Martin82 Martin82 komentáře u knih

V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha druhá V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha druhá Gó Tanabe

Oproti prvnímu dílu, který byl více o napětí z neznáma, se zde dostáváme k strhujícímu vysvětlení, při kterém padá brada. Velkolepé a detailní kresby na dvojstrany o historii Země, kde milion let není žádné velké číslo. 100% 6 hvězd a jen doufám, že se k nám v češtině dostanou další existující komiksy od Go Tanabe/H.P.Lovercrafta.

30.09.2024 5 z 5

V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha první V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha první Gó Tanabe

Silný příběh a dokonalé kresby. Kniha konči v polovině příběhu, kdy by se dalo napětí krájet, protože veškeré špatné události byly vždy v náznaku a bez vysvětlení..... Ještě že jsem knihu četl, když už jsem měl i druhý závěrečný díl. Jeden z nejlepších komiksů, co jsem kdy četl. 100 % a 6 hvězd.

30.09.2024 5 z 5

Zvrácená Zvrácená Haruto Rjó

Oproti třeba Spirále od Junji Itó je to o třídu horší, nicméně pořád dobré čtivo 2-3 kapitol před spaním místo mobilování. 75%

21.09.2024 4 z 5

Vyhnancem na zeměkouli Vyhnancem na zeměkouli Raymond Almiran Montgomery

Příběh byl docela ok, možností na rozhodování bylo taky dost, jen občas ten konec byl docela divný a vlastně ani jeden konec nebyl jasné vítězství - splněný cíl. 60%

12.08.2024 3 z 5

Ostrov času Ostrov času Raymond Almiran Montgomery

Tak tento gamebook v serii Vyber si vé vlastní dobrodružství řadím mezi ty slabší. Některé varianty konců jsou až úsměvné. Vdycky si při čtění zapisuju možnosti a tak projedu vždy všechny možnosti konců. V tomto gamebooku vlastně ani na 100% nevím jaký byl výtězný konec. Celkem 55%

31.07.2024 3 z 5

Teror v Austrálii Teror v Austrálii Shannon Gilligan

Ale jo, docela dobrý příběh a možnosti výběru bez trapných konců 70%

31.07.2024 4 z 5

Skrýš Skrýš Masasumi Kakizaki

Parádní hororová komiksová jednohubka na 40 minut. Skvělé kresby a originální příběh. 95%

23.07.2024 5 z 5

Spirála Spirála Džundži Itó

(SPOILER) Spiralová apokalypsa s napínavým začátkem a epickým koncem. Opět se mi některé obrázky vybavují i s odstupem času (porodnice, bludiště, finále v podzemí....) Spirála je podle mě nadčasové dílo, které se ani po 25 letech od vzniku rozhodně v konkurenci na knižním trhu neztratí. 90%

10.07.2024 5 z 5

Rej upírů Rej upírů Tomáš Korbař

Některé povídky byly hodně dobré a některé byly asi až tak náročné, že jsem je nepochopil a nudil se. Jednotlivě: Vampýr: 68%, Upír: 60%, Přízraky : 40%, Carmilla - 55%, Mrtvá milenka - 80%, Cyprianovo vyprávění - 55%, Neboť krev je život - 45%, Ďáblův dům - 35%, Noční návštěvník - 85% Drákulův host - 72%...Celkem tedy 60%

12.06.2024 3 z 5

Kameňáky aneb Špalíček plný legrace počtvrté Kameňáky aneb Špalíček plný legrace počtvrté kolektiv autorů

Klidně mě tu ukamenujte, ale někdy prostě člověk potřebuje uplně vypnout a tato knižka že ideální. Je uplně jedno, jestli se přečte celá kniha najednou nebo třeba jen jedna stránka - prostě podle aktuální nálady a situace - žádný plány, prostě pohoda. Vtipy jsou ve stylu : blondýna sedí u lékaře a ten jí říká ,,napíšu Vám recept" a pacientka se podiví ,,Vy taky rád vaříte pane doktore?":D 90%

05.06.2024 5 z 5

Ryby - Útok z hlubin Ryby - Útok z hlubin Džundži Itó

Dal jsem si po přečtení den pauzu, abych se opravdu ujistil, že to byl taková pecka.... a ano byla. Kresby a grafické zpracování v komiksu to je dokonalost sama o sobě no a příběh a celková pointa není taky žádné béčko..To, že konec je víceméně otevřený (ve stylu domysli si sám, jak to vlastně celé dopadlo) to mi vůbec neva. 2 další krátké příběhy jsou taky originální. 95%

05.06.2024 5 z 5

Artušův posel Artušův posel David Bimka

V porovnání s kultovním gamebookem Na rozkaz krále je to pouze slabý odvar. Méně odkazů a ilustrací. Plusem je vždy zajímavý souboj s protivníkem - házení kostkou a používání síly, zdraví a předmětů. JO a vyhrál jsem hned na poprvé. Při velké smůle je to hra max na 3 hodiny - pro vyzkoušení všech možností ve hře. 60%.

