maryzka maryzka komentáře u knih

Cesta za svobodou: Harry a Meghan a vznik moderní královské rodiny Cesta za svobodou: Harry a Meghan a vznik moderní královské rodiny Omid Scobie

Je to zajímavá kniha, ale myslela jsem si, že když se z toho udělal opět takový humbuk, že to bude hrozný. Je pravda,, že by se tam pár věci vůči monarchii nebo spíš ke královské firmě našlo, ale nebylo to tak hrozný. Asi tyto věci by se našli i u lidí, kteří by vlastnili továrnu nebo nějakou rodinnou živnost. Kniha je napsaná důstojným způsobem, na který si myslím, že bulvární novináři by k tomu nemohli nic dodat

07.10.2020 3 z 5

Divoké labutě Divoké labutě Jung Chang

U téhle knihy je dost k přemýšlení. Někdy jsem si říkala, že je prima, že překladatele napsali dějiny Číny i a vedle toho byl popsán autorčin soukromý život. I když vlastně je tam vložen autorčin rodokmen tak jsem se divila, že měla docela dost sourozenců neboť tam vlastně platila politika jednoho dítěte. Dlouho jsem pak po přečtení této knihy nemohla pochopit, jak nebo proč je Čína politicky i možná obchodně silný protivník - někdy mi připadá když sleduji média, že se jich bojí i Amerika. A přitom vůdce Mao se dost silně držel i moci, přežil u své funkce nebo spíš nastolil tvrdou ruku pomalu přes 20. let. I když je to tam třeba volnější to nevím. Ale každopádně ta kniha byla zajímavá.

07.10.2020 5 z 5

Muž míní a žena mění Muž míní a žena mění Rita Clay Estrada

Jedna půlka by ušla do stránky kdy se rozhádají zda se vezmou nebo ne. Pak to chvíli nestálo za nic i když pochopitelně romantika končí štastně.

30.09.2020 3 z 5

Kouzla lásky Kouzla lásky Vicki Lewis Thompson

nudná romantika odehrávající se mezi nebem a zemí.

25.09.2020 1 z 5

Tajemné kouzlo Tajemné kouzlo Jayne Ann Krentz

Dobrá romantika s detektivní zápletkou

25.09.2020 3 z 5

Valčík v Tennessee Valčík v Tennessee Jackie Merritt

Nebylo to špatný, ale bylo to psaný tak, že hlavní hrdinku bych občas praštila do palice, hlavní hrdina má taky dilemata a při tom by chtěli obyčejný život bez umělecké slávy a bez bulváru

25.09.2020 3 z 5

Šíp ve sněhu Šíp ve sněhu Doreen Owens Malek

Už i při soudních procesech se dá prožít milostné dobrodružství, milostné kouzlo u lidí odlišného původu i když nevím, zda můžu napsat (rasy lidí), abych nikoho neurazila.

25.09.2020 5 z 5

Společné dílo Společné dílo Lass Small

No sice autorka měla dobrý nápad dát spisovatelský žánr ( milostné a sci-fi) psaní dohromady, ale hlavní hrdinku bych nejradši praštila do hlavy jak moc přemýšlela o vztahu, pan spisovatel byl docela normální. Romantika do vlaku a zapomenout ji tam

21.09.2020 1 z 5

Nemusíš! Nemusíš! Dagmar Digma Čechová

Už při čtení jsem přemýšlela kolik hvězdiček- dokonce bych i tuto knihu zařadila mezi odpad, ale to by nebylo moc férové. I když ji nějak nemusím, tak není špatně napsaná, ale příběhy nebo román, který ovlivňuje tuto dobu nemusím i když patří do současnost. Dvougenerační příběh ve kterém se dvě postavy rozhodují naložit se svým životem je opravdu zajímavý, ale já radši mám ráda jistoty tak jsem občas některým věcem nemohla přijít na chuť především u hrdinky mého věku u studentky možná- mají jiné názory na život. Ale jak říkám dalo se to číst.

21.09.2020 2 z 5

Konec starých časů Konec starých časů Carmen Korn

Další rozsah let, kdy je jim nebo spíš 4 přítelkyním 60.let a s údivem sledují generaci, která je nezatížená sice válkou, ale u starší generace dost přetrvala. I když dychtivě přijímá novinky jako antikoncepční pilulky předchůdce plen ,, Pampers", rockenrol jako jsou konzervativní partnerské vztahy. Ale jinak bude zajímavé sledovat třetí díl kam až autorka tuto ságu umístí.

