martinstefko martinstefko komentáře u knih

Wolverine Wolverine Len Wein

Wolverine má grády a vyloženě svým pojetím od Aarona a Garneyho nezklame.

14.07.2017 3 z 5

Tokijský ghúl 4 Tokijský ghúl 4 Sui Išida (p)

Kniha "Tokijský ghúl 4" není vyloženě špatná, ale přijde mi to jen jako takové krátké, dějové odbočení, které má některé docela fajn prvky - postavy, hororové momenty, labužnické momenty - ale je to opravdu hlavně jen výplňová epizodka, která mi v rámci děje přijde taková nadbytečná.

13.07.2017 3 z 5

Captain America & Falcon: Mentabomba Captain America & Falcon: Mentabomba Jack Kirby

"Ultimátní komiksový komplet 116: Captain America a Falcon - Mentabomba" tak nevyznívá úplně špatně. Snaží se řešit složitější otázky, které v konečném důsledku jen naznačuje. Kirby si zase mohl pohrát se zajímavými designy, ale nakonec příběh nijak nepřekvapí a přinese jen očekávaný souboj dobra se zlem.

12.07.2017 3 z 5

Hodný, zlý a ošklivý Hodný, zlý a ošklivý Brian Edmund Posehn

"Hodný, zlý a ošklivý" je pro mě nejlepší příběh s Deadpoolem, jaký jsem zatím četl.

11.07.2017 4 z 5

Hlavolam ze Stínadel Hlavolam ze Stínadel Josef Blažek

Pro fanoušky foglarovek příjemný návrat do míst, která znají, v příběhu, který rozvíjí a nijak neničí původní románovou trilogii.

10.07.2017 4 z 5

Spider-Man Spider-Man Joseph Michael Straczynski

Spider-Man mě neskutečně baví a já se sám divím, jak moc mě to pořád drží.

07.07.2017 5 z 5

Gantz 16 Gantz 16 Hiroja Oku

Jasně, musíme čekat, že nám bude Hiroja zásobovat dalšími postavami, děj se dál sem tam rozplizne, ale většinou asi dostaneme to, co očekáváme. Zábavnou jízdu od začátku do konce, tentokrát s emocemi.

06.07.2017 4 z 5

Tanatlokovy oči Tanatlokovy oči Jean van Hamme

Vydání knihy "Thorgal 11: Tanatlokovy oči" je pro mě rozhodně jednou z největších komiksových událostí roku 2017, ač dějově mi to přijde useknuté.

05.07.2017 4 z 5

Black Panther Black Panther Stan Lee

Celkově mě tahle kniha nezaujala.

04.07.2017 2 z 5

Superman/Batman: Nepřátelé státu Superman/Batman: Nepřátelé státu Jeph Loeb

Scénář Jepha Loeba je akční, o tom žádná. Rozhodně tu není nouze o souboje, a tak se Ed McGuinness mohl vyřádit i v tomhle ohledu. Tím si užije i čtenář, který akci vyžaduje. Ale mnohem zajímavější mi přišlo, jak si Loeb pohrál s vnitřními monology, které jsou skutečně dobře provázané a díky nim je propojený i příběh Supermana a Batmana a jejich osudy, minulost i současnost.

03.07.2017 4 z 5

Avengers Avengers Stan Lee

Netvrdím, že mě kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 1: Avengers" vyloženě nadchla, ale právě pro Busiekovo úsilí, které je propojeno ještě se skvělou Pérezovou kresbou, kdy vyniká nejen akce, jež rozhodně nechybí, je komiks dobrý.

30.06.2017 3 z 5

Superman: Poslední syn Kryptonu Superman: Poslední syn Kryptonu Kurt Busiek

Chvíli si o Supermanovi zapřemýšlíte, ale pak ho odložíte a jedete dál. Za ty bonusy nechávám průměr.

29.06.2017 3 z 5

Amazing Spider-Man: Pavoučí ostrov. Část druhá Amazing Spider-Man: Pavoučí ostrov. Část druhá Dan Slott

Příběh je místy přehnaný, ukecaný, ale neobtěžovalo to tolik jako jindy. Tenhle event se mi líbil.

28.06.2017 4 z 5

Disney: Zlatá klasika Don Rosa Disney: Zlatá klasika Don Rosa Walt Disney

"Zlatá klasika 1: Don Rosa" je skvělá kniha, respektive je to kniha, která obsahuje skvělé příběhy. Přece jen by ale člověk čekal, že to bude ještě o něco lepší. Jak Rosovy příběhy, tak čtenáři si zaslouží knihu v tom nejlepší možném provedení.

27.06.2017 4 z 5

Tomb Raider: Archivy S.1 Tomb Raider: Archivy S.1 Dan Jurgens

Pro mě "Tomb Raider Archivy S.1" neobsahuje geniální komiksy, ale dobré odpočinkové čtení, kterému Comics Centrum hodně přidalo velkým formátem a kvalitním vydáním.

26.06.2017 3 z 5

Ghost in the Shell 1 Ghost in the Shell 1 Masamune Shirow (p)

"Ghost in the Shell" ve mně nezpůsobil záchvěv, ale ve chvíli, kdy jsem si na styl zvykl, došlo mi, že Masamune svým dílem předává poměrně velké myšlenky a že skutečně o zvolených tématech přemýšlel. Takže ano, tuhle mangu jsme si skutečně zasloužili.

23.06.2017 4 z 5

Nick Fury Nick Fury Stan Lee

Takhle samostatně bez toho, aby tu vyšla další kniha, to prostě tak dobře fungovat nebude. Pro seznámení s Nickem Furym je to ale dobré.

22.06.2017 3 z 5

Záleskautky Záleskautky Nate Diana Stevenson

Kniha "Záleskautky - Lumberjanes: Střez se svaté kočičky" mě nedokázala uchvátit, ale třeba se to podaří dalším dílům.

21.06.2017 3 z 5

Totální válka 2. část Totální válka 2. část Robert Kirkman

Kniha "Živí mrtví 21: Totální válka, část druhá" vás může zklamat, ale může vám také ukázat, že příběh je možné vést trochu jinak, lehce nečekaně a možná i způsobem, který není tak bombastický.

20.06.2017 4 z 5

Taven Bachtale - Buďte šťastni! Taven Bachtale - Buďte šťastni! Michal Kocián

"Taven Bachtale: Buďte šťastni" je ukázkou dobré české tvorby.

19.06.2017 4 z 5