mauvais-ange komentáře u knih
Tak nějak jsem od této knihy čekala víc, než co v ní nakonec bylo...Doufala jsem, že mě překvapí, v nějaké opravdu silně BDSM scény a ono nic. Spíš to bylo takové oddechové čtení hraničící s červenou knihovnou. Přečetla jsem tento první díl a stačilo mi to. Na druhou stranu nemůžu říct, že by mi hlavní hrdinka byla nesympatická a připadala mi hrozně hloupá a naivní, jak tady někdo píše. Čemu ale budu této knize vždy vděčná je to, že jsem se díky komentářům u ní dostala ke knize Příběh O: Krásná z Roissy (Návrat do Roissy). Ta si totiž na rozdíl od Padesáti odstínů šedi titul erotické BDSM literatury zaslouží.
Moc dobrá kniha, líbily se mi prostřihy do studií o Carrie i do výslechů...Celkově zajímavé, jen se mi nelíbilo, že bylo řečeno brzo, že se něco "velkého" stane...Raději bych byla na konci více šokovaná :-)
Zajímavá kniha. Na začátku jsem se ale docela nudila a říkala si, takhle by devítiletá holčička úplně nepřemýšlela...S tím jsem se ale po zbytek knihy celkem smířila a příběh začal být lepší. Jelikož mám sama zkušenost s osamělým nočním přespáním v lese, tak jsem se občas i příjemně bála. Konec byl ale celkem předvídatelný, i když zrovna u této knihy jsem si i docela přála, aby takový byl. Na druhou stranu spoiler - kdyby ji na konci zachránil blonďatý chlápek s brýlemi a modrou dodávkou, to by mě dostalo. Takto je to prostě jen napínavý, místy strašidelný příběh s dobrým koncem...
Kniha se mi velmi líbila, příjemná změna od Remarqových válečných knih. Hlavní poselství: máme si vážit života a užívat si ho, jak jen to jde.
Tato kniha se mi vážně líbila. Autor popisuje válku naprosto realisticky, se všemi špatnými okamžiky.
Romány moc často nečtu a možná i proto jsem z této knihy byla nakonec příjemně překvapená. Žádná klasická romantika a klasická nuda. Příběh příjemný a čtivý.
Hlavní myšlenky: Někdy nemusíme to, s čím bojujeme, zničit, někdy stačí pouze tomu pomoci. Ať se vydáš kamkoli, vždy se stejně nejlépe cítíš doma. Čarodějku nedělá klobouk nebo oblečení, čarodějku dělá její duše (a totéž platí i u lidí). Moc dobrá knížka.
Skvělá kniha, moc se mi líbila a některé povídky pro mě byly opravdu milým překvapením. I čeští autoři dokážou napsat kvalitní fantasy.
Hamlet patří mezi mé nejoblíbenější tragédie. Poutavý příběh a opravdu skvělý závěr. V divadle to vypadá možná trochu lépe, než když se čte, ale obě možnosti mají vysokou úroveň :-)
Tragédie Romeo a Julie - to je krásný a nesmrtelný příběh. Kniha se mi moc líbila, je dobře, že je příběh známý po celém světě a že se jím stále inspiruje mnoho autorů.
V době kdy jsem tuto knihu četla (asi tak v 1. ročníku na střední škole), jsem ji řadila mezi mé nejoblíbenější. S Romilly jsem se tenkrát úplně sžila, prožívala jsem její zlost, radost i pláč. V knize se proplétá mnoho příběhů a vzájemně do sebe zapadají. Dnes nevím, jestli bych to viděla stejně, ale tenkrát mi přišla opravdu krásná a dojemná.
Kniha, co patří do povinné literatury a my jsme z ní navíc na střední škole psali několik slohových cvičení. Možná i proto se mi nikdy tolik nelíbila, když jsme pořád museli vymýšlet jakou charakteristiku dané postavy mají...Povídky nejsou špatné, ale mezi mé oblíbené nepatří.
Jedna z mých srdcových knížek. V této knize je neuvěřitelná síla. Viděla jsem i divadelní představení a to byla také nádhera.
Realistický pohled do světa narkomanů. Drogy, násilí, alkohol...přitom ale autor nechává čtenáře, ať si udělá obrázek sám. Mně se kniha líbila moc, má skvělý příběh i prokreslené postavy. A film také řadím mezi své oblíbené.
Přiznám se, že nemám moc ráda nadbytek sprostých slov v knihách. Přesto jsem knihu přečetla a na autorův styl si docela zvykla. Líbily se mi povídky, které měly i jiné téma než jen sex a alkohol - kritiku americké společnosti a povrchnosti, za kterou lidé skrývají své slabosti. Autor ukazuje nejobyčejnější lidi takové, jací opravdu jsou. To se mi líbilo.
Kniha je velice dobrá, podrobně zpracovaná. Toho, kdo se o toto téma zajímá určitě nezklame. Pro mě byla hodně zajímavá, i když ke konci už těch informací bylo trochu moc. Co mě mírně "otravovalo" byly poznámky překladatele s odkazy na Břetislava Kafku.
Ze začátku mě kniha moc nebavila, postupně se to ale změnilo. I když musím říct, že je tu trochu moc pesimismu, hlavně u hlavní hrdinky. Viděla jsem i film, ale ten se mi moc nelíbil - hodně scén je tam vynechaných, některé zase zbytečně přidané. I postavy jsem si představovala trochu jinak, takže kniha rozhodně lepší.
Hra se mi líbila moc, hlavně ten konec, i když jsem byla trochu v šoku. Nechtěla jsem si tenkrát dopředu číst jak to dopadne a pak jsem si říkala - ne, takhle to přeci skončit nemůže...S odstupem času mám stále více ráda knihy (i filmy), co nekončí dobře, protože jsou přeci jen více realistické. A o to tu jde :-)
Hra se mi líbila, ale myšlenka vzniku robotů je spíše děsivá. Nahrazují veškerou lidskou práci a ujímají se vlády nad světem...Dokud se u nich neprojeví city a nepřijde překvapivý konec knihy :-)
Tyto povídky se mi velmi líbily, jsou dobře napsané, většina případů se vyřeší obyčejným selským rozumem a nechybí v nich ani humor a ponaučení.