martinaandulka komentáře u knih
Miluji tento film,Bob je milý pejsek a zápletka je skvěle zamotaná.Kdybych jsi nepomatovala film tak bych vraha neuhodla.
Jdu proti proudu,mamka knihu dostala a byla pro ní těžkopádná a zdlouhavá.Za.mě to byl pravý psychotrhiller.Mě se četla dobře a vcelku rychle přečtená.S hlavní hrdinkou to bylo proměnlivé,chvílemi jsem ji rozumněla, pak mi přišla narušená ,nešťastný osud... .
Další díl a opět skvělé,neztrácí to na příběhu,jen jedna změna,ale neodehrává se to v Londýnské nemocnic,ale na venkově.Už teď se těším na pokračování.
Pan ředitel Bobek velice rozumí zvířatům,cestuje i do jejich rodných zemí a k tomu nádherně fotí.Právě kniha je o zemích a vzácných živočichů a také naší krásné pražské zoo.Závěr knihy je o novém gorilím pavilonu a uspořádání goril ve starém a novém,za mě je to nejlepší rozhodnutí,byla jsem tam od té doby několikrát a zvířata jsou spokojená.
Opět nádherná pohodová kniha,tentokrát ze Skotského hradu.Nechybí vaření dobrého jídla a moučníků,na které mám hned chuť .Láska,přátelství a pracovní cíle to vše je namícháno do krasného čtení.Už teď se těším na další,ktetá má být z Prahy.
Dobře napsaná kniha která vypráví z pohledu mláděte gorily Ponga nejdříve v pralese a jeho únos a prodej,2 část bydlení u šejka a 3 část zoo Praha.Před každou kapitolou je informace spojená s gorilou.
Vynikající čtení na závěr roku.Nicholas Sparks napsal mnoho knih,3 poslední byli pěkné,ale jinak psané tato je zpátky jak psal předtím.Je to srdcervoucí příběh Maģgi jako 16 letá a pak vyzrálá žena,která má nevyléčitelnou rakovinu.Konec byl za mě překvapivý a slzavý.
Miluji knihy Nicholase Sparkse.Tento román není vyjímkou,který jsem četla před lety.Ira měl autonehodu a vzpomíná na svou zesnulou ženu pak mladý pár Sophie a Luke,oba páry poznali pravou láslu,ale taky strasti,hodnoty lidského žití a úctu k blízkým.
Nejdříve jsem viděla film a moc se mi líbil,že už mám 2 knihy od Klevisové doma a jsem z její tvorby nadšená,tohle její třetí kniha co jsem dočetla a jsem velice spokojená.
Je to druhá kniha co jsem od autorky četla a každá kniha byla jiná,více mi oslovila kniha Můj Grónský rok,ale i tato byla čtivá,více na zamyšlení o pocitech a přání obyčejných lidí z Oseka.
(SPOILER) Opravdu dojemná kniha pravé lásky 17 tiletých ,která ani smrtelná nemoc nezlomila,ale naopak lásku posilnila.Je to nádherný i když smutný příběh plné lásky,naděje,víry a pokory.
První kniha od autorky,kterou mi doporučila kamarádka a jsem vděčná.Je to styl psaní co je mi blízké.Nela je obyčejná žena,která po boku manžela odjíždí do Grónska .Popis země, místních lidí a řešení osobního života je napsáno čtivě a ze života.
Po pěti letech jsem se vrátila k detektivce a opět se mi líbila. Jen na začátku jsem si pletla jména než jsem si je zapamatovala,ale.pak díly skládačky do sebe zapadli.
Po půl roce jsem se je knize vrátila, abych si připomněla moudra,uvědomění života a našich cílů. Paní Martina opravdu je moudrá žena ,paní farářka a také noblesní a obýčejná žena.
V sobotu jsem viděla v Národním divadle a hned se pustila do knihy.Oboji je nádherné provedení stále při čtení jsem viděla jako Krásku Annu Fialovou a jako Zvíře Davida Prachař,kteří hráli naprosto famózně.Je to pohlazení po duši, čistá láska jak otci tak ke Zvířeti.
(SPOILER) Taylor mi nesedla od začátku a nešlo ji litovat,Agnus byl taky magor k tomu násilník a fetka.Kdybych ji nedostala zdarma jako eknihu od Dobrovského tak bych ji nečetla.Je to ztráta času.
Opět moc dobře napsaný thriller, který je po psychologické stránce člověka popsaný tak,
že to není ani možné co se v duši může skrývat.
Mrazivé čtení, které je spojené s psychiatrickou klinikou kde někdo kdo je nebezpečný.... .
Moc zajimavé téma,který je zároven thriller.Je šílené co dokáže v hlavě spustit a má to nedozírné následky... .
Připomněla jsem si prvotinu paní spisovatelky,která za mě se povedla,když jsem jí četla poprvé tak jsem byla z konce překvapená.