MartinaCh27 MartinaCh27 komentáře u knih

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Kniha je vzrušující historická romance, která nás vtáhne do londýnského společenského víru roku 1814. Hlavní hrdinka Kate Sheffieldová je inteligentní, odvážná a neústupná - všechno, co vikomta Anthonyho Bridgertona rozčiluje, ale zároveň k němu přitahuje. Jejich dobrodružství plné vášně, nečekaných zvratů a pikantních scén nás drží v napětí až do samého konce.

14.04.2024 4 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Kniha je příjemným a osvěžujícím historickým románem, který zaujme nejen milovníky romantiky, ale i ty, kteří ocení lehkost a humor v příběhu. Hlavní postavy, Daphne Bridgertonová a Simon Basset, vévoda z Hastingsu, nás provázejí světem londýnské společnosti v 19. století, kde hra o sňatky a intriky patří k běžnému dennímu řádu.

"Vévoda a já" je ideální knihou pro ty, kteří hledají romantický příběh plný humoru, dobrodružství a emocí. Je to kniha, která vás zaujme od prvních stránek a nechává vás s úsměvem na tváři. Doporučuji ji všem, kdo si rádi odpočinou s příjemným a zábavným čtením.

13.03.2024 5 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

"Dvůr mrazu a hvězd" je knihou, která osloví nejen fanoušky fantasy žánru, ale i ty, kteří ocení silné postavy, složité mezilidské vztahy a dobrodružný příběh. Je to další skvělé dílo od talentované autorky, které nezklame a zanechá čtenáře toužící po více.

08.03.2024 4 z 5

Bohatá čínská přítelkyně Bohatá čínská přítelkyně Kevin Kwan

Kniha pro mě představovala značné zklamání, což bylo zvláště markantní ve srovnání s prvním dílem, který považuji za daleko kvalitnější a poutavější. Při čtení této knihy jsem si všimla, že autor častěji přeskakuje mezi různými postavami, až o třikrát více než v předchozím díle. Tato zvýšená frekvence přechodů mě často ztrácela v rozvinutí příběhu, což vedlo k tomu, že jsem se často zmateně snažila sledovat, co se vlastně děje.

Dopadlo to tak, že některé momenty v příběhu mi připadaly zcela zbytečné a bezvýznamné, až do samotného konce, kdy konečně došlo k vysvětlení jejich významu. To bylo poměrně frustrující, neboť mě tato nejasnost v průběhu čtení odváděla od hlavní linky příběhu a narušovala mé soustředění.

Celkově považuji, že vyprávění bylo zbytečně natahované, a konec knihy, který kombinoval prvky telenovely a detektivky, mi připadal rozpačitý a ne zcela organicky začleněný do celkové struktury příběhu. Kvůli těmto nedostatkům bych knize přidělila pouze dvě hvězdičky, což odráží mé zklamání z celkového zážitku z čtení.

02.02.2024 2 z 5

Temné a kruté lži Temné a kruté lži Ginny Myers Sain

Kniha přináší čtenářům dobrodružný nadpřirozený thriller, který propojuje mystérium, magii a temnou historii města. Příběh nás zavádí do La Cachette, tajemného městečka v Louisianě, kde se mokřady skrývají temné tajemství a nadpřirozené schopnosti obyvatel jsou na denním pořádku.

Sedmnáctiletá Grey se ocitá ve víru událostí, kdy její kamarádka Elora zmizí. Pátrání po pravdě ji však zavede do komplikované sítě lží a skrytých tajemství. Město La Cachette není tím, čím se zdá na první pohled, a každý obyvatel má něco, co se snaží skrýt. Když se do příběhu zaplete záhadný chlapec, začne se rozplétat krvavá historie města, a další lži mohou způsobit rozpad celé komunity.

25.12.2023 5 z 5

Probuzení Probuzení Lisa Jane Smith

Kniha byla zřejmě určena pro náctileté, ale přesto jsem ji přečetla za pouhé chvíli. Naštěstí se seriál v některých ohledech liší od knižní předlohy, což mi při čtení nevadilo a vlastně mě to ještě víc vtáhlo. Jsem velkou fanynkou "Upířích deníků", takže jsem se k této knize přirozeně přiklonila. Pro všechny, kteří mají rádi fantasy, tuto knihu určitě doporučuji.

