MarieH MarieH komentáře u knih

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Je zajímavé jak odlišné jsou recenze, knížka se mi líbila, styl psaní je jednoduchý, takový oznamovací, ale hlavně je celá kniha strašně depresivní. Určitě na ní hned nezapomenu a jdu na druhý díl.

22.02.2021 5 z 5

Les prízrakov Les prízrakov Juraj Červenák

Ctu celou sérii postupně a musím uznat že si udržuje dobrou úroveň. Trošku dějiny, fantazie a některé díly se mohou zařadit mezi horory. Doporučuji !

16.09.2022 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Krásná kniha, jedna z těch na které se hned nezapomene. O této tragédii se moc nepíše
a jsem ráda že jsem si knihu přečetla. Doporučuji !!

10.09.2022 5 z 5

Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

(SPOILER) Dočetla jsem s vypětím a asi jsem jediná které se příběh nelíbil. Nebyl tam snad jediný normální člověk a ten závěr s manželkou komisaře je spíš k smíchu. Rozhozené datumy ve vyšetřování mě dost vadily. Takže první a poslední knížka od pí. Klabouchové.

25.02.2022

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Detektivka se mi líbila, líbily se mi i příspěvky v diskuzi, docela originální zpestření obsahu.
( Pozor pro někoho možná spojler)
Ale mám výhrady k jednání té malé holčičky, mám tři vnučky a dceru a nedovedu si představit
že by ve věku osmi let byly tak duševně vyspělé, přemýšlely a jednaly jako Daisy. Taková dvanáctka ta by to asi dala, ale v osmi letech ? Doporučuji a dávám 4 hvězdičky.

30.04.2020 4 z 5

Údolí Údolí Bernard Minier

(SPOILER) Tak asi jsem jediná která není úplně nadšená, od minulého dílu NOC mám pocit že celá série je uměle natahovaná a čím dál neskutečnější i když děti a internet je dost nebezpečné a zneužitelné spojení. Určitě bude časem další díl a doufám že konečně bez Marianny-

22.02.2021 3 z 5

Krv prvorodených Krv prvorodených Juraj Červenák

Hezká pohádka z Rudolfinské Prahy, kapitán Stein mi trochu leze na nervy svými zásadami a nenávistí k židům, ale asi to tak bylo. Pogromů bylo hodně a na Steinovi je vidět jak lehce se necháme zmanipulovat a to platí i na dnešní dobu. Doporučuji !

10.09.2022 4 z 5

Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Čtivá detektivka, policista vzdáleně připomínající Erbenova kpt.Exnera. Těším se na další díl.
Doporučuji !

07.06.2022 4 z 5

Kdo seje vítr Kdo seje vítr Hans Rosenfeldt (p)

Z mého pohledu zatím nejlepší díl série, linka s Billim uvěřitelná a otevřený konec, příprava na další díl, ale asi až za delší dobu což je škoda.

28.05.2022 5 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Tak já jsem zklamaná, naprostá bída a ten konec tu bídu ještě podtrhnul.

27.12.2017

Kořist Kořist Darcy Coates

Horory moc nečtu, ale Kořist se mi líbila až na ten konec. Pro mne překvapení, ale dost laciné, v poslední době tak končí polovina thrillerů. Dala bych 5 hvězdiček ale za ten konec dávám 4.

07.05.2022 4 z 5

Strašák Strašák Frank Goldammer

Kniha mne překvapila, nečekala jsem tak barvité vylíčení života ve válečném a poválečném Berlíně z pohledu obyčejných obyvatel. Detetivní linka je spíš hororová a dost neskutečná, knížku jsem přečetla za dva dny a těším se na pokračování. dávám 4 hvězdičky.
Ještě dodatek : kdo nečetl knihu SLIB od Audrey Magee tak doporučuji !!!!

09.02.2022 4 z 5

Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

(SPOILER) Poslouchala jsem audioknihu, perfektně namluvené, kdyby jsem jí měla číst tak bych jí asi odložila, Mám tři dospělé vnučky a myslím si že takto se v dnešní době nechová devětadvacetiletá žena. Kdyby byla Anna dívka kolem dvaceti let tak ještě dobré, ale skoro třicetiletá pláče při každé příležitosti a stýská se jí po otci, to je spíš než k smíchu tak k pláči. Protože autorka nechala Annu ke konci trochu dospět tak dávám 2 hvězdičky.

24.03.2021 2 z 5

Sucho Sucho Jane Harper

Příběh je čtivý, na rozdíl od jiných thirllerů není hlavní postava žádný nesmrtelný hrdina.
Drsné prostředí a uvěřitelný děj.

22.02.2021 4 z 5

Rusko sužuje pandemie Rusko sužuje pandemie Jana Vagnerová

Viděla jsem seriál K jezeru a potom četla knížku, kniha se mi líbila, doporučuji !!!! Ale také doporučuji podívat se na seriál K jezeru, už jen pro to co dokáže udělat scénárista s knižní předlohou, kniha i serál jsou moc hezké, ale v současné době covidové mi běhal chvílemi mráz po zádech. Před covidem bych Pandemii brala jako sci-fi ale teď je všechno možné.

16.02.2021 5 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Za mne zklamání, prostě slátanina.

12.12.2017

Propast času Propast času Roman Bureš

Kniha je zajímavá, čtivá, když jsem si zvykla na střídání časové linie tak jsem četla a četla . Je neuvěřitelné že když nám spisovatel podal příběh lidstva takříkajíc na talíři, zjistíte že je to sled válek a šílených vůdců. Je to čtivý příběh a těším se na další díl.

13.04.2017 5 z 5

Podvod zlatého faraona Podvod zlatého faraona Petra Klabouchová

Zajímavé, ale knize by pomohlo kdyby měla polovinu stránek, je to dost rozvláčné a ke konci nuda.

09.05.2022 2 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Také jsem dočetla a jsem zklamaná, do třičtvrtě knížky napínavé a až na některé drobnosti uvěřitelný děj a potom zlom a slátaný závěr bez konce. Vlastně jsem si uvědomila že mne nenadchla ani jedna kniha od této spisovatelky a další již číst nebudu. Ale je to jen můj názor !

05.06.2021 2 z 5

Kořeny zla Kořeny zla Ann Granger

Knížka mě dost zklamala, asi nejslabší ze série. Rozvleklé a nudné, připadá mi jako by to psal někdo jiný, popis prostředí a postav nudný. Musela jsem se nutit dočíst, předešlá kniha Mrtvá ve vodě byla o něco čtivější, tato série má sestupnou tendenci. Souhlasím se Zázvorkou, stýská se mi po Alanovi a Meredith. S bídou 2 hvězdičky.

08.01.2021 2 z 5