Martin82 komentáře u knih
Souhlasím, že tento příběh je nejlepší od Andrew Halla a v top 5 v seríi SH. Děj je ve stylu přežití v noční přírodě, kdy se prolínají děje vždy po kapitolách - přítomnost a minulost. Velmi dobře napsané - napínavý příběh, žádná nuda, v půlce knihy už jsem to prostě musel dočíst, jak mě děj vtáhnul. Závěr nebyl kýč a měl svoji logiku 90%.
(SPOILER) Tak tato knižka byla od Andrew Hall, zatím to nejhorší co jsem četl. Ještě horší než "Nový profesor" nebo "Mrtvá náruč".... Postavy opět se schizofrénií, kdy to co platilo v předchozí kapitole, již neplatí....A přitom první třetina byla ještě vcelku Ok, no ale ten závěr? ....příběh celkově bez napětí, psaný stylem vypravování. Celkově 32% za část vraždících kobylek v hotelovém pokoji 313.
Upřímně po přečtení 97 dílů serie SH zjištuju, že příběhy s dějem v minulosti mají temnější nádech a nejsou tak kýčovité. Na R.L. Stine trošku horší - nudnější příběh, celkově v SH lepší průměr, 3 a půl hvězdy - 70%
Ale jo, na českou spisovatelku Wendy Darlenovou je to myslím si vrcholné literární dílo. Sice jsem čekal více tajemna a nadpřirozena, ale i tak postavy mě nebyly protivné, příběh měl svoji logiku a spád. Celkově tedy této detektivce 71%.
Andrew Hall už napsal lepší příběhy. Tento je takový průměr ze série SH. Děj v prvních dvou třetinách je hoooooodně zdlouhavý až nudný - básnička, vražda, vyšetřování, básnička, vražda, vyšetřování ........, trošku to zachrání závěr, ale jinak opravdu nic moc 55%
Toto přímé pokračování SH (Zrada, Tajemství a Požář) je ze všech ten úplně nejlepší. Temný záčátek, kde je stále cítit beznaděj a velmi překvapivý a napínavý konec. Děj není přeplácaný zbytečnýma postavama a celkově se to četlo velice dobře. 90%
Když jsem psal u knihy O Červenáčkovi, že tuto knižku budou čtenáři buď milovat nebo nenávidět a že nic jako průměr asi moc v recenzích nebude, tak zde to platí dvojnásobně! Řadím se ke skupině, kde kniha bude v knihovně na čestném místě s ostatními komiksy RŠ. Také mám stejný názor ohledně rozdílných kvalit jednotlivých příběhů - některé jsem buď nepochopil, nebo byly opravdu špatné a na druhou stranu příběh Imaginární kamarádi, bych zařadil mezi top 10 nejlepších českých komiksů. 85%.
(SPOILER) Velice milé překvapení - jednoduchý, ale napínavý příběh, který má vše, co k sérii SH patří - osamělý dům u moře, bouřka a silueta postavy při záblesku, zahradní altán a postupné záhadné vraždy hlavních postav.... Prostě klasické letní béčko, při kterém je dost napětí a né uplně hloupé vysvětlení v závěru. 85%.
(SPOILER) Slíbný začátek příběhu - neznámé chichotání v pokoji starého domu, ztracení se v noci na starém hřbitově......velmi trapný prostředek příběhu - návštěva hollywoodského ateliéru ( to byla opravdu hrůza od spisovatelky - asi neměla zrovna svůj den) a ukončení ve stylu detektivky...50%
Tuto knižku budou čtenáři buď milovat nebo nenávidět. Nic - jako průměr tu zde asi moc v recenzích nebude. Z mého pohledu je to důstojné, smutné, občas nostaligicky humorné pokračování a zároveň zakončení s otevřeným koncem. Po přečtení epilogu nemůžu dát s melancholickým smutkem méně než 5 hvězd... 94%
Vůbec nejkrátší kniha SH - 102 stran. Trošku mi to připomínalo film Učitelka od Hřebejka, dějově nenadchne - takové trochu pro dětí 10-12 let, ale zase ani neurazí - 50%
Přímé pokračování jedničky, odehrává se vlastně hned druhý den po závěru. Tina opět perlí svým ironickým vtipem a celkově je to parádní jednohubka, kde má vše logiku, napětí a vtip. Ještě lepší než první díl ....86%
(SPOILER) R.L.Stine má napasovanou do všech příběhů svou ulici strachu, Andrew Hall pro změnu přestěhovaný středověky hrad z Evropy do Ameriky, kde je předělaný na střední školu. Tento příběh byl trošku lepší průměr - napětí, logické chování postav...jen ten závěr - rychlý konec hlavní záporné postavy mě přišel, jak kdyby spisovateli došel papír...65%.
(SPOILER) Co to kurde bylo? Hlava mě to vůbec nepobrala - nelogické (velmi diplomaticky řečeno) chování všech těch postav na tajemneeeeeeem večírku, kde se nálada a uvažování každé postavy mění každou chvíli asi na základě aktuálního tlaku vzduchu? Rozhodně todle (nemůžu napsat ani kniha nebo příběh) patří do top 5 nejhoršího v sérii SH. Jedna hvězda a 28% (10% obálka, 10% za bouřku na samotě u jezera a 8% za relativně né moc stránek...ve skutečnosti jsem to málen nedočetl).
Jo tak tohle bylo dost dobrý. Vtipně napsaný, svižný děj - žádné úvahové zdržovačky o ničem, logicky vše navazovalo, každá postava měla v příběhu smysl a napínavý závěr. 84% a těším se na pokračování :-) .....Nechce se mi ani věřit, že je to od stejného spisovatele jsou i velmi podprůměrné SH - Nový profesor nebo Mrtvá náruč
Podle aktuálního - né skvělého hodnocení, je tato knižka velké příjemné překvapení. Andrew Hall není pro mě zrovna můj oblíbený spisovatel (nudný děj a dlouhé vysvětlování v závěrech), zde to však má napětí, zajímavý příběh a trošku i vtip. Přečteno na jeden zátah. 80%
Celý děj by se dal shrnout do 5 minutové příběhu v pořadu Veřte nevěřte, nebo povídka na 10 stránek - prostřední část knihy je strašně uměle natahovaná- nic zásadního se nedějě - asi úkol zněl jasně - napsat 137 stránek. Na druhou stranu pointa příběhu je Ok, lepší než u některých autorů serie SH. 60%
Tak tohle se fakt nepovedlo, nechápu vysoké hodnocení, příběh a chování postav bylo jedním slovem trapný. Řešení celého problému s vyděračem, bylo jako z nějaký hodně špatný parodie. 40% dávám za krátké kapitoly a že se to dalo jakžtakž dočíst.
Celý příběh byl celý tak nějak o ničem - nuda a šeď, bez napětí - psaný ve stylu vypravování, jakoby pro 12 letý děti. Nemluvě o logice uvažování hlavních postav. Kniha Dárek od vraha taky nebyla žádná hitparádá, ale přece jen o trochu lepší. 48%
Přiběhy od Wendy Darlenové nejsou zrovna šálek mé kávy - není to nikdy strašidelný horor, ale spíše nenapínavá detektivka - pokud někdy napínavá byla, tak se zub času (25 let od vydání) velmi podepsal. Dlouhé kapitoly a hlavně předlouhé vysvětlování v závěru s nulovým napětím. Pozitiva hledám...............Děj se odehrává v létě v hotelu, v ději není moc postav a má to celkově hlavu a patu. 42%