martinstefko martinstefko komentáře u knih

Poděsové z jiný planety Poděsové z jiný planety Bill Watterson

Nechci tvrdit, že série "Calvin a Hobbes" je lék, to zase ne, ale jsem si jistý, že na vás kniha dovede působit tak, že se prostě budete cítit o něco lépe.

14.08.2017 5 z 5

Marvel: Co jste neměli vědět o komiksovém zázraku Marvel: Co jste neměli vědět o komiksovém zázraku Sean Howe

Marvel si prošel různými obdobími a kniha "Marvel: Co jste neměli vědět o komiksovém zázraku" je dobře zachycuje. Pokud vás baví historie, v tomhle případě i se snahou o objektivitu, případně o zjištění různých názorů, je tohle kniha pro vás.

11.08.2017 5 z 5

Hulk Hulk Paul Jenkins

Příběhy s Hulkem nejsou vždy tak dobré, ale ta postava v sobě má potenciál, který se tvůrcům komiksu "Nejmocnější hrdinové Marvelu 7: Hulk" podařilo využít. I když se zde nějaké postavy zdají navíc, i když je to příběh, u nějž si nejsme konkrétně jisti následky, dobře to vystihuje Hulkovu podstatu a jeho sílu jako postavy.

10.08.2017 4 z 5

Gulliveriana / Zlatý osel Gulliveriana / Zlatý osel Milo Manara

Tohle je Manara, kterého očekáváte, bohužel dějem spíš méně než více.

09.08.2017 3 z 5

Harley Quinn: Preludia a nokurňa Harley Quinn: Preludia a nokurňa Kelly Puckett

Ne, komiks "DC komiksový komplet 16: Harley Quinn - Preludia a nokurňa" rozhodně nedoceňuje kvality téhle zábavné postavy. Ukecaná Harley bez smyslu pro humor mě nebaví.

08.08.2017 2 z 5

Avengers vs. X-Men. Část třetí Avengers vs. X-Men. Část třetí Brian Michael Bendis

Knihu "Ultimátní komiksový komplet 84: Avengers vs. X-Men, část třetí" si užijete a je to příjemné zakončení série v české mutaci.

07.08.2017 4 z 5

Captain America Captain America Roger Stern

Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 6: Captain America" je zajímavá tím, že obsahuje různorodé příběhy, různé žánry a překvapivě ukazuje, že nejlepší je příběh, který se ke Capovi moc nehodí. Tahle patriotická postava nesedne každému.

04.08.2017 3 z 5

Uhlíky vzdělání Uhlíky vzdělání Mathieu Mariolle

"Cesta meče 2: Uhlíky vzdělání" má v ději nějakou tu slabinu, ale Federico Ferniani to vynahrazuje svou krásnou kresbou. Jeho ženy jsou nádherné, jeho příšery krásně děsivé a jeho akční scény dechberoucí stejně jako jeho krajiny a města. Jsem rád, že se nakladatelství Zanir rozhodlo vydat tenhle komiks, protože je to skvělá ukázka toho, jaké příběh z Japonska je také možné vytvářet. Samurajové mě nepřestanou bavit.

03.08.2017 4 z 5

Defenders Defenders J.M. DeMatteis

Tvůrci si ze sebe dovedli udělat legraci, což oceňuji, ale stejně se to výš jak na průměr nedostává.

02.08.2017 3 z 5

JLA: Rok jedna: Kniha druhá JLA: Rok jedna: Kniha druhá Mark Waid

Postavy si zaslouží právě rozpracování v tomhle ohledu. A jasně, chce to i dobré akční scény, ale mám většinou pocit, že čím je příběh bombastičtější, tím je prázdnější. Tady alespoň akce vede k nějakým vztahovým zvratům. Scéna sblížení týmu díky tomu zasáhne.

01.08.2017 3 z 5

Marvel: Co kdyby? Marvel: Co kdyby? Roy Thomas

Kniha "Ultimátní komiksový komplet 117: Marvel - Co kdyby?" rozhodně naplno neodhaluje potenciál, který v sobě tyhle příběhy měly, ale ukazuje, že zde rozhodně je prostor pro zajímavé alternativní příběhy.

31.07.2017 3 z 5

Iron Man Iron Man Larry Lieber

Ne, ani komiks "Nejmocnější hrdinové Marvelu 5: Iron Man" se moc nevyvedl, a i když je třeba kresebně zajímavý, i když jsou zde prvky ve vyprávění, které se mi líbily, celkově to je jen ukázka toho, že i ty velké marvelovské postavy mají špatné příběhy, které nefungují. A ani po takové době, co Marvel komiksy vydával, tu není romance, která by stála za to. Ona by tahle byla zajímavá, ale je prostě jen výplňová.

28.07.2017 2 z 5

Punisher: Valley Forge, Valley Forge Punisher: Valley Forge, Valley Forge Garth Ennis

Ennis zanechal silnou stopu a rozloučil se se sérií dobrým, úderným a smysluplným příběhem.

27.07.2017 4 z 5

Třetí zákon 1 a 2 Třetí zákon 1 a 2 Xavier Dorison

I když je druhá kniha trochu slabší, spíše oddaluje to, co musí přijít, tak je "Třetí zákon" další parádní ukázkou toho, jak vypadá evropský komiks. A vypadá dobře.

26.07.2017 4 z 5

Krize na nekonečnu Zemí Krize na nekonečnu Zemí Marv Wolfman

Body jsou jen za George Péreze a jeho kresbu a také za skutečnost, že ta kniha u nás vůbec vyšla.

25.07.2017 2 z 5

Mockingbird Mockingbird Steven Grant

Akční příběh, který tu je, je v podstatě výplňový, i když vyprávěn není špatně. Uvědomíte si však, že to všechno je psáno proto, aby zde mohl být vyhrocen vztah milostné dvojice, která k sobě zase jednou hledá cestu. A ten vztah se vyhrotí, ale nevyřeší.

24.07.2017 3 z 5

Hawkeye Hawkeye Stan Lee

Z tohohle komiksu si na zadek nejspíš nesednete. Svůj účel ale plní.

21.07.2017 3 z 5

Klik Klik Milo Manara

Erotický komiks skutečně může něco sdělit. Něco víc než jen nahotu až pornografii. Tenhle tak rozhodně činí.

20.07.2017 4 z 5

JLA: Rok jedna: Kniha první JLA: Rok jedna: Kniha první Mark Waid

Kniha "DC komiksový komplet 14: JLA - Rok jedna, kniha první" dějem zásadně nevyniká, je to formování týmu ve světle hrozby. Tým je různorodý, je zde spousta vtípků, mnohdy se opakují, lehce to čerpá z děje "Watchmen", ale nemá to žádnou hloubku. Prostě mainstream o vzniku týmu.

19.07.2017 3 z 5

Batman: Konec hry Batman: Konec hry Scott Snyder

Scott Snyder a Greg Capullo nepřekonali začátek své spolupráce na Batmanovi, ale ukázali, že Temný rytíř je pořád ve skvělé formě.

18.07.2017 5 z 5