marwinmh marwinmh komentáře u knih

Policie Policie Jo Nesbø

Úžasná kniha, do poslední chvíle jsem netušila kdo za vším tim zvěrstvem vězí. Vraždy byly asi nejbrutalnější ze všech knih od Nesbo, co jsem četla. Konec zanechal prostor pro naději na další shledání s vyšetřovatelem Harrym Holem.

27.10.2015 4 z 5

Bez peněz jsi nebožtík Bez peněz jsi nebožtík James Hadley Chase (p)

Hlavni pribeh party zlodejicku v cele s byvalou filmovou hvezdou me zaujal a bavil, co me ovsem prilis nebavilo byla intermezza hodujiciho "vypravece" nekde v mistni zaplivane putyce a co me naprosto zklamalo byly posledni stranky, kdy nastineni konecnych osudu vsech zucastnenych na me zapusobilo jako "tak si neco rychle vymysli, at uz je konec". Skoda toho.

13.05.2014 3 z 5

Žádné orchideje pro slečnu Blandishovou Žádné orchideje pro slečnu Blandishovou James Hadley Chase (p)

Kniha byla dobrá, ale už jsem měla čest číst od tohoto autora lepší díla.

03.05.2014 3 z 5

Sonea: Nejvyšší lord Sonea: Nejvyšší lord Trudi Canavan

Nemam naprosto co dodat - kniha to byla jednoduse bajecna. Vyvoj udalosti me mile prekvapil. Snad jen skoda, ze nekolik z mych oblibencu se "stastneho" konce nedockalo.

27.03.2014 5 z 5

Proč zrovna já? Proč zrovna já? James Hadley Chase (p)

Sympaticky kratka kniha, kde se od prvni do posledni stranky neco deje. Clovek nema cas se nudit a nez se nadeje je tady vyvrcholeni a knihu spokojene odklada. Za me urcite dobry :-)

19.02.2014 4 z 5

Jednoho krásného letního rána Jednoho krásného letního rána James Hadley Chase (p)

Zpocatku brilantni plan, jak "snadno" prijit ke 4 milionum dolaru se neprijemne zvrtne, stejne jako poklidny cas mlade rodinky v miste zvanem Pustina. Vyslouzili gangsteri, multimiliardarova dcerunka, naprosto silena dvojcata a tvurce divadelnich her neotrelym zpusobem propoji sve zivoty. Pro me to bylo dobre cteni.

13.02.2014 4 z 5

Hazard Hazard Felix Francis

Má druhá kniha v životě z dostihového prostředí a musím uznat, že se mi četla velmi dobře. Zajímavá zápletka, mělo to spád. Rozhodně nelituji času stráveného s touto knihou.

28.01.2014 4 z 5

Společenství čarodějů Společenství čarodějů Trudi Canavan

Kniha se mi velmi libila, dej plynule ubihal, zadna pasaz mi neprisla zbytecna, rozvlekla ci nadsazena, pri cteni jsem se bavila. Hlavni postavy jsou mi sympaticke a konecna kapitola me zanechala v prijemnem ocekavani veci pristich.

07.01.2014 5 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Kniha to nebyla spatna, akorat me neoslovila, nebo jsem ji proste jen dostatene nepochopila natolik abych ji mohla ocenit. Sebevrazdy, psychicke problemy, nedostatecne vysvetlene jednani jednotlivych protagonistu a hlavne ten detailni sex na me neudelalo nejlepsi dojem.

27.10.2013 3 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Joona Linna jako vyšetřovatel mi byl sympatický, méně už na lécích závislý hypnotizér Erik a jeho místy poněkud hysterická manželka Simona :-) Část s Pokémony mi do celého děje nějak neseděla a taky Josefův příběh mi přišel tak nějak neukončený - bodnutí a to bylo jako všechno? Kniha se mi celkově líbila, často mi běhal mráz po zádech a byla jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí, ale že bych se k ní musela vracet, to určitě ne.

