie.
Rodina, priateľstvo, láska, závisť, oddanosť, túžba,... - toto všetko a ešte oveľa viac sa skrýva v tejto knihe.
A nechýba tam ani tajný zoznam prianí.
Musím sa priznať, že pri konci som si poplakala. Možno práve preto, lebo niektoré momenty človeku pripomenú aj to, čo sa stalo v jeho živote.
Určite knihu odporúčam. Čítala som autorkine predošlé knihy, ale túto považujem za jej najlepšiu ;)

14.05.2022 5 z 5

Hříšná jízda Hříšná jízda Marcy Jell

Milujem príbehy tejto autorky. Nemohla som odložiť čítačku, kým som knihu nedočítala.
Príbeh, ktorom sa stretávame s dvoma dvojicami. Každá z nich má svoje vlastné problémy.
Ale obe majú niečo spoločné. Milujú rýchle autá a vrhajú sa do nebezpečenstva.
Samozrejme nechýba láska, sklamanie, túžba, nenávisť a samozrejme aj priatelia, ktorí sa vždy navzájom podržia.
Knihu môžem určite vrelo odporúčať. ;)

17.04.2022 5 z 5

Dej mi Království Dej mi Království Marcy Jell

Opäť skvelý príbeh, perfektne napísaný. Mne štýl autorky jednoducho sedí a na každú jej knihu sa teším.

Príbeh z trošku iného sveta, sveta plného bleskov, či už tých z foťákov alebo tých medzi ľuďmi.

Avšak nechýba ani túžba, láska, sklamanie, dôvera a nakoniec skutočné priateľstvo.

Určite odporúčam prečítať, nebudete ľutovať ;)

04.04.2022 5 z 5

Žila jsem s hlavou v oblacích Žila jsem s hlavou v oblacích Petra Karasová

Prečítala som doteraz veľmi veľa kníh a preto sa nebojím povedať, že viem posúdiť, či niečo stojí za prečítanie alebo nie. Pre mňa bola táto kniha naozaj prekvapením. Obálka krásna, anotácia sľubná a príbeh? Príbeh bol presne tým, čo som od knihy očakávala. Pre mňa to bol naozaj silný príbeh jedného dievčaťa, ktoré si prešlo nie ľahkým osudom. Možno to nie je pre niekoho wau kniha, ale pre mňa je to niečo, čo si vždy rada prečítam, pretože človek v živote zažije čokoľvek a takáto krátka novela, ako autorka uvádza, je to pravé.
Je to prvá kniha od autorky, čo som prečítala a nie je posledná, pretože jej tvorba ma zaujala a jej príbeh som prečítala veľmi rýchlo a môj dojem? Skvelý. A odkaz autorke? Teším sa na ďalší príbeh. Máte aj takých, čo sa im knihy nepáčia, ale sme tu aj takí, ktorí si vaše knihy veľmi radi prečítame :)
A za tento príbeh vám osobne veľmi pekne ďakujem. A teším sa na ďalší.

16.03.2022 5 z 5

Dáma v modrém Dáma v modrém Valerie Bowman

3.časť série opäť nesklamala. Ak som čakala, že už to bude trošku kľudnejšie, tak som bola na omyle. Ak sa do niečoho zapletie Lucy a jej intrigy (samozrejme len pre dobro zúčastnených), tak vždy to vyjde inak ako by malo, no na konci to vždy skončí podľa predstáv, hoci s malými problémami, na ktoré si jej okolie už muselo zvyknúť.
V tejto časti sa Jane a Garrett otvoria viac jeden druhému a dozvedia sa o sebe veci, o ktorých nevedeli. Ale stačí jedna sebecká mrcha a všetko mohlo dopadnúť inak. Ešteže tri nerozlučné priateľky Lucy, Jane a Cass ťahajú za jeden povraz a tak sa nakoniec predsa len všetko šťastlivo porieši.
Koniec dobrý, všetko dobré?
Takto to malo dopadnúť, keďže všetky tri svoje šťastie našli. Ale vtom vtrhne do domu Julienova sestra (Julien je manžel Cass) Daphne s tým, že sa asi vydala. A žeby to bol opäť problém, s ktorým si naša trojica bude musieť poradiť, aby Daphne pomohli? Takto otvorene končí táto časť a tak treba začať čítať ďalšiu, záverečnú časť série :)

