martineden Online martineden komentáře u knih

Alois Nebel Alois Nebel Jaroslav Rudiš

Nádherná kniha, atmosféra železnice, ale i zadumané krajiny Jeseníků. A hlavní postava je velký sympaťák.

01.08.2019 5 z 5

Modřiny Modřiny Michal Kliment

Hodně mě bavila, líbilo se mi prostředí Ostravy.

24.07.2019 4 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Tak ráda bych se zbavila věcí, ale neumím to. Proto čtu Marii Kondo

24.07.2019 3 z 5

Kar Kar Miloš Urban

Velmi čtivé! Urban ve stylu Sedmikostelí, nechybí místopis, tentokráte se děj odehrává v Karlových Varech, mám chuť tam jet.

23.07.2019 4 z 5

Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Marie Rejfová

Mám ráda české autory, chci dát šanci i detektivkám, proto jsem byla zvědavá na tuto autorku a zaujala mě i obálka. Bohužel nadšení se nekoná, hlavní hrdinka mi připadá jako rozmazlená, hloupá nanynka a vůbec mi nejde dohromady, že se má jednat o výtvarnici, umělkyni. Víc mě baví hrdinka detektivek Ireny Obermanové.

21.07.2019 1 z 5

Komu straší ve věži Komu straší ve věži Marie Rejfová

Čekala jsem víc, trochu slečnu Marplovou, nebo naopak víc humoru. Ale toto je spíš červená knihovna.

21.07.2019 2 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Na knihu jsem se těšila, ale velmi mě zklamala. Příběh začínal slibně, pak už ale ztrácel napětí, v jednom momentě už vyšlo najevo, co v domě straší, přesto stále nebyl konec... Hlavní hrdinka je skoro Rambo v sukních, vše vyřeší, vše jí dojde. Vadila mi i stylistika textu, Adriene se otočí, Adriene se koukne, Adriene jde zapnout pojistky...

09.07.2019 1 z 5

Jih proti Severu 1 Jih proti Severu 1 Margaret Mitchell

Naprostý skvost, to by měl číst každý.

05.07.2019 5 z 5

Svatá hlava Svatá hlava Hana Lehečková

Silný příběh, celou dobu prostě musíte Zdeněčkovi držet palce.

19.06.2019 4 z 5

Ještě není konec Ještě není konec Michal Sýkora

Pocuchané vztahy v rodině, do toho puberťačky na prázdninách, které se rády bojí u Erbena, to je ta pravá směsice pro vynikající detektivku!

Jak jsem vyhrál válku Jak jsem vyhrál válku Patrick Ryan

Úplně si pamatuju, jak jsem ji kdysi četla v metru a smála se nahlas. Bezvadná!

Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Kniha mě nadchla.

Robin Robin Zdena Frýbová

Vzpomínám si, jak jsem se při čtení smála. Těším se, že si knihu přečtu znovu.

13.06.2019 5 z 5

Vesnický román Vesnický román Karolina Světlá (p)

Nádherný román.

Doktorka z domu Trubačů Doktorka z domu Trubačů Ilona Borská

Překrásná kniha, skutečný příběh nadané a pracovité ženy, se kterou se osud nemazlí.

13.06.2019 5 z 5

Kniha o cintoríne Kniha o cintoríne Samko Tále (p)

Skvělá!

13.06.2019 5 z 5

Černý obelisk Černý obelisk Erich Maria Remarque (p)

Tuto knihu mám hodně ráda, odehrává se v meziválečném Německu, je to neotřelý pohled na běžný život v době, která musela být velmi těžká a svým způsobem se předznamenává to, co přijde.

Pestré vrstvy Pestré vrstvy Ivan Landsmann

Smutná kniha, hodně na mě zapůsobila. Autor si toho hodně zažil a asi si moc nevymýšlel...

12.06.2019 5 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Bála jsem se i otevřít e-mail. Úplně odporný padouch!

11.06.2019 4 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Panda mi připadá lepší než předchozí autorčina kniha, ale porad mi tam něco chybí... Nevím, co. Možná hlavní postava...

11.06.2019 2 z 5