martinstefko komentáře u knih
Wolverine má grády a vyloženě svým pojetím od Aarona a Garneyho nezklame.
Kniha "Tokijský ghúl 4" není vyloženě špatná, ale přijde mi to jen jako takové krátké, dějové odbočení, které má některé docela fajn prvky - postavy, hororové momenty, labužnické momenty - ale je to opravdu hlavně jen výplňová epizodka, která mi v rámci děje přijde taková nadbytečná.
"Ultimátní komiksový komplet 116: Captain America a Falcon - Mentabomba" tak nevyznívá úplně špatně. Snaží se řešit složitější otázky, které v konečném důsledku jen naznačuje. Kirby si zase mohl pohrát se zajímavými designy, ale nakonec příběh nijak nepřekvapí a přinese jen očekávaný souboj dobra se zlem.
"Hodný, zlý a ošklivý" je pro mě nejlepší příběh s Deadpoolem, jaký jsem zatím četl.
Pro fanoušky foglarovek příjemný návrat do míst, která znají, v příběhu, který rozvíjí a nijak neničí původní románovou trilogii.
Spider-Man mě neskutečně baví a já se sám divím, jak moc mě to pořád drží.
Jasně, musíme čekat, že nám bude Hiroja zásobovat dalšími postavami, děj se dál sem tam rozplizne, ale většinou asi dostaneme to, co očekáváme. Zábavnou jízdu od začátku do konce, tentokrát s emocemi.
Vydání knihy "Thorgal 11: Tanatlokovy oči" je pro mě rozhodně jednou z největších komiksových událostí roku 2017, ač dějově mi to přijde useknuté.
Scénář Jepha Loeba je akční, o tom žádná. Rozhodně tu není nouze o souboje, a tak se Ed McGuinness mohl vyřádit i v tomhle ohledu. Tím si užije i čtenář, který akci vyžaduje. Ale mnohem zajímavější mi přišlo, jak si Loeb pohrál s vnitřními monology, které jsou skutečně dobře provázané a díky nim je propojený i příběh Supermana a Batmana a jejich osudy, minulost i současnost.
Netvrdím, že mě kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 1: Avengers" vyloženě nadchla, ale právě pro Busiekovo úsilí, které je propojeno ještě se skvělou Pérezovou kresbou, kdy vyniká nejen akce, jež rozhodně nechybí, je komiks dobrý.
Chvíli si o Supermanovi zapřemýšlíte, ale pak ho odložíte a jedete dál. Za ty bonusy nechávám průměr.
Příběh je místy přehnaný, ukecaný, ale neobtěžovalo to tolik jako jindy. Tenhle event se mi líbil.
"Zlatá klasika 1: Don Rosa" je skvělá kniha, respektive je to kniha, která obsahuje skvělé příběhy. Přece jen by ale člověk čekal, že to bude ještě o něco lepší. Jak Rosovy příběhy, tak čtenáři si zaslouží knihu v tom nejlepší možném provedení.
Pro mě "Tomb Raider Archivy S.1" neobsahuje geniální komiksy, ale dobré odpočinkové čtení, kterému Comics Centrum hodně přidalo velkým formátem a kvalitním vydáním.
"Ghost in the Shell" ve mně nezpůsobil záchvěv, ale ve chvíli, kdy jsem si na styl zvykl, došlo mi, že Masamune svým dílem předává poměrně velké myšlenky a že skutečně o zvolených tématech přemýšlel. Takže ano, tuhle mangu jsme si skutečně zasloužili.
Takhle samostatně bez toho, aby tu vyšla další kniha, to prostě tak dobře fungovat nebude. Pro seznámení s Nickem Furym je to ale dobré.
Kniha "Záleskautky - Lumberjanes: Střez se svaté kočičky" mě nedokázala uchvátit, ale třeba se to podaří dalším dílům.
Kniha "Živí mrtví 21: Totální válka, část druhá" vás může zklamat, ale může vám také ukázat, že příběh je možné vést trochu jinak, lehce nečekaně a možná i způsobem, který není tak bombastický.
"Taven Bachtale: Buďte šťastni" je ukázkou dobré české tvorby.