22.01.2022 5 z 5

Nečekaně vévodkyní Nečekaně vévodkyní Valerie Bowman

Po dlhšej dobe som siahla po historicko romantickej sérii a vôbec neľutujem.
V prvej časti sa stretávame s troma kamarátkami - Cass, Lucy a Jane. Je neskutočné, čo všetko vedia vymyslieť. Ale nielen to. Ukážu nám silu priateľstva a nakoniec aj to, že v živote je najdôležitejšia láska. Hoci sa uchádza Derek o inú, tak láska zvíťazí. A ktorá z týchto troch dám bude jeho vyvolenou? To sa dozviete, ak si knihu prečítate. Nádherný príbeh, ktorý môžem vrelo odporúčať. Veľa úsmevných príhod, veľa trapasov, ale hlavne veľmi veľa lásky a súdržnosti.
A už teraz sa púšťam do 2.časti, na ktorú sa samozrejme veľmi teším.

18.01.2022 5 z 5

Posledné kníhkupectvo v Londýne Posledné kníhkupectvo v Londýne Madeline Martin

(SPOILER) Takúto knihu som ešte nečítala, to priznávam, zo začiatku som si nebola istá, či to zvládnem.

Príbeh naozaj silný, je o sile hlavne žien a ich postoja k vojne, no nezabúdajú na svojich najbližších. Mne sa najviac páčila asi hlavná hrdinka, ktorá sa náhodou dostala do zamestnania do kníhkupectva. Zo začiatku nebola nadšená, ale potom sa v tejto práci našla a začala ju mať veľmi rada.

Popri tom pracovala ešte aj s ľuďmi, ktorým pomáhala do úkrytov a teda bola vždy tam, kde ju bolo treba.

Najviac ma dostala smrť chlapca, ktorá dosť otriasla hlavnou hrdinkou a jej okolím.

Jednoducho toto je niečo, čo si človek musí prečítať, aby si dokázal uvedomiť, čím prechádzali ľudia, keď to bolo ťažké. A akú silu dokázali nájsť v sebe ženy, ktoré veľakrát zostávali samé a už sa im muži alebo synovia nevrátili :)

Raz za čas takúto knihu sa oplatí prečítať, ale určite by som si nevedela predstaviť čítať ich denne.

Ale tie, čo máte tieto príbehy rady, tak si to užijete, naozaj stála za to a zanechala vo mne niečo veľa :)

16.12.2021 5 z 5

Spomienky na teba Spomienky na teba Jamie Beck

Veľmi zaujímavý príbeh, určite osloví toho, kto má rád príbehy, v ktorých nejde všetko ako po masle.
Ona uteká, aby mala slobodu. Vracia sa, aby utiekla pred tým, čo ju pri hľadaní dohnalo.
On sa trápi, keď utečie. Vráti sa a nechce si ju pustiť k telu.
Všetko sa však komplikuje tým, že ani jeden z nich nezabudol, avšak žiadny návrat nie je jednoduchý.
Každý z nich má za sebou niečo, on nefunkčné manželstvo a dcérku, ona hrozné spomienky z prepadu, ktorý zažila.
Dokážu aj cez toto všetko nájsť opäť k sebe cestu?
Všetko toto sprevádzajú aj príbehy ich kamarátov a známych, všade niekde niečo je. A možno práve tieto problémy ich dokážu viac spojiť :)

08.12.2021 4 z 5

Keď sláva nestačí Keď sláva nestačí Alica Eštoková

Po prečítaní tejto knihy naozaj neviem ako začať...

