marimari komentáře u knih
Skvělá kniha, příběh, který napsal sám život. Každý, kdo tuto dobu prožil, se k tomu staví podle toho, na které straně byl. Když se něco děje z pozice moci, je to správné, pokud to samé dělá druhá strana, jde o zločin. Nikdy na tyto události nebude stejný názor, nikdy se nenapraví zlo a bezpráví spáchané na nevinných, ztracené a zničené životy, pokřivený pohled na svět následkem lživé propagandy. Ale pravda by měla vždy zůstat pravda a slušnost, morálnost a důstojnost by mělo být vlastní všem lidem.
Krásná klasika, obraz anglické společnosti 19. století. Morálka, sociální postavení ženy, chudoba a bohatství, veřejné mínění, pokrytectví. Lidská podstata je pořád stejná a přetrvává i dnes.
Ke knize jsem se vrátila v rámci čtenářské výzvy.
Líbila se mi víc, než Poslední výročí. Lidská duše je velice křehká a najít cestu do nitra člověka je někdy složité. Pořád platí, že vzor rodičů a rodinné vztahy jsou ve výchově dětí rozhodující.
Každá jiná, ale všechny tři skvělé ! Od první autorky jsem četla skoro všechno, další byly pro mne novinkou.
Lehkou ironii a nadsázku mám ráda, byl to při čtení příjemně strávený čas.
Zase chválím ! Výstižně popsané období naší společnosti, které se na každém z nás nějakým způsobem podepsalo.
Příběh ze starého Egypta plný napětí, emocí a rozdílných lidských povah v široké rodině- boj o moc a místo na slunci. Ukázka toho, jak je složité zachovat se správně ve vhodnou dobu s ohledem na blízké okolí.
Příroda je ve své podstatě drsná, má své zákonitosti a všechno má své místo. Ale to, co dokáží lidé dělat druhým lidem je nepochopitelné. Tato kniha ve mně zanechala hluboký dojem a obdiv nad schopností překonat všechny ty hrůzy a mít sílu k dalšímu životu. Kniha by měla být součástí doporučené literatury ! Pro každého by mělo být alarmující, když skupina jednotlivců rozhoduje ,, v zájmu všeho lidu " a má jasno v tom, co je pro ostatní nejlepší. Jen víc takových dobře zpracovaných skutečných událostí z historie a učit se lépe využívat svůj mozek při pohledu a hodnocení všeho kolem nás!
Lehká, nenáročná, odpočinková, čtivá pohádka s dobrým koncem na jeden večer.
Podrobné pojednání o životě velké vladařky!
Další kniha, která mě dostala. Mrazí mě z toho, jak některá rozhodnutí dokážou zatočit s dalším životem. Takové knihy by měli číst všichni a brát je jako varování při řízení lidského společenství.
Přečteno v rámci Čtenářské výzvy, díky za ni. Zajímavý, napínavý příběh, hlavně vítězství autorky nad
prožitými hrůzami. Určitě je dobré naslouchat vnitřnímu hlasu a pocitům, které varují před špatným rozhodnutím.
Překvapení a hodně milé! Krásně obyčejně podaný život několika generací jedné rodiny. Při čtení jsem znovu prožívala i svůj život a autorka mě mluvila z duše. Absurdita éry, která nás všechny něčím poznamenala.
Určitě si přečtu i druhou knihu.
Líbila se mi víc, než předchozí díl, napínavé až do konce, pohodové , nenáročné čtení.
Příběhy Leo Kesslera se mi líbí, postava Smitha a jeho posádka byla pro mne novinkou, ale zbytečné opakování v každém díle a stále stejná chyba některého člena posádky- prozrazení úkolu při určité činnosti na pobřeží- ubíralo na věrohodnosti a pokud byly mise utajené a vázané mlčenlivostí, tak je to trochu laciné a nepravděpodobné. Jinak hlavní hrdina musel být opravdu schopný, když se dožil poměrně vysokého věku.
Další napínavý příběh z meziválečného období.
Četla jsem postupně celou sérii, ale mně rušilo v každém dílu doslovné opakování některých pasáží, což mi připadalo zbytečné.
Dávám 5! Moc se mi líbí autorčin styl, příběh. Určitě zkusím i její další knihu.
Dobře napsáno, ale není to moje krevní skupina. Moc nemusím nereálné příběhy.
To ovšem neplatí pro pohádky, které mám moc ráda. Další už asi číst nebudu.