martinaandulka komentáře u knih
Nádherně napsaný příběh kde nechybí odvaha,láska,rodina,historie Německa za války a po ní.Hlaní hrdinka Elsie mi byla sympatická a za mě hrdinka.
Je to napsáno pro divadlo a taky jsem si představila divadelní scénu,je to strhující příběh matky,které zemřou 4 synové a posledního drží doma i když venku se válčí... .V divadle to musí být herecký zážitek a já se chystám do divadla zajít.
Jana Eyrová je prostě klasika ke,které se ráda vracím. Moc milé čtení plné lásky, soucitu, nelehkých životních situací a souznění dvou dvou srdcí v jedno.
Je to vážný problém,který se odehrává za zdmi bytů aniž má okolí tušení.Je to napsané tak,aby jsme si uvědomili a dívali se kolem sebe!Báry mi bylo líto,její sestra taky za to nemohla,ale ty rodiče oba stejný magoři,který by neměli mít děti.
Příběh se odehrává za 2 světové války převážně z regálů knihkupectví a náletů na Londýn.Četlo se mi hezky,ale něco málo příběhu chybělo hlavně rychlý konec.
Od paní spisovatelky je to moje 1 kniha a moc hezky napsané. Mám ráda historii spojené z románem. Je to silný příběh, obyčejných lidí ke konci 2 světové války,a kousek po válce kde se odehrálo něco co bylo šílené a nemluvilo se o tom až do roku 1990,mě to velice zasáhlo.
Zajímavé, propletené,že jsem nevěděla komu věřit.Od knihy jsem se nedokázala odtrhnout a četla ve chvílích volna všude.
Moc milý příběh lásky,přátelství a knihkupectví.Kniha se odehrává ve dvou linkách,aby se vysvětlilo proč teta odkázala dům neteři,kterou nikdy neviděla.Co teta udělala v mládí bylo neodpustitelné.
Nádherně napsaná kniha,o přátelství,lásce a statečnosti.Čest památce žen,které za 2 světové války bojovali jako letkyně,vyzvědačky, i když na začátku ženám nebylo přáno tak oni statečně bojovali a umírali stejně jako muži.
Na začátku paní spisovatelka měla v plánu napsat trilogii a nakonec už je na světě 5 díl a podle ukončení to vypadá,že by mohl být 6 dil.Příběh je nadále poutavý, historie Německa před 2 světovou válkou,láska ,víra strasti toť vše kniha nabízí.
Mě se detektivka líbila ,moc pěkné popsaný ostrov a vyšetřování.
(SPOILER) Pláž v Chorvatsku je nejlépe číst v létě a proto jsem si zopakovala knížku právě ted a stejně jako před 2lety.Za mě je to krásné odpočinkové čtení s vůní lásky,moře,ale i postav,který nemám ráda pro falešnost a snobství(Tara,Cory a Simone).
Moc hezky se četlo. Je to sice příběh málo reálný, ale dějiny mezi Židy a křesťany ,morová epidemie a léčitelství to byli velice zajímavé.
Další kniha od Agathy do sbírky.Opět mě bavila jako Hercule Poirot.
Hercule Poirot a vražda na ostrově, opět dobře napsané a propletené zkrátka Agatha uměla detektivky psát.
Takto to bylo opravdu psycho jak hlavní postavy tak styl psaní.Hlavní postava Nicki ta byla šílená, dětí byli chudák a manžel trouba.Kniha se mi četla hodně špatně a vracet se k ní nebudu.
Román mi připomínal hodně serii romantické útěky od Julie Caplin.Hlavní hrdinka jede z Berlína do Collarada dělat na rok au pair,no to jak pracovala,nepracovala mi vytáčelo,protože podle knihy tam spíš byla na dovolené,takto prostě nechodí.Velice mě překvapuje vysoké hodnocení,mě to tak neoslovilo ani hlavní postavy mi nebyli blízké,no zkrátka nebyla jsem na stejné vlně.
Začátek knihy byl slibný, mělo to napětí, četlo se mi plynule,po skončení hurikánu a zjištění vraždy se to táhlo a nedokázala jsem se začíst, za mě druhá půlka byla nezáživná,i rozuzlení takové nějaké a závěr zvláštní.... .
Moc krásně jsem si odpočinula,procházela se Irskem,cítila jsem vůni moře,dobrého jídla a zasmála se nad výroky Hannach a Conora.
Čekala jsem románový příběh jako je Šikmý kostel, ale je to dokument, paní spisovatelka odvedla skvělou práci.Je velice smutné, že se o tom nemluvilo nebo to minulá doba přikrášila, je zlé,že muzeum je otevřené jen v úterý, doufám, že zásluhou paní spisovatelky se změní a bude v povědomí lidi a dětí té šílené události v Životicich.