Martin_Eli

Vynikající kniha se silným příběhem a o lásce a nemoci, všem doporučuji. Upřímně mě jen trochu zklamal konec, od kterého jsem čekal větší gradaci (v hlavě jsem si namaloval tři různé scénáře, jak to skončí), ale spisovatel prostě pro mě pojal konec méně epicky.
I přes to, geniální kniha a strhující čtení!

V knize se nic neděje, hlavní hrdina je naprosto nezajímavý, ostatní postavy jakbysmet. Přečetl jsem jednu třetinu a vše vzdal. Nerozumím mnoha obdivným komentářům...asi mě pointa knihy zcela minula a nestydím se za to. Vzdávám upřímný hold všem, co v knize našli smysl!

Jedna z nejlepších knih o zeměploše. Elánius s elánem sobě vlastním řeší pokus o vraždu lorda Vetinariho, dějem se obratně proplétá Angua s Karotkou, stihneme vyřešit problémy trpasličích žen, které by rády nosili rtěnku a k tomu všemu je ještě leitmotivem knihy palčivá otázka golemů, kdo vlastně jsou tihle hlinění chlapíci, které všichni považují jen za stroje? Body navíc za část zápletky, která se z Nobyho Nóblhócha snaží udělat lidskou bytost, co lidskou bytost, přímo KNÍŽETE Z ANKHU! Plný počet hvězd, v ději se pořád něco děje, všechny oblíbené postavy konají, jak je jejich zvykem a dobro nakonec zvítězí nad upíry, heraldikou a proradnou rybou v něčím znaku!

Výborná kniha, nechápu, jak to mohl Radek John takto skvěle napsat. Konec už je trochu nuda, ale jinak výborně vystižená atmosféra feťáckého života. Podle mě by toto měla být povinná literatura na střední škole:)

Absolutně nejlepší kniha mého života, vřele doporučuji všem. Ke knize byl vytvořen i film (nic moc) a divadlo v Celetné hraje stejnojmenou show (jde o nejdéle reprízované představení).
Kdo dočte tuto knihu, aniž by byl pohnut, nemá srdce:)

Film je pro mě to nejkultovnější dílo vůbec. Strašně jsem se na knihu těšil. Nicméně, velké zklamání, měl jsem problémy se v ději orientovat, celé to bylo strašně zmatečné, víceméně mě bavily jen pasáže, které nějak zrcadlily filmové dění. Bez předchozí znalosti filmu bych to asi ani nedočetl...:(

Krásné slohové cvičení, které dokáže na malém prostoru vytvořit houstnoucí atmosféru. Škoda jen finále, čekal jsem nějaké grandiózní rozuzlení, ale to jaksi nepřišlo...

Nenáročná kniha, začátek mě tedy moc nenadchnul, pak se vše zlepšilo a knížku jsem si užíval, pár posledních stránek se to zase trochu zvrtlo divným směrem.
Knížce pomáhá, že se odehrává v českých reáliích, takže dokáže čtenáře více vtáhnout do děje. Kromě toho má dobré téma, každý chlap ví, jaký je to pocit, když mu začíná pomalu ujíždět vlak a zná ten plíživý pocit, jak pomalu opouští své ideály a přizpůsobuje se šedé realitě.

Velmi dobrá kniha o tom, jak postavit kvalitní vztah. Podstatné podle mě ale je, aby si knihu přečetli oba partneři a aby ji oba také pochopili a oba se podle ní snažili žít a jednat.
Paradoxně nejlepší mi přišla poslední kapitola, která pojednávala o tom, jak lásku rodičů vnímají děti a jak jejich vnímání může být provázané pak s vnímáním lásky v dospělosti.
Neříkám, že jde o nejlepší knihu o vztazích na světě, ale obecně k zamyšlení je a určitě může mnoha párům pomoci.