15.10.2023 3 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Příběh se znovu zaměřuje na Thomase a jeho přátele, kteří čelí dalším nebezpečím v postapokalyptickém světě.

Dashner opět dokázal vytvořit napínavý a tajemný příběh, který čtenáře drží v neustálém napětí. V tomto díle jsou odhaleny další tajemství a otázky se začínají skládat dohromady.

Jsem si jistá, že fanoušci předešlých knih z této série budou nadšení tím, jak se děj vyvíjí, a budou se těšit na další dobrodružství Thomase a jeho přátel. "Spáleniště: Zkouška" je skvělým pokračováním série a stále udržuje vysokou úroveň napětí a záhadnosti.

18.09.2023 5 z 5

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Hlavní hrdina Thomas se probouzí uprostřed tajemného labyrintu bez vzpomínek a okolním neznámým prostředím. Autor vytvořil napínavý příběh, který vás uchvátí a nepustí.

Tato kniha je plná zvratů a otázek, které vás nutí stránku za stránkou hltat. Pro milovníky sci-fi a napínavých příběhů je "Labyrint: Útěk" skvělou volbou. Dashnerova schopnost vytvářet záhadné a nebezpečné světy je ohromující, a čtenáři se budou těšit, jak se hlavní postavy snaží uniknout z tajemného labyrintu a odhalit pravdu o své minulosti.

18.09.2023 4 z 5

Šíleně bohatí Asiati Šíleně bohatí Asiati Kevin Kwan

Kniha či film přináší těžké rozhodování, který formát je lepší, protože obojí má své kouzlo. Bez ohledu na volbu si vychutnáte chvíle smíchu díky humorným momentům. Tento zábavný příběh s romantickou zápletkou a napínavým dějem nabízí skvělý relax, i když není žádným velkým literárním dílem.

18.09.2023 4 z 5

Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

"Krev a med" od Shelby Mahurin je strhující pokračování příběhu, který nás zavede hlouběji do světa magie, zrady a nebezpečných rozhodnutí. Lou, Reid a jejich přátelé čelí ještě větším hrozbám, zatímco se snaží přežít v nepřátelském světě plném čarodějnic, chasseurů a neúprosných intrik.

Kniha mistrně balancuje mezi akčními scénami a emočně intenzivními momenty. Vztah mezi Lou a Reidem je klíčovým prvkem, kde napětí pramení nejen z nebezpečí kolem nich, ale také z jejich vnitřních konfliktů. Dynamika postav je hluboce propracovaná a ukazuje, jak jejich odlišné světy a zranění ovlivňují jejich rozhodnutí.

Zlá Morgane je dokonalým ztělesněním hrozby, která visí nad každou stránkou příběhu. Její manipulace a odhodlání rozbít vše, co Lou a Reid milují, přidávají příběhu temnotu a neustálý pocit napětí.

26.11.2024 3 z 5

Výprava za tajemstvím pyramidy Výprava za tajemstvím pyramidy Mary Pope Osborne

Pěkná dětská knížka.

20.10.2024 4 z 5

Před svatbou Před svatbou Julia Quinn

"Před svatbou" od Julie Quinn je další romantický příběh z rodiny Bridgertonů, tentokrát zaměřený na Gregoryho, který neochvějně věří v pravou lásku. Představuje to klasické romantické dilema – Gregory se zamiluje na první pohled do Hermiony Watsonové, jenže ona už má srdce zaslíbené jinému. Lucinda Abernathyová, Hermionina přítelkyně, se snaží Gregorymu pomoci, ale nakonec se sama zaplete do sítě citů. Kniha přináší poutavý příběh o tom, že láska není vždy tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá, a někdy nás překvapí tam, kde ji nejméně očekáváme.

20.10.2024 3 z 5

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Přečteno k maturitě. Moje oblíbená kniha to asi nebude, ale k maturitě bych si ji vybrala znovu.

28.04.2024 2 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Další jedna z moji maturitní četby u které jsem věděla, že když si ji vytáhnu tak budu vědět. Kniha pro mě sice nebyla úplně top, ale dalo se to.