15.08.2013 4 z 5

Sladká jak krev Sladká jak krev Petra Neomillnerová

Tina je hrdinka dle meho gusta rozhodna drsnacka jdouci za svym cilem za kazdou cenu, vi presne co chce, neni to zadna cukrova panenka. Dej knihy mel spad a rozhodne me navnadil k precteni dalsiho dilu.

05.06.2013 3 z 5

Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

Prvni a nejspis jedina kniha, kterou jsem od Viewegha cetla. V nejmensim me to nenadchlo.

24.03.2013 2 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Bylo to snad jeste horsi nez prvni dil. Informace, proc je Christian tim kym je by se vlezla na dve strany, zbytek knihy je jen zbytecne a nic neprinasejici natahovani deje. Slecna Anastasie Steelova je jeste nesnesitelnejsi nez v predchozim dile, Christian Grey nedokaze mluvit jinak nez, ze brouka, vrni apod. Celou knihou se vlekly fraze - neopoustej me, neopustim te, nejsem pro nej dost dobra...bylo to vice nez unavne. Svuj ucel, tedy zjistit, proc, precteni knihy splnilo, ale bylo to utrpeni.

24.03.2013 1 z 5

Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Nechtěla bych zažít na vlastní kůži byť jen vteřinu z toho, co se stalo autorce, ale stále nemůžu pochopit, jak může být někdo natolik naivní. Kniha se četla dobře, ovšem už nikdy se k ní rozhodně nevrátím a ani nemám v plánu číst další dva díly pokračování autorčina osudu.

24.02.2013 2 z 5

Historička Historička Elizabeth Kostova

Kniha se mi líbila, mám ráda historii a záhady a tady bylo všeho dost, akorát mě dost zklamal konec - přes 700 stran poutavého nahánění obávaného Draculy a pak se to vyřeší na půl stránce, jakoby autorce došel dech a chtěla to ukončit co nejdříve, ale i tak se mi kniha líbila.

24.02.2013 4 z 5

Křídla Křídla Aprilynne Pike

Knihu jsem přečetla jen kvůli své 8leté dceři, která mi ji půjčila v knihovně, kde byla se školou, a i když rozhodně nepatřím mezi cílovou skupinu, kniha mě bavila, hlavní postavy, hlavně teda Tamani, mi byly sympatické a rozhodně bych se nebránila přečíst si další díl.

27.10.2024 5 z 5

Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Příběh o lásce a její síle, příběh o rodině, přátelství a nalezení sebe sama. Příběh o lásce během a po 2. sv.v., který měl zásadní vliv na uvědomění si hlavní hrdinky žijící ve 21. stol., že se v životě nemusí podřizovat druhým, ale je možné žít si svůj život sama za sebe či dělat kompromisy tak, aby byli spokojení všichni a především ona sama, se mi líbil, avšak na stylu vyprávění mi něco nesedělo, takže jsem si čtení neužila natolik, jak bych chtěla.

22.10.2023 3 z 5

Holka přes palubu Holka přes palubu Tessa Bailey

Příjemná romantika na léto nebo když prostě jen potřebujete vypnout a u čtení moc nepřemýšlet. Příběh o krásné, bohaté Piper, které se ze dne na den změní život, do něhož jí vpadne bývalá hospoda po otci v tom největším zapadákově, jaký si dovede představit a jeden děsně nepřístupný rybář....nemám moc ráda detailní sexuální scény, takže tyto pasáže, kterých je na můj vkus víc než dost, můj dojem z četby poněkud zkalily, ale tohle je můj problém a rozhodně od čtení nikoho neodrazuji, myslím, že bavit se budete.

01.08.2023 3 z 5

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Za mě palec nahoru, i když bych řekla, že děj je občas "přitažený za vlasy ", přesto mě čtení bavilo a do poslední chvíle jsem netušila kdo je vrah.

01.08.2023 4 z 5

Tisíc východů slunce Tisíc východů slunce Sabina Zelená

Příjemný romantický příběh, který končí happyendem navzdory úvodní životní tragédii hlavní hrdinky.

24.05.2023 3 z 5