Veľmi silný príbeh. Ak sa ho rozhodnete čítať, buďte pripravené na všetko. Obálka neprezrádza to, čo sa v skutočnosti deje.
Silvia, jej mama a brat zažívajú doma peklo. Aké je to žiť s tyranom, ktorý neznáša ženy? Nie je to nič jednoduché.
Zverstvá, ktoré ten chlap pácha? Človeku sa rozum pozastaví. Keby som ho stretla, osobne by som sa postarala, aby skončil v base... Ľahko sa to hovorí, ťažšie sa to žije.
Silvia avšak stretne niekoho, kto jej možno pomôže otvoriť oči a možno trochu predsa len poodhalí to, čo pred všetkými tajila.

Ale ona neverí, že má právo byť šťastná... Alebo sa mýli?

Neuveriteľný príbeh, ktorý zasiahne každého a pri niektorých scénach som mala slzy na krajíčku.
Klobúk dole pred autorkou.

06.12.2021 4 z 5

Posledná kapitola Posledná kapitola Andrea Rimová

Toto bola kniha, ktorá sa nedala odložiť bez toho, aby som nebola na jej konci.

Tak neskutočne skutočný a silný príbeh...
Hneď od začiatku som vedela, že to nebude romantika, ktorá mi bude trhať srdce.

Naopak bola to práve realita a pravda, ktorá to srdce trhala.

Dvaja ľudia sa stretnú, je to náhoda, no aj z náhody môže vzniknúť láska. Ale čo ak sa práve ten jeden vytratí na dlhé 3 roky a až časom sa zistí prečo?
Ako sa zmenil ich život za to obdobie?
A kde je pravda o tých troch rokoch?

Kto z nich je väčší smoliar a kto vinník?

Alebo žeby boli obeťami obaja?

Príbeh, v ktorom sa všetko odhaľuje postupne a aj tak dokáže veľa vecí prekvapiť.
Táto kniha ma jednoducho dostala.
Neuveriteľne napísané a som veľmi rada, že som si ju mohla prečítať ;)

Knihu určite odporúčam

05.12.2021 5 z 5

Na Vianoce o jedného viac Na Vianoce o jedného viac Sarah Morgan

Opäť som siahla po vianočnej knihe, druhej od tejto autorky a môžem povedať, že ma vôbec nesklamala.
Jej štýl mi sedí.
Príbeh je opäť o troch ženách - mame a dvoch dcérach.
Ako môže byť jedna matka taká chladná, že od seba odloženie svoje dcéry?
Stačí jedna nehoda a dcéry po 5 rokoch uvidí. Avšak nie preto, že o to stoja, preto, lebo mala nehodu a leží v nemocnici.
A tak skúsi práve ona využiť ich stretnutie na to, aby strávili spolu Vianoce. Nie sú nadšené, avšak keď to spoja s poznávaním krás Škótska a aj s celou rodinou, tak prečo nie?
Nie je však vôbec jednoduché zabudnúť na minulosť a žiť tak ako keby sa nič nestalo.
A možno práve tie Vianoce pomôžu konečne povedať celý príbeh ich matky a pochopiť, prečo bola takou akou vždy bola.

Možno práve Vianoce by mohli byť vhodným časom na nové začiatky...

30.11.2021 5 z 5

Kam chodia snehoví anjeli Kam chodia snehoví anjeli Maggie O'Farrell

Tento príbeh som prečítala veľmi rýchlo.

Možno je to rozprávka a možno nie, možno je to niečo, o čom premýšľame.

Snehový anjel, ten, ktorého sme si ako deti vytvorili tým ako sme ležali v snehu a trepotali nohami a rukami...

Sen či skutočnosť?

Najkrajšie na tom je to, že nezáleží na tom ako to je. Záleží na tom, čomu veríme ;)

13.11.2021 5 z 5

Hriešne vinný Hriešne vinný Meghan March

Po prvej časti ( ktorú som si musela pripomenúť, keďže vyšla už dávnejšie ), som si konečne užila pokračovanie.
Zo začiatku mi to pripadalo nemastné neslané, ale potom sa to opäť začalo vyvíjať.

Intrigy, nenávisť ale aj láska,túžba žiť naplno - to všetko sa v tejto druhej časti skrýva.

