markulka markulka komentáře u knih

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Čím to je, že vždy, když dočtu nějakou knížku od této autorky, se z toho musím tak dlouho vzpamatovávat? Opravdu jedinečný příběh, který byl podle mého názoru po všech stránkách dokonalý. Kniha měla rychlý spád, hlavní postavy si musí zamilovat prostě každý, zápletka napínavá a naprosto jsem se nechala okouzlit Nočním dvorem... Autorka příběh utnula v té nejnapínavější části a mně nezbývá nic jiného, než netrpělivě stalkovat kdy vyjde další díl, protože tato série se začíná stávat dost návykovou drogou! :D

20.04.2017 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Nevím, jaké měl autor v plánu vzbudit ve čtenářích pocity a celkem by mě to zajímalo. Jestli nám chtěl ukázat, jak je rakovina zrádná, nebo že se s ní dá bojovat, nebo to není ani tak o té nemoci jako o mladé lásce...těžko říct. Musím souhlasit s předchozími komentáři. Hlavní postavy se na svůj věk chovaly až nereálně dospěle a svou nemoc přijali stylem: umřu, no tak co... Ale popravdě řečeno, jejich filozofování nad věcmi a vyřčené citáty se mi líbily. Na závěr už bych jen chtěla říct, že tato kniha mě donutila zamyslet se nad životem.

20.08.2016 4 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Nečekala jsem, že bych kdy mohla být z povinné četby takto nadšená. Farma zvířat je krásnou ukázkou toho, co se dělo, děje, a nejspíš vždy dít bude.

14.04.2019 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Naprosto úžasná jíza od začátku až do konce. Zamilovala jsem si každou stránku knihy, každou kapitolu a každý ďábelský plán, který se Kazovi zrodil v hlavě. Po dlouhé době další knížka, která si mě opravdu celou získala... Nemůžu se dočkat, až se vrátím do ulic Ketterdamu v dalším dílu!

09.01.2019 5 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Přijde mi, že Sarah doopravdy může psát v podstatě úplně o ničem, ale já i přesto knihu přečtu jedním dechem. Tento díl by v sérii klidně mohl chybět, protože se v něm doopravdy neodehrává nic důležitého a celkově je méně akční (přeci jenom je to novela), ale já jsem moc ráda, že přesto JE. Moc se mi líbilo, jak autorka popsala vztahy mezi jednotlivými postavami. Klobouk dolů...myslím si totiž, že napsat knihu, která postrádá nějakou výraznou zápletku a zakládá se právě na těch mezilidských vztazích, ale přesto je čtivá, je opravdu umění. Moc se těším na pokračování.

11.11.2018 5 z 5

První První Kiera Cass

Ani tento díl nezklamal... Kniha mne vtáhla do svého děje a měla jsem ji ihned přečtenou. Velmi oceňuji naprosto nepředvídatelný konec, který dopadl dobře, ale ne zas tak pohádkově jak jsem čekala. Moc bych si přála, aby autorka napsala i další díly! :-)

08.01.2016 5 z 5

Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Kniha byla jedním slovem skvělá. Byla poutavá a čtivá, nic mi na ní nechybělo. Katniss je ukázkou mé ideální hlavní hrdinky. Myslím, že autorka měla skvělý nápad na příběh a nejeden autor její nápad "okopíroval". :D Musím dodat, že film je také perfektní, ačkoliv na knihu nemá... :-)

04.03.2016 5 z 5

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Kniha ve mně zanechala opravdu hluboký dojem a rozhodně nebudu váhat si ji kdykoliv znovu přečíst.

31.03.2019 5 z 5

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Osobně se mi dramata nečtou úplně nejlépe, ale Bílou nemoc jsem přečetla jedním dechem. Líbila se mi její symbolika. A i když se budu opakovat, rozhodně slouhlasím, že je kniha nadčasová a za pár desítek let bude stejně aktuální, jako byla ve 20. století.

