martinstefko komentáře u knih
Přijde mi, že kniha Sága 6 podnikla trochu moc velký dějový skok a zase se lehce v čase zastavila, ale to je prostě jenom tím, že bylo nutné se posunout a zabývat se tím, co je důležité.
Myslel jsem si, že film Stanleyho Kubricka je skutečně skvělý, ale to zásadní je všechno v knize, která je výtečně napsaná, navíc jako pořádný oříšek k překladu, který se dle mého až na nějaké prvky vyvedl. Alex není v knize o nic méně děsivý a dostane se vám pod kůži podobně jako ve filmu, i když je to vlastně lidská zrůda. Přesto je podán tak, že si ho čtenář zamiluje. Děsivý paradox v děsivé fiktivní realitě, která se až tak fiktivní nejeví.
Nicolas de Crécy si tvorbu tohoto komiksu užíval, což se přeneslo i na čtenáře, jenž se rozhodně nebude nudit. S každou další částí si jen uvědomíte, jak je přesah komiksu "Salvatore" velký.
Pokud se v dalších dílech něco více o světě odhalí, mohla by to být i pecka.
Komiks "Deník Anne Frankové" je holdem původní knize, předáním jejích myšlenek další formou. A jako takový je třeba ho brát. A jako takový také funguje.
Kniha "Mezi řádky 5: Zrození" prezentuje skvělou část série, od které je pravděpodobné, že to bude jedna pořádná jízda, a to až do jedenáctého dílu.
I když mám o některých prvcích příběhu ne úplně nadšené mínění, pořád si myslím, že je to velmi zajímavá série a další díl to snad brzy potvrdí.
Spolupráce Mike Richardsona a Stana Sakaie zafungovala, i když jsem si říkal, že kdyby to Stan dělal sám, bude to možná ještě lepší.
"Nejmocnější hrdinové Marvelu 33: Shang-Chi" je akční komiks, což asi tak nějak očekáváte. A nic moc na víc nečekejte. Pro seznámení to stačí.
Kniha "Strážci galaxie 2: Angela" hodně ztrácí tím rozkouskováním na epizodky, které vždy dokonale nenavazují, ale přesto se jedná o komiks, který dokáže pobavit, což tak nějak od "Strážců galaxie" očekáváte.
Atmosféra je skvělá díky dobovému zasazení i temnému provedení, kdy se opět skvěle ukázal Dave Stewart jako kolorista.
"Vějíř 2017" mi přišel lehce slabší například ve srovnání s předchozím rokem, primárně proto, že zde není vyloženě komiks, který by vynikal. Nejvíce bych pak ocenil příběh "Země nočního slunce", ale musím uznat i to, že jsou zde yonkomy, které jsou opravdu vtipné.
S knihou "Útok titánů 13" nabírá série celkem zajímavý směr - konečně - ale rozhodně to není nástup, který by dokázal skutečně zvednout sérii na nějakou novou úroveň.
"DC komiksový komplet 24: Robin - Rok jedna" nemusí vyloženě nadchnout, ale myslím, že je to velmi příjemné seznámení s tímhle hrdinou, kterého ne každý musí.
Asi šlo jen o to, aby se značka prodávala i na jiném médiu. To se podařilo. A nic moc víc to čtenáři nedává.
Za mě je komiks "Nakreslila a namalovala Jindřiška" něčím, co by si měli rodiče koupit se svými dětmi a třeba se inspirovat a nechat děti tvořit, protože jejich fantazie je nádherná. Možná i ony vám vytvoří něco krásného, co vás překvapí a potěší.
"Naruto 19: Následnice" je dobrou částí příběhu, a to i přesto, že jsem měl pocit, že některé pasáže zbytečně zlehčují dění. Ale "Naruto" není primárně pro dospělého čtenáře, takže se s tímhle zlehčováním smířím. K charakteru postavy Naruta to sedí.
"Tomb Raider Archivy S.2" nabízí v podstatě to samé jako kniha "Tomb Raider Archivy S.1". Není to vyloženě špatné, ale mě to prostě nestačí. Přijde mi to místy až moc jednoduché. "Tomb Raider Archivy S.2" obsahuje komiksy, které jsou hlavně na efekt. A že se postavy různě zjevují a mizí, to k tomu prostě paří.
Na jednu stranu se mi hlavní příběh v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 32: Thor" líbil právě v tom, jak je mytologicky pojatý a jak má fatální následky, které jsou ale relativně domnělé. Na druhou stranu se mi nelíbí, že je to vyprávěno s menším citem pro příběh, spíše šlo o to zaznamenat epochální události, ke kterým v Asgardu došlo.
Historické knížky, které nejsou jen hrnutím dat a údajů se mi zamlouvají a bylo by fajn, kdyby se dostaly i k dětem. V případě knihy "Kronika bolševismu" to platí jednoznačně.