Čakali by sme rozuzlenie toho, čo v 1.časti bolo zatiaľ nevypovedané. No ako sa všetko začína pekne pomaly rozuzlovávať, na konci da opäť stane niečo, čo otrasie všetkými zúčastnenými a 3.časť je teraz veľmi lákavá.

Nedá sa ju nemať doma, ešteže ju mám a môžem pokračovať, lebo inak by ma roztrhlo od jedu. Ako je možné, že to takto skončilo...

Takže odporúčam mať rovno celú trilógiu a čítať po sebe ;)

04.10.2021 5 z 5

Najjasnejšie hviezdy Najjasnejšie hviezdy Anna Todd

Zo začiatku som knihe nedávala veľkú šancu, pretože pre mňa bola séria After utrpenie, ale môžem povedať, že túto knihu som prečítala do konca a príbeh ma naozaj zaujal.
Ako vždy hovorím, nemusí byť v knihe samý sex a erotika, aby ma zaujala. Bola napísaná pútavo, príbeh hlavnej hrdinky, jej rodiny, jedného vojaka, ktorý jej vstúpil do života, tehotnej kamarátky vás nenechá chladnými. Budete chcieť čítať ďalej a ďalej, len aby ste zistili, ako sa ich životy zmenia, ako dokážu životom kráčať, hoci majú v ceste prekážky.

A ak ich zasiahne láska, tak potom je ten život o to pestrejší a plnší. :)

Odporúčam prečítať, ak máte rady takéto príbehy, veľmi dlho som takéto niečo nečítala a môžem povedať, že som sa párkrát zamyslela aj nad svojim životom. Niekedy takáto trošku iná, no napokon aj trošku kniha na zamyslenie, padne vhod :)

03.10.2021 3 z 5

Cesta do nebes Cesta do nebes Barbara Cartland

Keď sa Elvira dostane na výchovu k svojej tete u ktorej nie je vôbec vítaná (ujíma sa jej len kvôli tomu, že je to jej povinnosť), musí zniesť všetko, čo jej teta povie.
Vychová z nej mladú dámu a keď príde list od jej sesternice, aby jej robila spoločníčka, pretože sa má vydať za knieža, tak sa jej teta veľmi ochotne zriekne a pošle ju tam.
Cestou sa jej stane nešťastie, nebyť mladého muža, mohla umrieť.
O to väčšie prekvapenie ju čaká u jej sesternice-faloš, závisť, zlo, sebectvo, toto všetko tam nájde. Ak tak chce zostať, musí sa to naučiť brať tak ako to je.
Zlomový okamih prichádza príchodom kniežaťa, jeden mladík z jeho družiny je tým jej záchrancom.
Kým naozaj onen mladík je? A ako dopadne svadba jej sesternice? Ako Elvira nakoniec dopadne? Bude taká šťastná ako si vysnívala?

Knihu môžem určite len odporučiť:)

29.08.2021 5 z 5

O päť rokov O päť rokov Rebecca Serle

Možno som čakala od knihy niečo iné, no príbeh ma dostal. Určite som bola prekvapená tým, ako sa to všetko vyvíjalo. Dievča, ktoré má všetko dopodrobna naplánované aj so svojím priateľom... A stačí jeden sen a už si nie je ničím istá a keď sa tá osoba zo sna objaví aj v jej reálnom živote, o to viac to s ňou začne robiť divy.
A či sa jej plánovaná budúcnosť splní alebo sa naplní to, čo sa jej snívalo, tak to už sa dočítate v knihe :)
Určite príbeh stál za prečítanie :)

25.08.2021 3 z 5

Prokurátor a ja Prokurátor a ja Sara Mia Velinská

Andrej, cieľavedomý prokurátor, ktorý žije so svojou manželkou 10 rokov. Nesťažuje sa, skôr si zvykol a asi o nejakej extra láske sa hovoriť už nedá, ak sa niekedy vôbec dalo.
Nina je mladá tanečnica, dievča, ktoré je asi až príliš dobré a nevinné pre tento svet.

