Martin82 komentáře u knih
(SPOILER) Vyrůstal jsem na foglarovkách, takže to bylo celkem fajn - ostrov, taboření, oheň....noční zvuky před stanem....dějově hodně jednoduchý a rychlý příběh, celkem fajn, na druhou stranu ale to vysvětlení živého nebožtíka bylo bohužel spíše k smíchu. Prostě další dobré béčko od Stine.... 65%
Taková lehounce nadprůměrná béčková klasika - vděčné téma konfliktů mezi sourozenci v pubertálním věku. Žádný komplikovaný a zbytečně natahovaný děj..70%
(SPOILER) Fajn příběh. Začátek a průběh knížky sice velmi pomalý - vyprávění příběhů při noční cestě autem, ale závěr a epilog - celkové vysvětlení mě totálně dostalo! 80% a už se možná nejedná o béčkovou literaturu,ale víc % dát nemůžu, páč se nejedná o horor.
(SPOILER) Určitě to není klasický horor v sérii SH. Napětí a nevyřešených otázek do půlky knihy až až.....při vysvětlení v závěrečné třetině mě spadla brada, potom trošku dějově kostrbatý závěr ...a filozoficky depresivní poslední tři stránky Epilogu o koloběhu a tedy i trošku smyslu života. Bílé světlo měsíce. 80%.
(SPOILER) Jedna z mála knih SH, která mi nesedla - přes nadějný začátek úvodní kapitoly a prvních 20 stránek se pak akce uplně vytratila do nudy.. malé plus za rekapitulaci děje na stránce 97-99 a další plusové bodíky za docela originální konec - dědictví a přírodní katastrofa. Celkově podprůměr 40%.
(SPOILER) Tahle kniha mě velmi mile překvapila - velice zajímavá základní pointa příběhu, jednoduchý děj a ani jedna postava v ději nebyla navíc. Parádní byla i napínavá a strašidelná vsuvka ke konci - neznámý člověk v noci v domě. Doporučuji! 82%
Nenadchne ale ani neurazí. Pár dobrých a napínavých pasáží tam je, celkově však děj je v šedi průměru. 50%. Na R.L.Stine je tato kniha velký špatný.
(SPOILER) Příjemná změna v serii SH. Už jsem se začal bát, že od SH 32 Víkend na lyžích se dostavá serie do šedivého průměru na zakládě snížování nákladů - kvality v polovině devadesátek. Prvních 30 stránek pomalé rozjiždění, pak večírek a fámozní závěr ve stylu filmu Requiem pro panenku. Jen strýček Filip mě trochu zklamal, čekal jsem, že to bude stejný frajer jako Justina :o). 82% tj čtyři a půl hvězdičky (čtu díly chronologicky - pět hvězd jsem dal zatím pouze jednou u SH 25 - Pod maskou nevinnosti).
Děj této knihy je vcelku jednoduchý a přehledný....trochu nudný průměr. 55% (5% dávám z hodnocení za černou kočku)
Bylo to skoro celé takové plytké - bez nápadu, nuda.... kromě zajímavě napsané poslední čtvrtiny knihy. takže 45%
(SPOILER) Začátek velmi svižný a dá se řici, že napětí se stále stupňuje do 2/3 knihy. Poslední část knihy cca 80 stránek mi ale přišlo, že téma přestalo spisovatele bavit a začal jsem mít problém se opět začíst do děje. Nejhorší bylo asi 15 stránkové utvrzovaní a spojování faktů s doměnkami v knihovně - to bylo nekonečné a zbytečné. Celkem tedy průměr - 55%.
(SPOILER) Nejdelší Stopy hrůzy - jak obsahově - 268 stran, tak i do stylu - nekonečný a protahovaný děj, kde jsem se už i ztrácel - co kdo kdy kde a proč. Žádné stupňující napětí, začátek byl slibný - tajemno v kostele, pak se vše zvrhlo do povrchní studenské soutěže a la pevnost boyard, zajímavý prostředek knihy - opuštěný dům a důl...no a pak už jen to nekonečné bla bla bla s průměrným závěrem. Prostě mi to nesedlo, ale už byly i horší knihy v serii co jsem četl -1-33. Takže tedy 35%
Podle recenzí jsem čekal větší průsvih. Ano, není to žádné super literarní a napínavé dílo, na druhé straně základní pointa je originální a kniha se čte velmi dobře. 55%
(SPOILER) Rozhodně se jedná o ten lepší příběh v serii Stopy hrůzy. Děj je napínavý, čte se to samo a má to velmi dobrou - tajemnou atmosféru. Překvapivý konec se dostavil, jen ten uplný překotný závěr na jezeře se trošičku utápěl 75%.
(SPOILER) Fajn příběh a parádní atmosféra posledních 30 stránek - dobývání se v zimní zasněžené noci do dřevěného srubu krumpáčem....proč ne? :o) 72%
(SPOILER) Kniha má krátký děj a kupodivu i natahovaný - zbytečné odbočky od děje, které nemají v závěru žádný význam - např rituály neteře....vše by se dalo shrnout do jednoho 5 minutového příběhu Veřte neveřte, ale zase abych nebyl negativní - průšvih to není. Prostě průměr 50%
(SPOILER) Začátek příběhu knihy je zajimavý, napětí a tajemno s horovými prvky stoupá cca do stránky 90. Pak se vše začíná vysvětlovat a tom bude asi ten háček.... horor sklouznul do akční detektivky. Vůbec jsem nepostřehl v závěru vysvětlování jaký byl záměr postavy muže se psem..možná mi to ale jen uniklo. Takový prostě lepší naprůměr - nadchne a neurazí, ale woow efekt se nedostavil :o) 70%
(SPOILER) Co napsat závěrem této série.....Andy se po mnoha dobrodružstvích vrátil domů a aby to náhodou vše v dospělosti nezapomněl, začal si to v závěru sepisovat.....wooow. Jeho dobrodružství ve stylu 20-30 stránek na jedno a pak další které s předchozím vůbec nesouvisí ( jak stolní hra otázky a úkoly) opravdu není můj šálek ..v tomto případě čaje.....20% (10% za to, že snad nikdy nevznikne pokračování)
Nejdříve jsem se díval zde na hodnocení a možná proto jsem čekal asi až moc. Spíše než horor je to taková love story - CARPE DIEM, stihni co nejvíc :o) Na konci jsem byl hodně zvědavej, kdo je vrah, tedy četlo se to samo, ALE něco tomu chybělo (možná více strašidelného napětí, nápadu....vtipu) no prostě 55%.
(SPOILER) Váhal jsem, jestli dát 2 nebo 3 hvězdy....na jednu stranu je tu pokus o hororový a napínavý příběh, dobrý nápad, kde se odehrává děj..prázdný velký hotel na ostrově, no ale na druhou stranu hrozný konec cca od stránky 200, kdy se začíná vše vysvětlovat mě příjde, jako by to R.L.Stine přestalo bavit psát. Celkem tedy nenadchne, ale neurazí..ideální knížka někam k moři na pláž. 48%