martinstefko komentáře u knih
Každá z těch osobností by si zasloužila více prostoru, ale je potřeba knihu "Světoví Češi 2" brát jednoduše jako přehled zajímavých a důležitých osob, které nám minulost přinesla. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1333-svetovi-cesi-2-70.html
"Ú.P.V.O. 6: Univerzální stroj" představuje tým, který vás s sebou strhne ještě víc. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1332-upvo-6-univerzalni-stroj-95.html
Kdyby se z toho vybraly ty příběhy na moři, tak tohle bude o něco lepší sbírka než kniha "Indiana Jones Omnibus 1". Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1331-indiana-jones-omnibus-2-60.html
Publikace je pro osvěžení klasického a nudného dějinného výkladu zajímavou alternativou, kterou mohu doporučit. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1327-velikani-do-kapsy-2-karel-iv-ocima.html
Oceňuji, že se někdo u nás snaží vydávat něco, co by mohlo být mainstreamové, co se nesnaží jít nějakými speciálními uměleckými trendy, ale prostě jde tvůrcům hlavně o to, aby své čtenáře pobavili. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1189-serpens-levis-ve-smyckach-hada-55.html
kaylinkaylin | ON | 16:07:25 07.12.2016 | *** | [E]
Takhle samostatně je to jednoduše useknuté a zůstává mnoho nezodpovězeného, což by mohlo svědčit o tom, že ten scénář nakonec na sebe jen nabalil hodně prvků, které měly pouze vyvolat efekt, nic víc. I tak se ale daří vytvářet atmosféru, která mnohým hororovým kouskům chybí. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1323-tisic-masek-65.html
Rally a Minnie May společně s dalšími postavami přinesly na český trh parádní mangu, v niž je zaměřeno na dobré, akční příběhy, a i když nemusí vždy vše dopadnout dobře, je zde spousta napětí, tak je to vždy takové pozitivní. A prostě víte, že s těmi holkami se chcete setkávat. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1322-gunsmith-cats-4-80.html
Kniha může být částečně fabulací, ale jejím smyslem není být historicky přesná, ale především ukázat složitost situace, do níž se prezident a země dostali. Tohle se dle mého podařilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1320-cesi-1938-jak-benes-ustoupil.html
"Nebeský bibendum" není komiks, který čtete každý den. Není to ani komiks, který se vám musí líbit. Nemusí. Vlastně se vám může stát, že se vám nebude líbit vůbec a třeba ho ani nedočtete. Pokud ale chcete dílo, u kterého budete přemýšlet, dílo, které je schopno vám nabídnout témata k úvaze, "Nebeský bibendum" je rozhodně tou správnou volbou. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1319-nebesky-bibendum-65.html
S dobrým vypravěčem příběhy skutečně ožívají. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1318-mezi-radky-3-kdyz-zaklepe-mrtvy-80.html
Nevím jak vás, ale mě tohle na pokračování nějak moc nenavnadilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1317-liga-spravedlnosti-4-sit-40.html
Nemyslel jsem si, že tohle někdy řeknu, ale "Útok titánů" se dostal do fáze, kdy mě baví mnohem více než "Gantz", jenž mi od první knihy učaroval. Teď ale přešlapuje na místě, kdežto "Útok titánů" směřuje zajímavě kupředu. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1313-utok-titanu-9-80.html
Malý princ je natolik silnou postavou, že mu ani malinké proměnění žánru nevadí, bude vás zajímat i v tomhle napínavém, celkem akčním příběhu, kde dojde i na efektní proměnu černých myšlenek. Ukazuje se pak, že zvolená vizuální forma je dobrá a že graficky je komiks dokáže každý zajímavý nápad přetavit v krásnou kresbu, která ještě více jitří imaginaci dětí. A vlastně i dospělých. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/05/1164-maly-princ-askabarova-planeta-75.html
Jeden slabší sešit, jeden hodně silný a dva velmi dobré. To je celkem příznivá bilance. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1309-asterix-xiii-xvi-85.html
Maaike Hartjes říká jednoduché věci, ale říká je způsobem, který vás dovedou zasáhnout a přimějí vás o sobě přemýšlet. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1307-maaicin-denicek-70.html
V příběhu je docela dobře použit hororový prvek, ono prokletí z názvu, ale bohužel celkově je scénář takový naivní a křečovitý, nemluvě o tom, že na svou délku toho nakonec moc neřekne. Úvod je parádní, skvěle nás dostane do děje, ale pak se to najednou zastaví. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1303-prokleti-patrani-po-puvodu.html
Já jsem se knihou bavil, jsou zde naprosto jedinečné nápady, skvělý smysl pro humor, jen to směřování mě tak nějak zklamalo a finále nenaplnilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1302-klub-rvacu-2-70.html
Dýchlo na mě něco, co bych rád četl častěji. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1300-gotham-central-1-pri-vykonu-sluzby.html
Mezi fanoušky hry si jistě najde hodně příznivců, ale mimo fanoušky nemá moc šancí oslnit. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1298-assassins-creed-1-zkouska-ohnem-40.html