March March komentáře u knih

Hrob v ledovci Hrob v ledovci Arnaldur Indriðason

Četla a přečetla, chvilkami to mělo spád, ale chvilkami takové nereálné. No, teď mi ani nevadilo islandske tykani. Není to kniha kterou bych si přečetla znovu, autor má i lepší díla.

26.03.2020 3 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Měla jsem problém se do knížky pořádně zacist, způsob psaní knihy mě baví, Zmizela byla skvělá. Ale postavy z teto knihy mě moc neoslovili...ale závěr knihy byl ficak, měl zajímavé a prekvapive zakončení.

22.03.2020 3 z 5

Ďáblův elixír Ďáblův elixír Raymond Khoury

Začátek knihy mě bavil, bylo zajímavé i návrat do minulosti, ani mi nevadilo odbočení od templaru. Ale pak to už bylo chvilkami až nereálné..ale nevadí, napětí, napětí a napětí to mělo.

24.01.2020 3 z 5

Spása templářů Spása templářů Raymond Khoury

Kniha mě bavila, prolínání minulost a současnost mě baví, je to okořeněné a pro mě občas magické, když se odkryvaji taje té doby. Jediná chybka na kráse pro mě byla, že agent FBI by toho neřáda zlikvidoval hned při první příležitosti a ne takhle zdlouhavě...ale to asi udělal aautor záměrně...asi aby napínavější? Mě to spíše " nadzvedavalo", ale přežila jsem to:-) a i s radostí se pustím do dalšího dílu

15.01.2020 4 z 5

Lord Mord Lord Mord Miloš Urban

Vůbec jsem se do knihy nemohla zacist, to se mi běžné nestává... četla jsem díky tomu, že jsem byla zvědavá, kdy se" rozjede " detektivní zapletka, ale to bylo hodně okrajově... asi jsem od knihy čekala víc? Moje prvotina od autora, ale určitě se k němu někdy vrátím.

19.12.2019 3 z 5

Propasti Propasti Arnaldur Indriðason

Kniha průměrná, bankovnictví pro mě nezajímavé téma, dej směrem k Andreasovi pro mě ne moc poutavý, no takové nijaké ... už si zvykam na tykani a lámání si jazyka nad jmény, ale dam si pauzu od Islandu...

13.12.2019 3 z 5

Bohové viny Bohové viny Michael Connelly

Za mě dobrý, díky autorovi už neodkladam knihy že soudního prostředí. A ne nadarmo je moje slabina Mickey Haller, ale i jeho brácha, no prostě Connelly ve mě našel vernou ctenarku:-)

07.12.2019 4 z 5

Jezero Jezero Arnaldur Indriðason

Z knihy nadšená nejsem, zdlouhavé vyprávění, tykani a chovani islandanu mě nevyhovuje. Chybi mi napeti, zápletka..., jsem ráda, že se v knize moc neobjevovala dcera Eva. Je to spíse vyprávění příběhu, než severska krimi.

27.03.2019 3 z 5

Severní blata Severní blata Arnaldur Indriðason

Kniha se mi líbila, mám ráda zápletku na několika stranách, "zatoulani se" do minulosti, ke konci jsem četla, četla a četla, nemohla jsem se odtrhnout. Ponurost a smutek,je z knížky cítit až ke čtenáři....ještě zkouknu film, který je podle knížky natočený a pokračuji v dalším Indradasonem

13.03.2019 4 z 5

Růže smrti Růže smrti Arnaldur Indriðason

Detektivní předkrm, čekala jsem asi víc, nicméně dej zajímavý, jen částečně nedotazene a to tykani....je nezvyklé. Každopádně třeba je to od autora rozjezd a další díly budou mít jen plný počet *.

06.03.2019 3 z 5

Všechno bude dobré Všechno bude dobré Deborah Crombie

Knížka se mi líbila, jako většina hodnoticich i já uvítala, ze to bylo bez krve a střílení. I když uvitala bych dej více propleteny s více zapletkami.

02.02.2019 4 z 5

Rozcestí Rozcestí Ross Macdonald

Tato kniha mě nějak nenadchla...trochu mi vadil Bret...pro mě nemastne, neslané...

29.12.2018 2 z 5

Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Kniha mi byla doporučená, nevěděla jsem co mě čeká...musím uznat, že styl psaní mne překvapivě bavil na to, jak je kniha stará. Krásné vykreslení chování dětí, částečná naivita a úcta k rodičům, ale zároveň i dřívější postoj k jiné rase. Žádnou pecku jsem neočekávala a vlastně ani žádné WAU nezískala. Chvilkami zdlouhavé vyprávění.... Dle mého, nic moc.... Ale po těch severských krimi odlehčené čtení

11.09.2018 3 z 5

Pomsta Pomsta Lee Child

Zatím pro mě nejslabší Jack, i když jsem jeho velká fanynka. Kniha na mě byla vleklá, občas jsem se nemohla zacist do deje, ale závěr byl geniální. I tak je Jack stále moje velká slabina a vrhám se na další.

11.08.2018 3 z 5

Slepý muž v Seville Slepý muž v Seville Robert Wilson

Několikrát jsem knihu odložila a už nechtěla číst, ale dočetla. Španělské názvy mi moc neseděly, zdlouhavé, jiný druh detektivky, zajímavé zapojení i do minulosti..závěr byl napínavý...

07.06.2018 2 z 5

Vrah v temnotě Vrah v temnotě Helene Tursten

Za mě palec nahoru.
Občas jsem se trochu bala o IH, ale zápletku jsem odhalila. Pri pomysleni, ze takovy silenec muze byt mezi námi....no hnus. Uz mi začíná být smutno, že se blíží poslední kniha s IH.

01.03.2018 5 z 5

Dvojí tvář Dvojí tvář Helene Tursten

Přečteno poměrně rychle, i když to pro mě bylo malinko přes hranu....ale IH je prostě jinak skvěla.
Vrah odhalen, a dle mého autorka má lepší dily.

11.02.2018 3 z 5

Ohnivý tanec Ohnivý tanec Helene Tursten

Dobrá kniha, pachatele jsem uhadla a poměrně brzy.
Autorka my daleko lepší knihy.

03.02.2018 4 z 5

První podezření První podezření Helene Tursten

Knihy čtu postupně a musím uznat, že mě IH stále baví. Kniha byla napinava a dobře se čte. I kdyz je mým favoritem díl předešlý, ale i tak doporučuji.

26.01.2018 5 z 5

Šestý cíl Šestý cíl James Patterson

Fantazie, nemohla jsem se odtrhnout, zápletky a napětí v tomto díle naprosto bezkonkurenční. Přečetla jsem již 6 dílů s L.Boxerovou a jeden lepší než druhý!
Vřele doporučuji!

26.09.2017 5 z 5