Kniha jede v klasickém Landsmanovském stylu, nicméně je za mě příliš dlouhá. Pár povedených vtipů se najde, nicméně knize by prospělo výrazné zkrácení, často jsem se nudil a modlil se, ať se historka pohne ke svému konci. Podle mě tomu nepomáhají dvě roviny vyprávění, vždy z mužské a ženské perspektivy, které se střídají. Oddělením těchto perspektiv se trochu vytrácí náboj z příběhu, moc mě nebavilo si něco přečíst napřed očima hrdiny a pak jeho manželky, respektive historky byly příliš dlouhé a mě pak nebavilo v druhé rovině vyprávění hledat nuance oproti první verzi příběhu.
Ale jednou jsem se zasmál i nahlas, což hodnotím pozitivně. Dát si na topení sušit pytlík s mokrým oblečením a svačinou, to se stává i mě:). Ať žije chleba se sádlem:)

Kniha má tři roviny, jedna je vyprávění o psech, která je bezchybná. Druhá je vyprávění o vztazích, tato rovina je zajímavá. Třetí rovinou je pak popis politické situace, nad kterým jsem někdy kroutil hlavou, silně nesdílím politické představy Zdeny Frýbové. Nicméně pro mladší lidi, kteří neznají devadesátá léta, to může být zajímavý vhled do toho, jak to zde dříve fungovalo (je nutné vše brát s nadsázkou!).
Všechny tři roviny se prolínají, takže když vás jedna nudí, můžete se soustředit na druhou.
"Zatelefonoval mi Václav Klaus, pánové!":)

Vynikající kniha na pobavení, se skvělými ilustracemi Adolfa Borna. Jen snad nějaké vztahové problémy jsou tam trochu přitažené za vlasy, ale v rámci zábavy to lze odpustit. Za mě nejlepší kniha kterou Zdena Frýbová napsala!

Nejlepší kniha od Durrella, nelze nic vytknout! Malebný popis dětství, Korfu, zvířat a podmanivá chuť dobrodružství! Dá se číst pořád dokola a dokola!

Vynikající kniha, zhltl jsem za jeden večer. Zájemcům o problematiku lze jen doporučit.

Uf. Je to trochu smutné, trochu vtipné, prostě úplně něco jiného, než jsme normálně od knih zvyklí. Martinovi držím palce, aby se z toho nezbláznil. Chtěl bych si brzy přečíst pokračování...

Uf, zásadní problém této knihy je, že by jí více slušela asi povídková forma. Mnoho informací je prostě trochu nadbytečných. Na druhou stranu tady King postupně buduje velmi povedenou atmosféru a vy se nemůžete dočkat toho, jaké bude finální rozuzlení. Po odložení knihy máte z celého konce prostě nepříjemný pocit u žaludku (což v případě hororu beru jako plus). Celkově hodnotím pozitivně, ač to určitě není taková pecka jako třeba nesmrtelné TO.

O něco méně vtipné, než jsme od Pratchetta zvyklí, o něco více závažné. Ne že by to bylo úplně špatné, ale vymyká se to trochu obvyklému půdorysu Pratchettových knížek. Zase tak moc mě to nebavilo.

Jedna z nejlepších knih, kterou jsem kdy četl. Nedokážu jí ani vytknout trochu zvláštní konec.
Dlouho jsem přemýšlel, proč je pro mě kniha tak dokonalá a domnívám se, že je to prostě tím, že je zcela jiná, než všechny ostatní knihy, které jsem v životě četl. Snesla se na mě prostě nečekaně shůry jako Termiťan a já zůstal po přečtení jen stát s otevřenou pusou.

Když jsem byl malý, byla to moje srdcová kniha, takže musím dát plný počet hvězd:)

Nevěřil jsem, že tato kniha může být tak dobrá. Jacka Londona mám spjatého s úplně jiným typem literatury. Hluboký příběh člověka, který se vyrovnává se svým osudem pomocí snů/vzpomínek na své předchozí životy.
Neskutečně silné, po přečtení knihy jsem měl pocit neskutečného klidu ve svojí duši.