17.03.2019 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Naprosto kouzelná kniha

10.03.2019 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Další bombastická kniha z této série! Příběh plný napětí, zvratů a neustálé akce, který vás k sobě poutá jako magnet. Hlavní hrdinku jsem si neskutečně oblíbila, stejně jako ostatní postavy. Občas jsem jenom zírala s otevřenou pusou nad vychytralostí, kterou autorka propůjčila Aelin. No a konec byl jedno velké překvapení :D Zajímavé je, že vždycky, když dočtu knihu od Sarah Maasové, tak se ještě dlouho musím vzpamatovávat z toho, že jsem musela opustit ten nádherný svět skrývající se pod obálkou knihy... :-)

22.01.2017 5 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Knížku hodnotím kladně. Nelíbily se mi, stejně jako u Hobita, velmi dlouhé kapitoly! Dále se mi moc nelíbily někdy až příšerně nudné a dlouhé písničky... Naopak bych chtěla pochválit autorovu schopnost popisovat krajinu - chtělo to pořádnou dávku fantazie! Abych pravdu řekla, ze začátku mne kniha moc nezaujala a nějakou dobu mi trvalo, než jsem byla schopna se do děje vžít, ovšem zhruba někde od půlky to začínalo být čím dál tím zajímavější! Dobrodružství v Morii, krása Lórienu, to vše mne tak zaujalo, že už se nemohu dočkat dalšího dílu!!! Teď už jenom shlédnout film. :-) Knihu vřele doporučuji....

17.08.2015 4 z 5

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Neskutečný příběh, ironický a svým způsobem dosti zvrácený... Avšak mě velmi zaujal a určitě nelituji toho, že jsem jej zařadila k maturitní četbě.

25.12.2019 4 z 5

Zradné srdce Zradné srdce Mary E. Pearson

Kniha mě chytla v podstatě již na prvních stránkách a dokázala mě udržet až dokonce. Sympatičtí hlavní hrdinové (i ti záporní :D), zajímavé prostředí, napínavý příběh s mnoha zápletkami. Moc se těším na pokračování.

08.09.2019 5 z 5

451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Svět, kde by lidé neměli mít svůj názor a měli by jít se stádem...neblížíme se k tomu tak trošku i my? Toť otázka k zamyšlení. Skvělá kniha, i když za mě by tam mohlo být více akčních pasáží.

08.05.2019 3 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Otevřela jsem knihu a než jsem se stihla nadechnout, byla jsem na poslední stránce... Možná je příběh obyčejné náctileté dívky, jejíž život se změní v pohádku, už trochu ohraný, ale tady to vůbec nevadilo. Autorčin styl psaní je tak poutavý, že prostě čtete dál a dál. Navíc Reed je fakt kocour :D Těším se na další díl.

30.11.2017 5 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Kniha byla úžasná, jak jinak, když je její autorkou Sarah Maasová, že? Všechny nitky příběhu se spletly dohromady v jedno obrovské klubko. I věci, které vám v předchozích dílech nepřipadaly významné, sehrajou v příběhu velkou roli. Čtení jsem záměrně odkládala, protože jsem se děsila toho, že ji dočtu a další díl nikde (samozřejmě, že to autorka musela utnout v nejnapínavější části)...

27.11.2017 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Knihu jsem si musela přečíst kvůli povinné četbě, a jsem za to moc ráda. Autorka mi skvěle přiblížila, jakým způsobem se tehdy žilo. Vztah mezi Darcym a Elizabeth mi přišel tak okouzlující, že jsem se při každé scénce, ve které vystupovali spolu, musela uculovat :-)

16.10.2017 5 z 5

Zrada Zrada Joelle Charbonneau

Mně se kniha vážně moc líbila. Doslova mě pohltila a měla jsem ji hned přečtenou. Příběh mi přišel promyšlený, napínavý a s dobrou, sice ne zrovna originální, ale přesto dobrou hlavní myšlenkou. Cia mi neskutečně přirostla k srdci a přála bych si být tak inteligentní a odvážná jako ona :D Nutně potřebuji další díl!

29.03.2017 5 z 5

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Vážně perfektní kniha... Ze všech dílů mi přišla asi nejlepší. Nesčetněkrát jsem se zasmála a okusovala si nehty při napínavých scénách. Avšak nemohu si odpustit drobnou poznámku... Na to, že téměř v celé knize zachraňovaly říši podivných jen dvě postavy, se jim nějak podezřele moc dařilo. Autor to aspoň mohl vykompenzovat nějakou tragédií... Nicméně celou sérii doporučuji :-)

28.07.2016 4 z 5