maryska09 komentáře u knih
Velmi osobní zpověď pana Perryho, psaná tak, že čtenář stále slyší Chandlera Binga. Autor má milý, osobitý humor, ale život, který popisuje by s ním nikdo neměnil. Od miminka do současnosti se řítil do pekla závislosti, ze kterého se mu možná podařilo vyhrabat po té, co byl krok od smrti. Jen se moc bojím toho na jak dlouho. Závěr byl optimistický a opravdu nezbývá nic jiného, než mu držet palce, aby to skutečně vydržel.
Skvělá kniha skvělé autorky. Drsná ale milá, čte se v jedním dechem a opravdu baví. Přečteno po několikáté, doporučuji
(SPOILER) Dobře napsaná, lehce čitelná kniha ze strašlivého prostředí. Je to spíš příběh velké lásky než kniha s vypovídající hodnotou o Osvětimi. V příběhu je pár hluchých a jen těžko uvěřitelných míst (opravdu by byla postava tatéra tolik chráněná? a že by po propuštění dokázal hned získat zaměstnání a vypít láhev vína?), nehledě na konec, kdy se prostě potkají na ulici. Doporučuju k přečtení, ale brala bych to s velkou rezervou.
Velmi dobře napsaná kniha o celkem nedávné minulosti, o které se zase tolik nemluví. Autorka skvěle ovládá jazyk a knížka se moc dobře četla. Zápletka se dala tušit, ale požitek z knihy to nijak nezmenšilo. Doporučuji
Další zajímavá kniha o cestě, kterou se jen tak někdo nevydá. Díky panu Ziburovi za to, že zkouší hranice turistických možností a za jeho milý jazyk, kterým dokáže své zážitky zprostředkovat.
Dobře napsaná kniha o pro mě zcela neznámém člověku, díky za ní. Příběh je fascinující a jen víc takových knih. O lásce, víře i naší nedaleké historii, která se bohužel dost zapomíná.
Další skvěle napsaná kniha z českého prostředí. Pan Niedl dokáže psát velmi poutavě a zábavně, velkým plusem jsou malé rozsahy jeho knih. Doporučuji
Skvělá kniha skvělé autorky ze skvělé série. Čtu jí ráda už po několikáté, stejně jako moje děti. Doporučuji všem
Příjemně čtivá kniha ze staré Prahy, která baví a zároveň se čtenář dozví spoustu informací o tapomenutých řemeslech. Doporučuji a těším se na další díl.
Hustá kniha ze které mrazí. Vize budoucnosti, kterou nám autor nastínil, není jedna z těch válkou zničených světů, ale o to víc je děsivá, i tím, že to vypadá na velmi blízkou budoucnost. Čtenář bude o knize ještě dlouho přemýšlet. Doporučuju
Tyhle knihy prostě baví. Jsou svižné, rychlé a napínavé. Joona Linna je spíš takový superman než detektiv, ale čtenář ho má rád. Ač jsou to knihy hodně obsáhlé, tak se velmi dobře čtou a nenechají čtenáře odpočinout, dokud s nimi neskončí. Mírně návykové.
Milá pohádka pro dospělé, kde dobro a láska zvítězí nad zlem a nenávistí. Ani film podle ní natočený neurazí, škoda že je tak málo oblíbený. Knihu každopádně doporučuju pro milé, napínavé čtení.
Nejslavnější detektivka všech dob, kterou by si měl přečíst každý, bez ohledu na oblíbený žánr.
Velmi dobře napsaná kniha. Napínavá od začátku do konce, bez hluchých míst. Doporučuji
Podle mé zkušenosti je kniha vždy lepší než film. Knihy pana Viewegha jsou však výjimkou potvrzující pravidlo. Film je skvěle obsazená milá letní oddychovka. Kniha je na místo toho nezáživná, zmatená, často nechutná a absurdní. Hvězdičku dávám jen za postavu Jolany, která mi jediná byla sympatická.
Po přečtení celé série jsem se po čase vrátila zas na začátek, takže můžu hodnotit. První kniha Harryho Holea se poměrně vymyká ostatním, hlavně umístěním do horké Austrálie. Navíc je znát, že vlastní postava detektiva se teprve vyvíjí a některé jeho vlastnosti, které se plně projeví v dalších pokračováních jsou teprve v zárodku. I tak se jedná o skvělou detektivku, s velmi dobře propracovanou zápletkou a já ji jen doporučuji
Velmi sladké letní čtení. Šťastný konec je jasný už od začátku, jen se čeká, jakými cestami se k němu postavy dopracují. Na letní dovolenou ideální
Dobře napsaná severská detektivka s otevřeným koncem. Čteno v rozpáleném Egyptě, takže příjemně ochlazující. Doporučuji
Oproti Joonu Linovi velká změna, ale kniha bavila, měla spád i nečekaný konec. Detektivka to je dobrá a těším se na další díl.
Přečteno už po několikáté, vždycky baví. Doporučuji