Marla komentáře u knih
Nudné, ubrečené, nezáživné. A být studentem pedagogiky, tak utíkám ze školy jak nejrychleji mohu.
Melancholické, poetické, příjemné čtení o trampech a Zlaté řece. Krimi to bylo jen tak decentně, aby nerušilo pomalý a romantický tok Sázavy.
Merci a thank you, bylo to takové zábavné merde,až budu mít náladu a čas, půjčím si i další díly a zvláště i první, neboť jsem, jako už několikrát, přečetla jako první druhý díl...
Tak tenhle knižní poklad jsem si kdysi pravidelně půjčovala v knihovně/společné s druhým dílem/pořád dokola a milovala jsem tu úžasnou fantazii, kterou jsou obě pohádky nabité. A pak uplynulý roky a dávno nejsem dítě, ale s chutí jsem si osvěžila paměť a teprve teď jsem zjistila, jak poetické je to čtení a kolik se v něm skrývá životní pravdy.
Roztomilé čtení, mám doma všech pět dílů a čas od času se k nim vracím, i když je to z dob dávno minulých. Tento díl jsem sehnala v bazaru za cca 10,-Kč...:) a když jsem se pustila do čtení, zjistila jsem, že jisté místo v knize popisované docela dobře znám....a hned jsem byla s Danou kamarádka!
Než jsem pochopila, že j to "co by kdyby", byla jsem velmi zmatená. Nakonec to ale vůbec nebylo špatné čtení, korunované hromadou absolutně nezdravých receptů.
Poměrně útlá knížka a přece jsem jí četla velice dlouho. Čtení jsem přerušovala přemýšlením, co musí člověk udělat proto, aby měl to štěstí pocítit dotek Boha. Jan Saudek to dokázal díky své práci, výjimečnosti a složitosti své osoby. Knihu korunují reprodukce Saudkových děl a to z ní, spolu s rozhovory vybizejicimi k zamyšlení, činí novou ozdobu mé knihovny.
Dva zábavné a napínavé příběhy s dosti nepravděpodobnou a přece docela uvěřitelnou zápletkou. A ano, kniha se mi válí v knihovně a čas od času, když chci číst něco nenáročného, ji docela ráda vytáhnu.
Upovídaná jakodetektivka. Od autorky jsem pár knih se Zuzanou W v hlavní roli četla, tato patří k slabším. Ale číst se to dalo.
Můj milý Ignát Herrmann opět nezklamal. Líčení života různých více či méně rázovitých pražských postav bavilo, dojimalo a občas nutilo k úvahám, jak se vlastně tenkrát v Praze žilo.
Saturninova ironie, dobrodružství šesti trampů, poetika rozmarného léta i nihilismus ruských autorů. Ano, opravdu to není kotlíkárna.
Krásné čtení o Praze jak kdysi vypadala a jak se v ní žilo. Čtení skoro pohádkové, člověku se ani nechce věřit, že je to vše pravda a že to vlastně není zas tak dávno, kdy se pro vodu chodilo ke kašnám a spousta dnes městských částí byl venkov!
Skoro jsem zapomněla. jak jsem tuto knížku kdysi milovala. Vše se vrátilo, když jsem se spokojeným povzdechem dočetla poslední stránku a knížku vrátila do knihovny zpět z bedny s dětskými knížkami/ta bedna je pečlivě uložená na půdě a je plná takovýchto pokladů/. Dík, Čtenářská výzvo, s velkou radostí jsem si připomněla časy šťastného dětství!
Svěží a poutavé čtení od člověka, který svůj život věnoval ochraně a záchraně ohrožených zvířat. Někdy bych chtěla navštívit jeho zahradu...
Kde bere tahle ženská silu, zvednout se po každém maleru/a že to nejsou prkotiny/a jít dál tvrdohlavě za svým....a je vlastně vůbec šťastná? Tyhle otázky mě provázely při čtení a jsem až bulvárně zvědavá, jak bude její příběh pokračovat. Mysho, držím palce a jdu podpořit Thao...
Báječně roztomilý románek od neméně báječné znalkyně Prahy a jejich obyvatel. Zahřeje na duši a potěší mysl.
Knihy Alice Clayton mě baví čím dál tím víc. V tomto případě spojení královny krásy s veterinářem a opuštěnými pejsky/přičemž zrovna pitbulové velcí krasavci nejsou - omlouvám se pejskařům/bylo zase něčím úplně jiným, než v předchozích dílech a trochu tam mrazilo téma věčných soutěží krásy. ALE zase velká romanťárna, slaďárna a oddychovka a vůbec... mě se princ Harry taky líbí:)))
Veselé a chutné čtení o proměně Američana v pravého Pařížana. Celá kniha voní čokoládou a dobrým a kvalitním jídlem a vždy v pravý okamžik, když už by se třeba člověk začínal při čtení nudit, servíruje autor nějaký lákavý recept!
Okouzlující a lehounce napsané počtení o hledání toho pravého a správného domu a domova. Vtipné, veselé, milé, klidné, dojemné.
Milé, poklidné a přívětivé - jako všechny knihy od mé oblíbené autorky. Kultivovaně napsaný příběh z prostředí, ve kterém se Hana Whitton opravdu vyzná.