16.09.2020 4 z 5

Dcery nové doby Dcery nové doby Carmen Korn

Nad knihou nebo spíš je to / bude trilogie jsem musela přemýšlet. Říkala jsem si, že první díl zaslouží plný počet hvězdiček, druhý méně. V tomto díle byl vlastně popsán život žen ,, nového století " jak zaznělo v jednom českém filmu pro pamětníky i když se ještě i když okrajově zamotá 1.světová válka, která se mladých děvčat moc nedotkne. Spíš se společenské události mění až když je jim 20.- let. I když mi to připadá, že nějak 2. světovou válku prožijí v nějaké vzduchové bublině, kromě jedné, která přežije koncentrační tábor. Kniha nebo spíš obsah knihy je 50. let kdy zjišťují s údivem jak se mění svět. Ale kniha se čte docela čtivě.

16.09.2020 5 z 5

999: Příběh žen z prvního transportu do Osvětimi 999: Příběh žen z prvního transportu do Osvětimi Heather Dune Macadam

Kdysi mi babička, která pochází ze Slovenska něco naznačovala, ale nějak jsem tomu nechtěla věřit. Ale teď jak jsem si tuto knihu přečetla tak tomu člověk nechce moc věřit. Všimla jsem si, že u této kniha je popsané i trauma lidí, kteří tuto dobu přežili. Jinak mě zaujal jeden příběh. o Heleně Citronové a její lásce k nacistovi. Tento příběh už byl popsán i v jedné knize o koncentračním táboře ,, Osvětim" Zároveň je tam vlastně myšlenka- Hodní a slušný lidé se mění ve zvířata- takže jak nám říkala paní učitelka- Nikdo neví jak se zachová on, ona, nebo kdokoliv z nás i když ho předem odsuzuje

08.09.2020 5 z 5

Krása a jed oleandru Krása a jed oleandru Teresa Simon (p)

Knihu hodnotím o jednu hvězdičku méně. Nějak to nebylo takový svěží a četlo se to velmi pomálu, ale přitom to bylo skoro stejné. Každá rodina má v sobě kostlivce ve skříně, snaží se přežít ve své době, až se to povede spíš třetí generaci, kdy nevládnou předsudky.

08.09.2020 4 z 5

Nevěsta pro šejka Nevěsta pro šejka Lynne Graham

Toto bylo tak nerealistický, úsměvný, taková selanka a únik z reality. Pro mě nejlepší ze série by se dalo říct.

08.09.2020 5 z 5

Růže a čokoláda Růže a čokoláda Teresa Simon (p)

Pěkná rodinná sága i když jsem se musela vracet, protože stihla obsáhnout částečně císařství, nástup nebo spíš počátky nástupu samozvaného kancléře a později samotného diktátora Adolfa Hitlera. Ovšem tato rodinná sága má a pár kostlivců. které později ač vědomky nebo nevědomky spojí generace, která vyrostla v jiném století, která nezažila jiné časy. Ale má pár i kapitol pro zamyšlení( když hlavní hrdinka chce získat informace o životě svého dědečka, který ji připadal jako spořádaný a jemný člověk udělal hrozně věci apod.). Na toto jsem taky narazila i ve své rodině- nikdy jsem to nechápala a taky jsem to měla za zle, jenomže člověk opravdu neví jak by se v dané situaci zachoval. Ale jako ženský román i tato kniha by stála za zfilmování

02.09.2020 5 z 5

Rebel v srdci Rebel v srdci Gina Wilkins

To je panečku pokrok od rebela k úctyhodnému panu advokátovi.

29.08.2020 3 z 5

Neviditelná pouta Neviditelná pouta Jayne Ann Krentz

Knihomolka to napsala dobře až výborně. Já chtěla dát pěsti mezi oči oběma hlavním hrdinům, ale nakonec jsem si řekla, že - při čtení této knihy stačí ,, flaška s něčím ostřejším.

29.08.2020 2 z 5

Časy se mění Časy se mění Anne Jacobs

Docela podobnost čistě jako u nás, jenomže tam snad se lidi ještě o to co získali nebo o co se snažili ještě(snad starají)- zato u nás už se o to moc nestará pokud to nepřináší hned zisk a taky když nic nevynáší a služby jsou drahé. Ale co se týče té knihy tak je dobře napsaná a dala se i číst, i když je pravda mě zlobilo vkládaný příběh kláštera, jehož pozůstatky se našli na stavbě zámku.

29.08.2020 4 z 5

Něžný darebák Něžný darebák Barbara Neil

Pěkná kniha, dobře se četla od začátku do konce

29.08.2020 3 z 5

Obejmi mne, lásko Obejmi mne, lásko Cathy Gillen Thacker

Nuda i když občas to ušlo

19.08.2020 1 z 5