marketabo marketabo komentáře u knih

Rivalové Rivalové Vi Keeland

Přiznám se, že mě nejprve zaujal především obal knihy. Očekávala jsem odpočinkovou četbu a to jsem také dostala. Líbí se mi autorčin humor i jak příběh plyne. Sofii i Westona jsem si oblíbila hned od začátku a oceňuji, že byli oba na stejné vlně (mám na mysli, že pracovně byli opravdu "rivalové", nejednalo se o klasický vztah šéf a podřízená apod.).

01.09.2024 5 z 5

Rodičovština -  Jak mluvíme s dětmi a jak s nimi mluvit lépe Rodičovština - Jak mluvíme s dětmi a jak s nimi mluvit lépe Jennifer Lehr

Nedá mi, než souhlasit s tím, že se jedná o jednu z nejlepších knih pro rodiče. Minimálně v mém případě bude mít určitě svoje čestné místo v knihovně.
Stačilo prvních pár řádků a okamžitě jsem si začala dávat pozor na to, co říkám. A obzvlášť na to, co říkám s dobrým úmyslem a nikdy mi to nepřipadalo jako něco, co je špatně.
Doporučuji všema deseti a jen dodám, že se čte opravdu dobře (to je totiž to, s čím často u tohoto žánru bojuji).

Psychologie pro milující rodiče Psychologie pro milující rodiče Jana Bašnáková

Kniha má právem dobré hodnocení. Jsou tam k nalezení velmi přehledně a čtivě veškeré informace, které ocení každý budoucí rodič. A to i takový rodič, který nechce nebo nemá čas číst, jelikož na konci každé kapitoly je shrnutí.

01.09.2024 5 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Věřím, že se najdou lidé, kterým kniha může i pomoci. Osobně teď budu na Přátelé koukat trochu jinak. Vlastně asi jen na Chandlera, tak nějak jsem měla za to, že jeho závislosti započaly v momentě velké slávy, ale jak vidno, tak to byla mylná myšlenka. Knihu jsem četla v březnu 2023, tedy v době, kdy herec ještě žil. Držela jsem mu palce a přála jen to nejlepší - zdraví a aby si užil s úsměvem ten život, co ho ještě čeká. Bohužel toto přání nevyšlo, a o to víc jsem ráda, že jsem knihu nenechala na později.
Na závěr bych jen dodala, že se často opakuje v různých hodnoceních poznatek, že překlad není úplně povedený. Musím dát bohužel za pravdu, že některé věty jsou takové krkolomné, nehezké. I tak bych ale knihu doporučila.

Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Bible pro milovníky Přátel. V knihovně ji mám prakticky od prvního týdne, co u nás vyšla a ohromně jsem se na ni těšila. A nezklamala! Parádně mi doplnila znalosti a navíc se skvěle četla.

Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

Za mě perfektní, ráda doporučuji dále. Na jednu stranu oddechovka, na druhou jsou chvíle, kdy je člověk napnutý. Zápletka je zajímavá a od druhé poloviny jsem byla zvědavá, jak to dopadne - poměrně dlouhou dobu to totiž na takový závěr, jaký zvolila autorka, nevypadá. Přestože se nemá soudit kniha dle obalu, na této má zaujal nejprve právě přebal.

Moje báječná žena Moje báječná žena Samantha Downing

Tak to byla jízda! Přiznám se, že mě kniha sice nechytla hned od začátku, ale zhruba od půlky jsem se nemohla odtrhnout. Obvykle se najde oběť a hledá se vrah nebo jeho motivy, nicméně tady máme vyprávění přímo od "zdroje". Ráda bych knihu viděla zfilmovanou.

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Já jsem z knihy byla nadšená, přečetla jsem ji jedním dechem. Konec byl sice předvídatelný, ale neodradilo mě to od čtení. Ráda doporučuji tuto knihu dál, na jednu stranu oddechovka, na druhou vás nenechá v klidu.

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Krásně napsané, knihu jsem prakticky neodložila a určitě se k ní někdy v budoucnu s chuti vrátím. Člověk se u toho hezky pobaví, ale zároveň občas zamyslí nad životem. Střídmě a s nadhledem. Určitě doporučuji.