Raz sa Klaudia, Andrejova manželka rozhodne, že už má dosť toho jeho nezáujmu a navrhne mu pauzu. Pauzu bez podmienok...
Pre ňu to je ako výzva, dokázať mu, ako mu chýba. Netuší však, že tým dokáže úplne niečo iné.

Andrej sa stretáva s Ninou. Od začiatku obaja vedia, že ich vzťah je nereálny. On je predsa prokurátor, ženatý a jeho svokor je o 2 pozície vyššie. Nemá v pláne vzťah, chce si užiť a dokázať niečo sám.

Určite knihu vrelo odporúčam. Je v nej všetko to, čo má dobrá kniha mať.

13.08.2021 5 z 5

Ako slaný karamel Ako slaný karamel Lucia Olrinková

Pre mňa bola táto kniha veľmi milé prekvapenie, doteraz som od autorky čítala všetko, ale teda táto kniha ma naozaj dostala a to myslím naozaj vážne. Príbeh sa čítal sám, nedokázala som prestať a tak som rada, že som po nej siahla a jej kúpu určite neľutujem.

Ema je mladá žena, ktorá sa aj vďaka svojmu rómskemu pôvodu stretáva veľakrát s hnusnými ľuďmi, ale život ju naučil. Jej najbližší - otec a starká zomrú a ona sama sa musí postarať o svojho brata. A tak sa po štúdiu bakalára zamestná vo firme, kde pracuje ako fakturantka, asistentka, dievča pre všetko. Najväčšou chybou však je, že si začne so svojím šéfom. A teda ona ho ľúbi, on ju berie len ako "kamarátku s výhodami". Stane sa to, čo by nečakala, Viktor (jej šéf) si nájde inú a ona dostáva výpoveď. Po tejto zlomovej situácii mu to vykričí pred celým podnikom a tak jej on sľubuje pomstu a veruže tá pomsta sa aj koná, hoci ona o nej nevie.

Dozvedá sa o nej ako gazdiná u zámožného advokáta, kam ide pracovať, pretože v jej odbore si nevie nájsť prácu (hoci ponúk je vždy dosť a teda na pohovoroch sa cíti byť naozaj viac než vhodnou kandidátkou). Po čase jej povie Oskar (jej súčasný šéf), akú špinavosť urobil jej predošlý šéf a tak ako advokát sa do toho oprie a pomôže jej získať odstupné a okamžite ju jej predošlý šéf (pod vyhrážkou trestného oznámenia za ohováranie) prestane očierňovať a podávať na ňu negatívne pracovné hodnotenia.

Ema sa však aj tak nebojí a pracuje ďalej ako gazdiná a popritom pečie, jej koláčiky sú vychýrené a teda si aj vďaka svojej kamarátke splní sen a začne si tým aj zarábať.

Práca a pečenie sú pre ňu všetkým

Ako to však skomplikuje stretnutie s jej šéfom v bare a prebudením sa v jeho posteli s úplným oknom?

Ako toto všetko zamotá jedna Oskarova nevinná lož?
A čo Emin sen o cukrárni? Dokáže si ho splniť? Dokáže odpustiť Oskarovi?

Prečítajte si a dozviete sa viac. Mňa osobne príbeh veľmi oslovil :)

11.07.2021 5 z 5

Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Najúžasnejšie letné čítanie s talianskou atmosférou a chuťou gelata na perách.

Lina príde o mamu a v tej chvíli zisťuje, že jej skutočný otec žije. Odchádza do Talianska, aby zistila, čo sa stalo. Prečo sa to dozvedá tak neskoro? A čo Howard? Je skutočne tým otcom, po akom túžila?

Stretáva Rena, priateľa, ktorý jej pomáha pátrať po tom, čo sa vlastne stalo. Vďaka maminmu denníku odhaľuje pravdu - nie všetko je však také ako sa zdá.

A čo ak stretne aj ona lásku a kvôli pátraniu môže o ňu prísť... Alebo nie?

Nádherný príbeh, v ktorom je veľa tajomna a hlavne príbehov spojených s krásami krajiny.

10.07.2021 5 z 5