mariva mariva komentáře u knih

Ve znamení Blíženců Ve znamení Blíženců Rosamunde Pilcher

Docela příjemné odpočinkové čtení, jen místy zbytečně zdlouhavé a odbíhající k nepodstatným věcem. Trochu zkrácené by to mělo větší spád.

22.11.2024 3 z 5

Poslední gambit Poslední gambit Jennifer Lynn Barnes

Poslední díl byl asi nejlepší ze všech. Více děje a hlavně konečné vysvětlení celé historie.

14.11.2024 4 z 5

Ostrov tisíce hvězd Ostrov tisíce hvězd Anne Jacobs

Africká sága byla trochu méně čtivá než jiné ságy, ale i tak to bylo zajímavé čtení. Přece jen evropské poměry jsou nám bližší než Afrika.

07.11.2024 4 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Asi je dobře, že je to poslední díl. S přibývajícími díly ubývalo humorných okamžiků, i když i v tomto dílu se jich našlo dost. Jen bylo mnohem víc stránek, které byly navíc. Každopádně Aristokratka byla fajn a díky za ni.

15.10.2024 4 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Je to první kniha, kterou jsem z této série četla, ale zřejmě se podívám i po dalších dílech. Byla to docela zajímavá detektivka, jen pachatel se dal odhadnout dost brzy, i když se nás autorka snažila zmást.

09.10.2024 4 z 5

Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

Nejmíň do poloviny se moc zajímavého nedělo a zdálo se, že je vše jasné. Naštěstí se situace zase zamotala a vše je jinak, jinak by už nebyl důvod sahat po dalším dílu.

09.09.2024 3 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Tento díl se mi moc líbil, ani ne tak pro romantický příběh, jako pro prostředí, ve kterém se odehrává. Itálie, pobřeží Amalfi, přímo jsem z něj cítila vůni citronů a chuť Limoncella. V Neapoli jsem si popisovaná místa, která neznám, hledala v mapách a třeba je při některé příští návštěvě Neapole zkusím vyhledat. Doufám, že se mi na toto kouzelné pobřeží podaří zase podívat.

02.09.2024 5 z 5

Dostihne tě minulost Dostihne tě minulost J. D. Robb (p)

Po delší době se mi podařilo sehnat další díl mé oblíbené série a Eva opět nezklamala. Čtivá, zábavná kniha, sice tentokrát s dopředu jasným pachatelem, ale i tak napínavá. Obdivuji, jak autorka dokáže vymýšlet pokaždé jiné zločiny a i přes dlouhou sérii se neopakuje.

28.08.2024 5 z 5

Oči ve tmě Oči ve tmě Candice Proctor

Dobrý a napínavý příběh ze staré Anglie. Politická linka byla sice nudnější, ale ten zbytek to zachránil.

22.08.2024 4 z 5

Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Knížka je sice určená jiné věkové kategorii, ale i tak mě docela bavila. Jsem zvědavá na celé vyřešení záhady a odhalení v závěru tu zvědavost ještě zvýšilo.

15.08.2024 3 z 5

Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Francouzské vinice, jejich chateau, skvělé jídlo a víno, krásní Francouzi, co víc je potřeba ke krásnému romantickému příběhu.

10.08.2024 4 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Skotsko a jeho hrady mě vždycky lákaly a pár jsem jich navštívila, takže jsem si kulisy, ve kterých se děj odehrával, dokázala dobře představit. Příběh byl pěkný a hned bylo jasné, kdo bude hrdinkou dalšího dílu.

05.08.2024 4 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Irsko je jedna ze zemí, které chci navštívit, takže jsem si s chutí přečetla příběh, který se tam odehrává. Jen s motivem osamělého domku, kolem kterého někdo chodí, pošlape květiny, nahlíží dovnitř a tajně tam vstupuje, už jsem se setkala v nějaké knize jiného autora.

28.07.2024 4 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Přestože Švýcarsko mám moc ráda a mnohá místa v knize jsem poznávala, zdál se mi tento příběh slabší než jiné. I tak jsem si ráda četla o krásné švýcarské krajině a známých místech. Romantická část o něco slabší i přes snahu o dramatické události, které ovšem po pár odstavcích zázračně odezněly.

22.07.2024 3 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Pohádkový příběh z luxusní jachty docela pěkně vystihl atmosféru Chorvatska a krásně se hodí k létu. Konkrétně místa navštívená v knize neznám, ale z popisu si je čtenář může krásně představit. Jen drobný detail, který mi neseděl. Pokud je film Přes palubu ten, který si myslím, popisovaný děj, na který se hrdinové dívali, vůbec neodpovídá. Otázkou je, jestli je to chyba autorky nebo českého překladu.

14.07.2024 4 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Pěkné pohodové čtení. Protože Island bych ráda navštívila, bylo fajn se s ním blíž seznámit.

08.07.2024 5 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Pro mě zatím nejslabší kniha z těch, které jsem ze série četla. Zbytečně drastické scény nemusím a teď si asi dám od detektivek na chvíli pauzu. Tohle bylo fakt až moc brutální.

06.07.2024 3 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Dobře rozehraný příběh, spojení dvou původně vůbec nesouvisejících případů a ještě k tomu svést čtenáře k úplně jinému pachateli, to se autorce opravdu skvěle povedlo.

05.07.2024 4 z 5

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Jako detektivka a další příběh Kim velmi dobré, ale celá psychologie sekty je hrozně zdlouhavě popisována. Jinak skvělá postava Tiff, přes osobní problémy veselá a osvěžující.

19.06.2024 4 z 5

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Sešlo se mi několik dílů.najednou, tak to chvílemi začíná být jednotvárné, ale v každém příběhu je něco zajímavého. Příběh z prostředí mimořádně nadaných dětí byl neobvyklý a zase něco trochu jiného.

19.06.2024 4 z 5