14.05.2024 3 z 5

Kočičí deníky Kočičí deníky Džundži Itó

Parádní jednohubka na jeden večer. Pro milovníky koček, komiksu a hororové komedie. Takové japonské Slunce Seno Kočka . Máme doma taky dva kocoury s podobným chováním, takže dávám plný počet hvězd a 92%

13.05.2024 5 z 5

Balónky oběšenců a další hororové příběhy Balónky oběšenců a další hororové příběhy Džundži Itó

Vřele doporučuji pro čtení před spaním - jeden příběh je tak na 15 -25 minut a některé kresby z komiksu člověku zůstanou dlouho v paměti, např. zoubky modelky nebo pacienta z dlouhého snu. Jednotlivě: Deska z bazaru - 75%, Zimnice - 85%, Modelka - 95%, Balónky oběšenců - 100%, Dům loutek - 85%, Malíř - 80%, Dlouhý sen - 85%, Velectění předkové - 85%, Tuk - 95%, Modelka - prokletý záběr - 70%. Celkem tedy 86%.

03.05.2024 4 z 5

Noční směna (20 povídek) Noční směna (20 povídek) Stephen King

Naprostá spokojenost a dobrá volba na večerní čtení. Prokletí Jeruzalému - 97%, Noční směna - 98%, Noční příboj - 85%, Jsem brána - 80%, Šroťák - 75%, Kostlivec -75%, Šedá hmota - 82%, Bojiště - 50%, Náklaďáky - 96%, Mrtví se někdy vracejí - 88%, Jahodové jaro - 75%, Římsa - 70%, Trávníkář - 70% Nekuřáci a.s. - 100% Já vím, co potřebuješ - 92%, Děti kukuřice - 80%, Poslední příčka žebříku - 85%, Muž, který miloval květiny - 80%, Na dobrou noc - 76%, Žena v pokoji -88%. Celkem tedy 82%

16.04.2024 4 z 5

Zkáza Jezerní kotliny Zkáza Jezerní kotliny Petr Hugo Šlik

(SPOILER) Četl jsem tuto knihu spíše ze zvědavosti, než kvůli tomu, že bych se chtěl vrátit do pozdně dětského světa.....pár SPOILER bodů : 1.)Příběh, hlavně v druhé polovině, mile překvapil - nechybí napětí (starý lékarník, Dernet, jeskyně) a logika vysvětlení ....ALE: 2.) časově mi to nesedí - jsou to 30 léta? nebo podle zničené krajiny a těžební techniky spíše 70 léta? 3.) Pavel v tomto pokračování zhloupl a ujal se tu role asistenta Ludvi 4.) Tajemná kniha Ludvi již není tajemná a je vydávaná v školním časopise a za 5.) trávení volných víkendů již více s třídní skupinou než jen spolu v jezerní kotlině. Celkově tedy 80% a možná je to i tím, že pokračovaní jinými spisovateli kultovních knih od kultovních spisovatelů jsou většinou průšvich, a proto jsem od této knihy nic moc nečekal.

16.04.2024 4 z 5

Terminátor omnibus: Kniha druhá Terminátor omnibus: Kniha druhá Alan Grant

Lovci a zabijáci - 65%, Konec hry - 55%, Sebevražedná mise - 75%, Údolí smrti -78%, Temná doba - 50%. Celkem tedy 65% a první kniha byla rozhodně lepší.

06.03.2024 3 z 5

Unesená Unesená Manuro (p)

(SPOILER) Pro mě ideální kombinace - gamebook, komiks a horor. Je pravda, že jsem po týdnu hraní ještě příběh úspěšně nedokončil (stále nemohu najít amulet) a už se po mnoha marných pokusech v bloudění ve stejných pokojích začínám nudit, nicméně když jsem hru hrál poprvé, tak to byla vážně strašidelná pecka, kde a co na mě vyskočí nebo kde a co najdu. Hra poprvé tedy 100 % pecka..po týdnu (každý večer si dávám dva pokusy) se dostávám jíž do nudného průměru. Celkově tedy si dovolím dát svoje hodnocení na 80% a určitě doporučuji na dlouhé zimní večery.

28.02.2024 4 z 5

Studna Studna Marie Jakoubková

(SPOILER) Sám sobě se divím, ale jo, dám tři hvězdy. Na jednu stranu straaaašná nuda cca do stránky sto (ze 136 stran), kdy v příběhu většinu času všichni buď prospí, propijou pivem a nebo dělají večerní ohěn, kde si všichni skákají do řeči, asi aby bylo více textu v příběhu..... na druhou stranu je tu velké finále, kde se vraždí bez emocí jak ve filmu Pane vy jste vdova. Logika si tu dala společně s hrdiny dovolenou (např. když se oběť ptá vraha: ,, jaký je tedy důvod vražd?", tak odpověď zní: ,,žádný důvod není, přece vždy ke všemu důvod být nemusí") .....takže i nechtěně závěr pobavil :o) Kdo alespoň trochu rád četl Stopy Hrůzy, tomu doporučuji. 50%

19.02.2024 3 z 5

Kosmická hlídka Kosmická hlídka Ljuba Štíplová

Strávil jsem s tímto gamebookem plné tři nedávné večery a dohrál asi až na cca čtyřicátý pokus. Nemůžu nesrovnávat - oproti prvnímu gamebooku od Ljuby Štíplové - Na rozkaz krále - má tento gameboom méně možností na rozhodování a je to více o náhodě - házení s kostkou. Když ale vezmu fakt, že datum prvního vydání bylo v 1991, tak to na tu dobu musela být pecka. V té době mě 1. vydání minulo a horko těžko ho mám z Aukra za opravdu astronomickou částku (pokus o vtip :o) ). Je fajn, že vyjde snad již brzy v druhém vydání a milovníci gamebooků si rozšíří svůj hvězdný herní obzor. 85%

14.02.2024 4 z 5