MaKolar komentáře u knih
Velmi zajímavý pohled na AČR. Autor zde líčí osobní zkušenosti a vzpomínky novodobých veteránu. Za mě výborná kniha, která se vyrovná prvotině.
Nenáročná kniha, která se dobře čte. Konec byl pro mě již v polovině celkem předvídatelný. Od knihy jsem čekal více, než co slibovali v recenzích.
Skvělé napsané svědectví o boji proti terorismu v Afghánistánu. Autor zde popisuje svoji působnost na misi, která se bohužel neobejde bez ztrát jeho vojáků. Je to skutečný příběh o bratrství, oddanosti státu a víře ve svobodu. Kniha se velmi dobře čte, nemá žádná hluchá místa. Některé pasáže nutí k zamyšlení. Doporučuji.
Příjemné zakončení celé série. Autor zde velmi dobře vystihl život hlavní postavy Fanninga. Skvěle byl pojat konec z pohledu historie lidstva. Doporučuji.
Otevřená autobiografie nejlepšího odstřelovače v dějinách USA. Autora nesoudím jako vraha, spíše byl fanatický vlastenec, který byl schopen obětovat společný život s rodinou. Kniha je napsána jednoduše, je patrné, že autor není spisovatel. Doporučuji.
Moje první setkání s autorem, kniha se čte velmi snadno. Příběh je velmi vtipný s hořkým koncem.
Za mě nejlepší z celé trilogie. Velmi dobře mapuje události daného období. Srpen 1968 a nástup normalizace je vylíčen i v tehdejším ČSSR. Doporučuji.
Výborně napsaná kniha o jednom velkém snu, který se stal skutečností na pozadí nacistického Německa. Doporučuji!
Výborně napsaná kniha o atentátu na Heydricha. Zajímavý koncept knihy. Autor vkládá se vlastní myšlenky a názory mezi jednotlivými kapitolami. Kniha se zařadila mezi mé nejoblíbenější, určitě se k ní vrátím.
Skvěle napsaný skutečný příběh z doby normalizace. Příběh o emigraci jedné rodiny, která se usilovně snaží získat svoji dceru do exilu. Je až neuvěřitelné, v jaké kleci jsme zde žili.
Tato kniha skvěle vystihuje atmosféru 60. let v USA, která byla plná drog, hippies a nadějí pro lepší zítřek. Autor popisuje vznik svého ateliéru Factory, se kterým byla spjata celá řada Warholových superstar.
Originálu Larssona kniha bohužel nedosahuje. Příliš mnoho postav a konečné rozuzlení děje mě nenadchlo.
Kniha ukazuje nesmyslnost války a zmaření mladých životů. Typický rukopis pro autora. Doporučuji, jedná se o jednu z nejlepších knih autora.
Kniha řeší stále aktuální rasismus, přestože byla vydána před více jak padesáti lety. Děj je rozdělen do více části. Je zde hodně cítí vira ve spravedlnost a rovnost. Konec je velmi úderný a nutí k zamyšlení. Doporučuji.
Moje druhé setkání s autorem. Kniha dosahuje téměř kvalit Kafky na pobřeží. Silný příběh mladého muže, který si pokládá otázku ohledně života, smrti a vztahů. Murakamiho styl je velmi specifický. Není zde úplně patrné, že se jedná o japonský román. Prolíná se v něm doba konce 60. let, studentské nepokoje, hudba Beatles. Doporučuji.
Osobní vzpomínky autorky se prolínají s dějinami Československa na pozadí okupace až po únor 1948. Kniha se velmi dobře četla. Z pohledu čtenáře je velmi zřetelné, ze autorka je pyšná odkud pochází a ma velmi silnou úctu a vírou v demokracii. Doporučuji všem, kteří se zajímají o dějiny českého národa.
Kniha se mi velmi dobře četla. Vyhovovaly mi krátké kapitoly. Vystihuje i pocity té druhé strany v době války - vina, stud,zamyšlení. Autorovi se podařilo velmi dobře spojit děj dvou hlavních postav. Moc se mi líbilo zakončení příběhu. Knihu doporučuji.
Námět příběhu byl dobrý, ale vadilo mi vylíčení hlavního představitele - někdy až moc nereálné. Pro mě nejslabší ze série oddělení Q.
Moje první setkání s autorem. Silný příběh z pohledu té druhé strany...Určitě se vrátím k jeho dalším knihám. Doporučuji
Vynikající kniha. Skvěle vylíčená doba 60. let v USA. Doporučuji.