marwinmh komentáře u knih
Četlo se to lehce, žádné protahování, zdlouhavé popisování, ale ačkoliv mám dívčí/ženské romány, stejně jako šťastné konce ráda, tato kniha byla na můj vkus příliš přesazená a téměř všechny hlavní postavy v knize byly osoby krásné vzhledem i charakterem, nadaní, milující a milovaní, velkorysí atd. Přečteno, ale k tomu, abych sáhla po další autorčině počinu mě bohužel nepřesvědčila.
Těžké téma, velmi citlivě a čtivě zpracováno do příběhu jedné neobyčejně silné rodiny.
Příjemně plynoucí detektivní příběh z prostředí designu a velkých peněz, se sympatickou vyšetřovatelkou milující turka s mandlovým mlékem. Čtení mě bavilo až do samého konce, kdy jsem vůbec netušila, kdo je vrahem.
O hrůzách 2. světové války jsem četla již spousty knih a vždy ve mě zanechaly silné pocity. Naproti tomuto příběh Lalea a Gity po mě stékal jako voda po kameni, způsob jakým byla kniha napsaná mě vůbec neoslovil, občasná zmínka o hrůzách Osvětimi/Březinky na mě působily jen jako jakési připomenutí, abychom během čtení nezapomněli, kde se celý příběh vlastně odehrává.
Kniha se mi líbila hodně, čekala jsem co se z toho vyklube, avšak "konfrontace" těsně před koncem mě zklamala natolik, že mi zkazila celkový čtenářský zážitek.
Bylo to vtipné, někdy však až moc velká nadsázka.
Kniha plná milých, příjemných a nenáročných příběhů ze života jedné české rodiny v Itálii. Čtení mě moc bavilo stejně jako první díl, několikrát jsem se i zasmála. Autorka je "trhlá" takovým hezkým způsobem.
Jedním slovem - líbilo. Bylo to svižné, čtivé, vtipné a ze života. Čtení mě bavilo.
Bylo to čtivé, ale tím jakékoliv klady plynoucí z této knihy pro mě skončily. Co se týče obsahové stránky, zápletky, jednání hlavní "hrdinky" - nezaujalo mě absolutně nic. Zpočátku jsem si říkala, co taková obyčejná, nerozhodná ženská, která se ani nezdá příliš chytrá dělá na pozici analytičky v CIA, potom se z ní stala najednou neohrožená bojovnice s mafií a nakonec spokojená manželka/matka někde na ostrově, která si stejně nestojí za svými původními názory a rozhodnutím. Za mě tedy ne.
Až na neustálé používání slova "Pubertosaurus" se mi kniha líbila. Je zábavné sledovat, jak otec prožívá pubertu své dcery, snaží se být aktivní součástí jejího života, jeho vtipkování, které se však neshledává ze strany dcery s pochopením, mě bavilo. Příjemná oddechová knížka, u níž člověk nemusí složitě přemýšlet. Souhlasím však s komentářem níže, že pro nás, osoby neznalé německých osobností, některá vtipně míněná přirovnání, vyzněla do ztracena.
Krátká, milá knížka, plná postřehů na poli mateřské "dovolené", psána s nadsázkou, avšak všechna použitá slova byla pravdivá. Sice jsem se nesmála, ale u čtení jsem si odpočinula a poznala se téměř ve všech kapitolách. Příjemná "jednohubka".
Příběh úspěšné, inteligentní, ctižádostivé ženy, matky a manželky, jejíž život (a životy jejich nejbližších) se během několika let obrátí vzhůru nohama, a po ženě, kterou bývala zbydou jen vzpomínky a občasné záblesky prozření. Smutný příběh o boji nad nemocí, nad níž se bohužel vyhrát nedá, i když hlavní hrdinka Alice, včetně jejich blízkých, bojovala statečně a po stanovení diagnózy na život nerezignovala.
Kniha na úrovni, na kterou jsem u autorky zvyklá, takže mě čtení hodně bavilo a téměř do konce jsem netušila, jak to dopadne.
Kniha, která mě nenadchla, ale ani neurazila. Hlavní hrdinka mi přišla ve svých 30 letech s titulem z psychologie až neuvěřitelně "mimo" pokud šlo o interakci s opačným pohlavím, taky dohazování potencionálního rande gay exmanželem mi přišlo hodně nadsazené, ale od odpočinkového čtení jsem neočekávala víc než jsem dostala.
Úsměvné příběhy party trekových nadšenců mi zpříjemnily jedno dopoledne. Kniha doplněna o krásné fotografie.
Očekávala jsem větší čtenářský zážitek - více napětí, akce, skvělé rozuzlení, namísto toho jsem dostala překombinovaný příběh, s nesnesitelnou hlavní hrdinkou a padouchem "elegánem". Nejvíc se mi na knize líbí obálka, ale to je bohužel málo.
Svižně plynoucí děj dvou rodin v před a porevoluční době, jejich životní výhry a prohry, milostné aféry i dlouhodobé vztahy.
Tuhle knižní sérii prostě zbožňuji. Sympatičtí, vtipní, vždy odhodlaní detektivové Hunter a Garcia řeší ty nejzrůdnější sériové vraždy, jejichž autorův barvitý popis mi způsobuje husí kůži. Děj "odsejpá", žádné protahování nebo hluchá místa, která bych při čtení nejraději přeskočila, nic z toho tady nenajdu, jen touha číst dál a vědět, kdo tentokrát stojí za hrůznými zločiny (ještě nikdy jsem to předčasně neodhalila).
Léto, slunce, láska - příjemné odpočinkové čtení, kdy člověk nemusí přemýšlet a jen si užívá plynulost děje.