28.04.2024 2 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

V knize se Sophie Beckettová ocitá ve světě, který jí byl do té doby nepřístupný. Jako dcera hraběte však zaujímá pozici služebné, odsouzená k utrpení a ponižování ze strany své nevlastní matky. Nicméně na maškarním plese lady Bridgertonové se jí otevírá nečekaná příležitost - setkat se s "krásným princem". Toto setkání vytváří základ romantické pohádky, ve které Sophie cítí pohádkové štěstí v náručí svého šarmantního cizince. Přesto však tuší, že toto kouzlo nemůže trvat věčně, až odbije půlnoc, vše se změní. I když pohádkový motiv Popelky může knize dodat kouzlo, mnohým může připadat jako klišé. To však neubírá na tom, že kniha zůstává poutavým romantickým dobrodružstvím, které si zaslouží pozornost čtenářů.

24.04.2024 3 z 5

Aerie Aerie Maria Dahvana Headley

Kniha je fascinujícím pokračováním příběhu Azy Rayové, která se ocitá mezi dvěma světy - mezi zemí a Magonií. Po návratu na Zemi se Aza snaží vést normální život, ale stále pociťuje touhu být zpět mezi oblaky. Když se však její přítel Jackson dopustí fatální chyby, Aza se stává uprchlíkem a musí čelit své radikální matce Zal Quelové a jejímu pobočníkovi Dáiovi. Její cesta ji zavede na okraj světa, kde hledá legendární zbraň. Headleyova vytváří komplexní svět plný magie a dobrodružství, který zanechává čtenáře napnuté a vydechnuté až do poslední stránky.

13.04.2024 3 z 5

Rychle domů Rychle domů Roz Nay

Kniha je sugestivním vyprávěním o hlubokých vztazích mezi dvěma sestrami, jejichž minulost se znovu probouzí a otřese základy jejich zdánlivě idylického života. Příběh Alexandry a Ruth je plný napětí a temnoty, které se postupně vyjevují, čímž čtenáře vtahuje do klaustrofobické atmosféry jejich vztahu. Autorčino mistrovství v zachycení emocí a napětí propůjčuje příběhu autentičnost a sílu.

13.04.2024 3 z 5

Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

"Dvůr stříbrných plamenů" od Sarah J. Maas je napínavým pokračováním bestsellerové série "Dvůr trnů a růží", které čtenáře vtahuje do světa plného magie, intrik a vášně. V tomto čtvrtém díle se soustředíme na Nestu Archeron, která se snaží vyrovnat s hrůzami války a najít své místo v Nočním dvoře. Její cesta je však plná výzev, ať už jde o boj s vlastními démony nebo hrozby zrádných lidských královen.

Nesta a Cassian se potýkají se svými temnými minulostmi a hledají přijetí a uzdravení v náručí toho druhého, což čtenáře zaujme a pohltí až do poslední stránky.

13.04.2024 5 z 5

Kolonie Kolonie Sam Marsden

Kniha je poutavým sci-fi příběhem odehrávajícím se na Marsu pod skleněnou kupolí, kde lidé vytvořili kolonii. Hlavní postava, sedmnáctiletá Eva Knightová, čelí nesnadným rozhodnutím - zůstat věrná diktátorskému režimu své matky nebo se připojit k odboji a uskutečnit svůj sen o návratu na planetu Zemi. Autor zde vytváří atmosféru napětí a dobrodružství, která provází čtenáře po celou dobu, a ukazuje, že rozhodnutí, která přijímáme, mohou mít dalekosáhlé důsledky. "Kolonie" je knihou, která zaujme nejen milovníky sci-fi, ale i ty, kteří hledají dobrodružný příběh s hlubokými morálními dilematy.

09.04.2024 3 z 5

Temná zima Temná zima Flint Maxwell

"Temná zima" od autora Flinta Maxwella je druhým dílem sérii Bílá tma, který nás vtahuje do nehostinného prostředí zasněžené pustiny, kde se naši hrdinové Grady a jeho přátelé ocitají uvězněni v chatě. S postupně klesajícími teplotami a sílami se stále více ztrácejí naděje na záchranu a odpovědi na otázky, které trápí jejich mysl.

Flint Maxwell znovu exceluje ve vykreslení atmosféry napětí a beznaděje, která provází každou stránku knihy. Příběh nás vtahuje do prostředí plného temnoty a strachu, kde se hrdinové musí vyrovnávat nejen se zevními hrozbami, ale i se svými vlastními démony a nejhlubšími strachy.

03.03.2024 4 z 5