01.09.2024 5 z 5

Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Barbora Brůnová

Tohle je naprosto boží, každá máma se v tom najde a já jsem se opravdu pobavila.

Případ Ludvík Případ Ludvík Oliver Pötzsch

Zajímavé a napínavé. Oproti Katově dceři trochu změna, ale autor mě nezklamal, ba naopak, tuto knihu jsem četla již dvakrát a ráda se k ní v budoucnu opět někdy vrátím.

Hrobník Hrobník Oliver Pötzsch

Sérií Katova dcera nasadil autor laťku hodně vysoko. Za mě osobně ji touto knihou nepřekonal, ale to ji nikterak neubírá na její čtivosti. Zhruba od poloviny jsem se nemohla odtrhnout a taktéž stojí za zmínku autorův doslov na konci knihy, kde jsou zajímavosti pro čtenáře ve smyslu, že fikce nevznikala "náhodou", ale na základě upravené pravdy a některé postavy reálně ve Vídni působily.
Autorova slabost pro katy, hrobníky a lidi tzv.na okraji společnosti (jak sám přiznává) je téměř nakažlivá.

01.09.2024 4 z 5

Poslední let Poslední let Julie Clark

Po delší době kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Opravdu čtivě napsané a příběh za mě více než zajímavý. Jediné, co mě zarazilo bylo, že příběh Claire vypráví ona sama, kdežto Eva nikoli. Ničemu to ale nevadí (já sama jsem to zaregistrovala asi až v polovině knížky). Doporučuji.

Můj drahý manžel Můj drahý manžel Kimberly Belle

Autorka se pro mě po předchozích dvou knihách stala už zárukou nějaké jistoty a nezklamala mě ani do třetice. Opět napínavé a velmi čtivé, těším se na další knihu.

01.09.2024 4 z 5

Drahá ženo Drahá ženo Kimberly Belle

Pokud porovnám knihy od autorky, tak Manželské lži se mi líbily o něco víc, nicméně i tak se kniha četla velmi dobře. Zhruba od půlky jsem teprve začala chápat, že věci budou asi trochu jinak, než se může zdát a pak jsem se nemohla odtrhnout.

Manželské lži Manželské lži Kimberly Belle

Jsem nadšená, upřímně doufám, že autorka napíše ještě něco dalšího. Ten konec byl podle mého překvapující, a to ja mam rada, tu pomyslnou závěrečnou třešničku na dortu.

Fáma Fáma Lesley Kara

Díky krátkým kapitolám mě to nutilo pořád pokračovat, nemohla jsem se odtrhnout. Neměla jsem velka očekávání, protože víme, jak to poslední dobou bývá s knihami mivajici zlatou nalepku, ale byla jsem mile prekvapena a knihu jsem precetla za den.

Kdo o tom ví? Kdo o tom ví? Lesley Kara

(SPOILER) Podle anotace mě knihy této autorky moc nezaujaly. Jenže pak jsem Fámu dostala darem a rozhodla se jí dát šanci. Nakonec jsem ji přečetla za jeden den, jak jsem se nemohla odtrhnout a bavilo mě to. A to samé je s touto knihou. Krátké kapitoly mě nutily neustále pokračovat kupředu, už jen proto, abych si ověřila své podezření, že to s Helen nebude tak jednoduché a milé, jak to na první pohled vypadá.

01.09.2024 5 z 5

Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara Virginia Vallejo

Mohu vřele doporučit všem, které zajímá Pablo Escobar a především těm, kteří byli nadšeni ze seriálu Narcos tak, jako jsem byla já - dokonce bych možná navrhla jej zkouknout (nebo alespoň film Escobar, který byl loni v kinech) před četbou, jelikož se pak lépe zorientujete v prostředí a jménech.

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Příběh, který vás chytne za srdce. Jedinečná kniha, žádnou podobnou jsem neměla ještě v ruce. Myslím, že na Stellu a Dana budu myslet ještě dlouho.