Marcik7 Marcik7 komentáře u knih

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Pan Moravec se umí ptát a vybral si muže velmi zajímavého. Někdo s tak pevnými a správnými názory by se měl naklonovat a klobouk dolů před jeho řešením nuceného odchodu od policie. Jako věrný divák Případů 1. oddělení jsem si na mnohé případy vzpomněla a spojila si je s vyprávěním pana Mareše, jak to vlastně všechno bylo...

18.09.2023 5 z 5

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Místy jsem neviděla na písmenka přes slzy smíchu. Jsme s panem Ebenem přibližně stejně staří a tak mnohé jím popisované situace jsou mi známé a blízké. A nevytrhla jsem samozřejmě ani jeden list...nebyl důvod.

07.03.2022 5 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Jirotkův Saturnin patří k mým nejoblíbenějším knihám a jako vždy mě nezklamal. Jeho humor a fantazie vždy potěší.

19.09.2020 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Tak tohle bylo hodně drastické. Robert Hunter hledá brutálního sériového vraha, který své oběti mučí, seká a tvoří z části jejich těl jakési skulptury. Napínavé až na půdu jako pokaždé, Carter prostě umí.

28.07.2024 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Moje první setkání s detektivem Hunterem a hned taková pecka! Bála jsem se, že to bude moc kruté, a taky bylo, ale vždy jen na hranici nechutnosti a pak rychle pryč od toho - to oceňuji. Hunterovy analytické schopnosti, vysoké IQ a v protiváze jeho sklony k pití a sebedestrukci - lákavá kombinace. Závěr překvapující, nečekané rozuzlení a v posledních řádcích informace, která by ho nejspíš totálně zničila...přečtěte si to!

18.05.2023 5 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Paní Klevisová opět na výbornou - popisy postav i prostředí člověka doslova vtáhnou, vztahy jsou reálné a zajímavé a párek detektivů se skvěle doplňuje . Nemám co vytknout, přečteno rychle a s chutí a proto doporučuji.

06.02.2024 5 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Klevisová patří právem k nejlepším českým autorkám detektivek. Ráda jsem se s ní podívala do mě blízkého kraje a opravdu jsem si to užila.

16.06.2023 5 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Tentokrát vyjel Bergman na dovolenou do Skandinávie za polární kruh lovit ryby - ale moc času tomu nevěnoval, protože opět řešil případy. Zmizení mladé matky s dítětem, vraždu neznámé ženy...Klevisová zde popisuje nelehký život obyvatel v této málo obydlené oblasti, která má ale určitě svůj divoký půvab nejen pro rybáře, ale hlavně milovníky neporušené přírody. Zakončení napínavé, osudy postav opět zajímavé a jako třešinka na dortu informace o pro nás exotické oblasti.

12.01.2023 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Velmi dobrá klasická detektivka. Měla jsem podezření na spoustu postav, nakonec bylo všechno jinak - a tak to má v detektivce být. Rozhodně brzy sáhnu po další knize Michaely Klevisové.

29.11.2021 5 z 5

Závity ulit Závity ulit Martina Málková

Tak tohle jsem si vážně užila a byla to "jízda" - kdo si knihu přečte, pochopí. Krásná práce s jazykem a byl by to i pěkný scénář k filmu, úplně jsem to viděla. Zajímavé hlavní postavy se zajímavými osudy. Určitě zkusím ještě něco jiného od této autorky.

26.03.2023 5 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Četba této knihy byl opravdu zážitek - někdy jsem slzela smíchy a jindy dojetím. Rozhodně žádného čtenáře nenechá chladným a hlavní postava Britt-Marie je opravdu neskutečná.

02.07.2024 5 z 5

Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Příběh, ve kterém rezonují důležité až přelomové okamžiky 20. století na českém venkově, konkrétně v jižních Čechách, ať už šlo o kolektivizaci zemědělství, znárodnění, rok 1968 a pak 70. léta až po Sametovou revoluci. Hlavním problémem je zde stavba atomové elektrárny v Temelíně a s tím související zatopení několika vesnic. Prožíváme určitě těžké chvíle lidí, kterým za směšnou cenu vykoupili jejich rodné domy, ve kterých žilo už i několik generací, pole, zahrady či louky. Hlavní hrdinka Hana se vrací po řadě let na místa svého dětství a mládí, potkává se se svými tehdejšími kamarády i sousedy...

08.12.2021 5 z 5

Skála Skála Peter May

Magické prostředí ostrova Lewis, kruté přírodní podmínky, staletá tradice lovu mláďat guga a dlouholetá nenávist, která otrávila život celé řady lidí - to je příběh, který mě velmi zaujal a těším se na pokračování.

21.11.2021 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnová prostě umí! Další mozaika příběhů a propletených životních osudů příslušníků jednoho roku a lidí v jejich blízkosti v průběhu jednoho století, skvěle rozpracovaná, nepostrádající humor ani napětí. Umím si představit skvělou detektivku od této autorky.

10.12.2020 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Každý z nás má z něčeho strach, větší či menší. Sériový vrah z tohoto příběhu využíval strach svých oběti k ještě krutějšímu umírání brilantní a napínavý, rozhodně doporučuji k přečtení .

05.01.2024 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Velmi silný příběh, spojení přítomnosti s obdobím holokaustu za druhé světové války. Příběhy lidí s jejich traumaty, ať už současnými nebo pocházejícími právě z oné dávné doby. Asi v polovině knihy jsem myslela, že ji dočíst nedokážu - popis života v ghettu a pak v koncentračních táborech byl velmi realistický, i když realita ve své hrůznosti jej jistě ještě předčila. Rozuzlení překvapivé...

14.03.2023 5 z 5

Oživlý kámen Oživlý kámen Louise Penny

Prostředí luxusního srubu v lesích, nesnesitelně se chovající bohatá rodinka, Gamache se svou milovanou Reine-Marie slavící výročí, to vše okořeněno vraždou a několika malými tajemstvími. A to ta vražda konkuruje záhadě zavřeného pokoje...Velmi pohodová detektivka bez potoků krve, ale mající patřičné napětí.

12.02.2023 5 z 5

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Kim je opravdu složitá osobnost a v souboji se sociopatickou Alex dostala hodně zabrat, takže jsem zvědavá kdy podlehne a prozradí tajemství svého dětství . Rozhodně budu v této sérii pokračovat.

27.09.2024 5 z 5

Krev není voda Krev není voda Dominik Dán

Opět skvělá ukázka policejní práce v praxi, kdy se několik případů postupně propojilo a spojilo. Nechyběl leckdy tvrdý a černý humor party detektivů a jejich chápavého a vždy nápomocného velitele a nejedna sklenka tvrdého alkoholu. Parádní čtení, které nenechá čtenáře knihu odložit.

16.06.2024 5 z 5

Ohnivé znamení Ohnivé znamení Juraj Červenák

Tahle trojka mě baví, i když doba, ve které žili, nebyla vůbec pro nás lákavá - na druhou stranu co by dnes chodilo po ulicích bezrukých nebo přinejmenším s cejchem vypáleným na čelo.jen těch mrtvol pomalu v každé kapitole bylo trochu moc. Kapitán Stein, notář Barbarič a kaprál, každý úplně jiný a spolu neodolatelní. Těším se na další jejich dobrodružství.

09.03.2024 5 z 5