marky2558 marky2558 komentáře u knih

Klub monster Klub monster Jennifer McMahon

Tohle rozhodně není duchařský horor a proto jsem byla trošku zklamaná. Závěr mě překvapil ale bohužel, kniha mě neuchvátila jako třeba Pozvaní atd.

12.03.2025 3 z 5

Mrazivá smrt Mrazivá smrt Darcy Coates

Za mě typická Darcy z trošku jiného soudku. Dostala jsem to, co jsem čekala, bylo to čtivé ač místy možná malinko chaotické. Dost jsem si i pletla postavy.

08.01.2025 3.5 z 5

Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Za mě tedy zklamání. Musím říci, že série Strašidelných domů je více nápaditější, strašidelnější. Dokonce i Série Černí zima mi přišla lepší.

Už jen název Šeptající mrtví - žádní mrtví tam nešeptají a název je zvolen spíš, aby upoutal, nalákal a dal pocit, že to bude strašně hororové - akorát že vůbec.

Nepamatuju si, kdy mě naposledy tak moc iritovalo nějaké slovo. V této knize se ale všichni "ušklebují, nebo šklebí" apod. tak moc často až si to vlastně reálně nedokážu představit.

Údajně druhý díl má být lepší - tak doufám.

03.12.2024 3 z 5

Příliš pozdě Příliš pozdě Colleen Hoover

(SPOILER) Kniha se mi líbila, tak jako všechny díla od C. Hoover -přečteno velmi rychle. Jediné, co mě vytáčelo, byl přehnaný klaďas Luke. Prostě to nebylo uvěřitelné. Vážně nemohl alespoň malinko pochybovat o dítě, které není jeho..aspoň náznak normálního uvažování ze všech stran, tak jak to lidi mají..takhle mi to prostě přišlo až přeslazené.

27.11.2024 4 z 5

Strom čarodějnic Strom čarodějnic Elena Collins (p)

Mám ráda knihy, kde se prolíná přítomnost a minulost - obzvlášť s historickou tématikou. Postava Seleny nebo Laury mi na svůj věky přišly velmi nereálně popsané. Velmi mě zasáhl příběh Grace, bylo to velmi dojemné a za mě uvěřitelné.

22.11.2024 4 z 5

Nikdy, nikdy Nikdy, nikdy Colleen Hoover

Za mě zatím nejslabší, co jsem od Hoover četla. Klišé, přeslazené..řekla bych, že se nápad mohl pojmout daleko lépe.

05.09.2024 3 z 5

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Hodnotím hůř než první díl ale to se asi dalo čekat. Lili a Atlas si své štěstí opravdu zasloužili ale už mi druhá kniha přišla více předvídatelná a vlastně v ní šlo jen o to, aby čtenáři dostali to co si přáli

12.08.2024 4 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Kniha mě opravdu zasáhla. Vědomí, že i člověk, který opravdu miluje, může dělat věci, které tak moc ubližují. Velmi reálné. Ostatní okolo, taková ta omáčka a některé zbytečné klišé se promíjí.

12.08.2024 5 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Bavilo mě to. Kniha byla jiná, než jak jsem zvyklá od autorky. Byla zlá a krutá.

07.08.2024 4 z 5

Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Oproti Zimním lidem nebo Pozvaným, tohle bylo velmi velmi slabé. Nezáživné, nenapínavé. Za mě zklamání.

07.05.2024 2 z 5

Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

Skvělá kniha! a myslím si, že by to měla být povinná četba nejen pro mámy ale i pro táty, aby pochopili, jak moc důležití jsou..

18.03.2024 4 z 5

Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Darcy se vším všudy. Věděla jsem, že mě to bude bavit, že tam budou sem tam nějaké klišé. Některé věci šly předvídat - např. Aidan. Malinko mi to připomínalo sérii Černé zimy ale dost mě bavilo, že se děj odehrává pod vodou a sem tam jsem se přistihla, že zadržuji dech :-) zařazuju do sbírky.

25.01.2024 4 z 5

Příhody soudního patologa Příhody soudního patologa Hans Bankl

Vcelku zajímavá kniha, ve které se popisují vraždy a smrti na x způsobů. Pro někoho, koho takové věci zajímají a nedělá se mu z nich zle - doporučuji. Ke konci mě ale kniha už celkem nudila a byla jsem ráda, že jsem ji zvládla dočíst.

16.01.2024 3 z 5

Nebe, na němž nesvítily hvězdy Nebe, na němž nesvítily hvězdy Rainer M. Schröder

(SPOILER) Všem, kteří mají rádi knihy z 2. světové války, čtou příběhy o holocaustu, bych tuto knihu doporučila. Protože málokde se už pak píše co bylo dál.. Arabové x Židé..tato bitva se bojuje už tak dlouho a bohužel to nemá konce..
Místy mě kniha malinko nudila, na druhou stranu informace v ní byly vyčerpávající a pravdivé, autor si dal záležet.

K milostné lince můžu říct jediné..chudák Jannek..tolik si zažil a na poslední straně taková rána, lituju života, jaký bude po tomto žít..

14.01.2024 3 z 5

Sloní paměť Sloní paměť Alex Lasker

Velmi dojemný příběh. Několikrát ukápla slza. Bude se líbit každému, kdo miluje zvířata.

12.12.2023 4 z 5

Domů ze slunečných stepí Domů ze slunečných stepí Uri Orlev (p)

(SPOILER) Zajímavý příběh, dozvěděla jsem se spoustu nových informací z druhé světové války ale z jiného státu a z jiné perspektivy. Velice mě udivilo, jak na pohodu to děti všechno celé zvládly ale taky přístup maminky, která si pak našla přítele a prostě se vdala a dětem to jen tak oznámila. Možná to v té době bylo normální...

30.10.2023 3 z 5

Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

(SPOILER) Zajímavá kniha, nebude asi patřit mezi mé nej ale možná si ji ještě jednou přečtu. Oceňuji námět, ještě jsem o válečných nevěstách neslyšela. Každopádně to ve finále byla prostě typická lovestory, což možná, kdyby se s svým mariňákem nikdy již nepotkala a nebo trošku jinak třeba později, možná by to na mě více zapůsobilo..

09.10.2023 3 z 5

Malenčí Malenčí Hana Kavurová

Vlastně nevím, co si o celé knize mám myslet. Některé chvíle jsem opravdu měla husí kůži, což se mi už moc často nestává ale i tak jsem buď některé věci nepochopila nebo si nespojila, zkrátka mi to přišlo trošku zmatené. Nicméně samotná podstata příběhu si mi líbí.

23.09.2023 2 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

První zkušenost s Colleen Hoover a rozhodně ne poslední. Knihu jsem přečetla doslova jedním dechem. Byla jsem dojatá, naštvaná, smutná..skvělý přiběh.

19.09.2023 5 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Zajímavé čtení, dokonce mě ani do poslední chvíle nenapadlo uvažovat, že by vrah mohl být zrovna ten člověk, měla jsem tipy na jiné dva lidi :-) Smutný příběh ve kterém se odráží určitá krutá realita.

18.09.2023 3 z 5