MaroCZ MaroCZ komentáře u knih

Říkali si vojevůdci Říkali si vojevůdci Miroslav Honzík

odporná, ahistorická bolševická agitka. Autor opravdu musel "mít žaludek"

26.01.2017

Řád racrianů Řád racrianů Patrik Fuxa

Je zajímavé, že autora na různých databázích hodnotí uživatelé se stejnými nicky a úplně stejnými - doslovnými - komentáři. Ty komentáře navíc dělí, podobně jako zde, velmi krátký časový odstup. Na Legii už byla tato fakta patřičným terčem posměchu. Není Vám to ani trochu trapné, pane Fuxo?

20.12.2016

Slavné bitvy naší historie Slavné bitvy naší historie Jiří Fidler

Normálně bych dal 4/5 , ale vzhledem k ikonické pozici knihy v mém pozdním dětství a pubertě musím dát plný počet :-) Každopádně velmi zdařilá publikace z dílny předních vojenských historiků (nejen Běliny a Čorneje)

09.11.2015 5 z 5

Ďábelská garda Ďábelská garda George Robert Elford

Četl jsem jen první díl. Skvěle napsaná kniha, evidentně z pera někoho, kdo ví, o čem píše. Nicméně opravdu jde o fikci.

16.10.2015 4 z 5

Případy inspektora Rádla Případy inspektora Rádla Marek Skřipský

Zdravím a rád bych poděkoval všem kteří si přečetli (a zejména pak koupili :-) ) mou knihu. Nemám ve zvyku reagovat, nicméně vzhledem k tomu, že se teď doma léčím a také k příspěvku uživatele Disease, udělám malou výjimku.

Předně chci říci, že si vážím každé reakce. Ty pozitivní mě těší, negativní poskytují prostor k uvažování coby kritická zpětná vazba.

Jedna velmi důležitá věc - Rádlovy příběhy NEJSOU ani Četnické humoresky, ani Hříšní lidé (obojí mám velmi rád) a už vůbec ne První republika (kterou mám upřímně a velmi nerad). Zkusil jsem prvorepublikové kulisy uchopit jinak, právě proto, že mi doposud chybělo něco na způsob jakéhosi špionážně politického příběhu z té doby. Jak sám poněkud neohrabaně říkám, jde o "detektivně špionážní thriller z první republiky." Tedy, Jan Rádl NENÍ Karel Arazím, Petr Brázda NENÍ inšpektor Bouše a Rudolf Wuršer NENÍ třeba rada Vacátko.

Pravda, nevím, do jaké míry se záměr zdařil, protože už několikrát jsem zažil ten smíšený pocit : "Jo, je to perfektní" (koutky úst jdou nahoru) - jako Četnické humoresky (koutky úst jdou dolů)

Uživatel Disease, kterému děkuji za příspěvek, napsal: "tam, kde Markovi stačí napsat, že detektivu Bouše teklo z nosu, se tady uvádí na kterých bojištích bojoval apod." Má naprostou pravdu. Ale ono to tak má být. Vysvětlím - Přestože prioritní je samozřejmě dějová linka vymyšleného příběhu, Rádla pojímám v jakési druhé řadě i coby nenásilného průvodce dějinami první republiky. Tedy životy hlavních hrdinů jsou nějakým způsobem spojeny s tehdejšímy problémy, idejemi, kauzami, atp. Hodně lidí už mi řeklo, že si po přečtení Rádla začalo hledat podrobnější informace, "jakže to tehdy bylo" Ano, i o to jde (byť sekundárně). Do toho jsem šel i s tím rizikem, že to někoho skutečně může poněkud obtěžovat, nebo nudit. Já si ,čistě subjektivně, myslím, že to pomáhá atmosféře. Pravda, ono se to asi více projevuje v dalších sériích.

Jinak, ještě jednou díky všem za zájem. S dosavadním hodnocením jsem velmi spokojen. Jinak, dvojka vyšla koncem srpna. Hezký den a pardon za překlepy

Marek Skřipský

P.S. Málem bych zapomněl ! Ten mýtický hrdina je označován asi deseti variantami svého jména, jednu jsem náhodně vybral. Souhlasím, Bruncvík je jaksi ustálenější a používanější.

15.10.2015

Monarcha Absint Monarcha Absint Natálie Kocábová

pokud jediným kritériem pro vydání knihy je protekce, toto je výsledek...

01.09.2015

Nové případy inspektora Rádla: Muž za oponou Nové případy inspektora Rádla: Muž za oponou Marek Skřipský

kniha už vyšla a to právě dnes (27.8. 2015)

27.08.2015

Tenkrát v Německu Tenkrát v Německu Dermot Bolger

Obrovská škoda, že tahle výjimečná "fotbalová" novelka zapadla..

24.03.2015 4 z 5