MartinaF MartinaF komentáře u knih

Čtvrtá úroveň Čtvrtá úroveň Jitka Prokšová

Trochu odpočinková kniha, trochu kniha s psychologickými prvky. Každá z postav si nesla svoje problémy, někdo se s nimi hůře vyrovnával, někdo jimi proplul snadněji. Kniha se dobře četla, splnila všechna moje očekávání, i když některé věci mi přišly nereálné. Přesto knihu doporučuji si přečíst.

08.03.2015 4 z 5

Románek pro baculku Románek pro baculku Monika Mešková (p)

Skvělý příběh, který je vtipný a výborně napsaný. Bára je nezdolná optimistka a všechna svoje "poprvé" si dosyta vychutnává. Za mě pět hvězdiček a i to je ještě málo :-)

28.01.2015 5 z 5

Taková medvědí rodinka Taková medvědí rodinka Zbyněk Černík

Veselá a humorná knížka pro děti s dvojsmyslnými vtípky, které pochopí spíše dospělý.

26.01.2015 3 z 5

Johanka z parku Johanka z parku Ivona Březinová

Tato kniha pro starší děti je jedno velké dobrodružství a téměř detektivní pátrání po prapradědečkově knoflíku od kabátu. Příběh se četl dobře, jen bych spíše řekla, že kniha je určena pro starší čtenáře, řekněme okolo devátého roku.

13.01.2015 4 z 5

Vražedné chardonnay Vražedné chardonnay Věra Fojtová

Příjemná kriminální oddechovka, čtení jsem si užívala, vzájemné špičkování mezi kapitánem Kubou, nadporučíkem Vrbou a psycholožkou Marií bylo vtipné, trochu drsné, ale mně se líbilo.

13.01.2015 4 z 5

Pustina Pustina Moira Young

První díl byl pecka, tento byl sice trošku slabší, ale pořád byl skvělý. Vůbec jsem neměla ponětí, jakým směrem autorka Sabu navede a už se těším na třetí díl, protože to neskončilo tak, jak bych si představovala :-P

09.01.2015 4 z 5

Tady a teď Tady a teď Adele Parks

Pěkný příběh s koncem, který jsem vážně nečekala.

09.12.2014 4 z 5

Střed světa Střed světa Thomas Van Essen

Dlouho jsem se do knihy nemohla začíst, nějak mě neoslovila. Přesto jsem si však na konci říkala, že kniha byla zajímavá a je jen škoda, že Střed světa neexistuje. Nebo ano?

23.11.2014 4 z 5

Tři oříšky pro Popelku Tři oříšky pro Popelku Miroslav Graclík

Skvělá dokumentární knížka o jedné z nejpopulárnějších pohádek u nás. Je možné, aby pohádka stará čtyřicet let měla stále u diváků úspěch? Je to možné. V knize je spoustu zajímavostí a informací, o kterých jste snad ani netušili.

17.10.2014 4 z 5

Písničkové pohádky Písničkové pohádky Eva Bešťáková

Jak z jedné písničky udělat krásnou pohádku? Jde to? Ano, jde. Příběhy jsou zajímavě psané a líbily se nám. Co ale má u mě mínus je to, že pohádky jsou dlouhé.

08.10.2014 4 z 5

Čas havranů Čas havranů Věra Fojtová

Příběh se mi líbil, krásné čtení. Ale jak píše KikiZ, jezuiti mohli dostat více prostoru. Láska mezi Verunkou a Martinem byl však akorát dlouhý.

06.10.2014 4 z 5

Rošťák Oliver a Marica čarodějka Rošťák Oliver a Marica čarodějka Petra Braunová

Druhý díl o malém Oliverovi a o tom, jak se musí rozloučit s kamarádkou Maricou, která se vrací zpět do Chorvatska. Paní Braunová píše skvěle, u ní mám jistotu, že dítko u příběhu vydrží.

29.09.2014 4 z 5

Čím jdu rychleji, tím jsem menší Čím jdu rychleji, tím jsem menší Kjersti Annesdatter Skomsvold

Milá a vtipná knížka. Čím víc čtete, tím víc Matheu chápete a soucítíte s ní. Příběh je o lásce a také stárnutí.

07.09.2014 4 z 5

Martinka: Velká kniha příběhů 1 Martinka: Velká kniha příběhů 1 Gilbert Delahaye

Příběhy o Martince se mi také moc líbí, ale čím jsem starší, tím si říkám, že je to superdítě se superschopnostmi. Trochu neuvěřitelné příběhy. :-)

17.08.2014

O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu Werner Holzwarth

Velmi plnohodnotná kniha, kterou přečtete během pěti minut. A prý kniha pro děti? Hm, asi mám trochu jiný názor a určitě mě nezajímá, jaká hovínka mají zvířata.

12.08.2014 2 z 5

Chuť do života - rady a recepty, abyste nezabili sebe ani ostatní Chuť do života - rady a recepty, abyste nezabili sebe ani ostatní Halina Pawlowská

Příjemné čtení k vodě. Povídky jsou krátké, někdy vtipné. Recepty jsou zajímavé a vyzkouším.

27.07.2014 3 z 5

Index hrůzy Index hrůzy Robert Harris

Nevím, jsem z tohoto románu trochu rozpačitá. Možná to bylo tím, že jsem se pohybovala pro mě v neznámém prostředí a finančnictví je pro mě něco, co mi moc blízké není. Přesto představa, že by se něco takového mohlo stát je nepředstavitelná a děsivá.

Kniha byla napínavá až ke konci a ten konec? No tomu taky moc nerozumím. Přišlo mi, že to skončilo otevřeně a nebylo to objasněno tak, abych byla spokojená.

23.07.2014 4 z 5

Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu Petra Braunová

Detektivní příběh o tom, kdo rozbořil hrad z kamínků a o lidském chování. Knihu vřele doporučuji, protože autorka píše velmi zajímavě a poutavě.

17.07.2014 4 z 5

Sex a jiné city Sex a jiné city Eva Urbaníková

Krátké povídky o tom, jak jsou muži různí, co se týče nejen sexu, ale i chování. Povídky jsou vtipné, někdy trochu smutné. Knihu budete mít přečtenou během několika málo večerů a určitě se nudit nebudete.

07.07.2014 4 z 5

Chlapectví Chlapectví John Maxwell Coetzee

Pro mě je to kniha, která neurazí ani nenadchne. Asi nejsem přiznivec tohoto stylu psaní, ale přesto v této knize mě cosi zaujalo - ta euforie a nadšení z farmy Voëlfontein a ten popis, co se na farmě děje, byl velmi zajímavý. Četla jsem Zrání a to se mi líbilo o něco víc.

29.06.2014 3 z 5