maximus13

Jsem si po prvních pár kapitolách říkal, že jsem si omylem koupil knížku adult román. Nějaké nány se furt natáčejí, sdílejí to, sleduji lajky a chovají se prostě trapně. Ale až se ztratí, tak nastane opravdu ta hustá detektivka. Už opravdu dlouho se mi nestalo, že bych neodhalil pachatele. Zde se mi to po dlouhé době opravdu nepovedlo. Kniha je opravdu skvěle napsaná, takže podezřelý byl skoro každý. Díky vyššímu rozsahu stran bylo možné pohrát si s charakterem téměř všech postav. Neskutečně čtivá knížka. Je potřeba také pochválit překlad, který se významnou měrou podílel na tom, že je kniha takto čtivá. Za mě maximální spokojenost a uspokojení z kvalitní četby.

Depresivní kniha o autistickém, protivném, sociálně nezačleněném dědkovi, který se celou knihu snaží vzít si život. Nic tak otravného a nudného jsem opravdu dlouho nečetl. Tím, že rozečtenou knihu opravdu VŽDY DOČTU, jsem to nakonec dal. Ale to nadšené hodnocení této bizarní a smutné knihy opravdu nechápu.

Plný počet bodů za knihu ve které se náhodou objevilo i moje rodné město. Tleskám za české reálie a použití naší mentality v ději. Proč nemá kniha více stran? Za mě jednoznačně velikánské překvapení. U knihy jsem se od začátku do konce opravdu výborně bavil.

Když se zajímavá detektivka, kde (a to opravdu chválím) nepobíhají desítky podezřelých naroubuje na pro mě zajímavé téma. V tomto případě stopy uložené v keškách na GPS souřadnicích, tak musím upřímně napsat PARÁDA. Knihu jsem zvolil zejména podle činnosti o které mám pouze obecné informace. Stejné to bylo i s knihou, kterou mohu rovněž vřele doproučit: Tatérka od: Alison Belsham, která je pro změnu o zajímavé komunitě tatérů. Takže za mě vám přeji příjemnou zábavu a těm co provozují geocaching, aby nikdy nenašli podobnou kešku. Pozn.: souřadnice v knize jsou reálné a lze se podívat na místa, která jsou v knize přímo uvedena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Humor pánů Š + G známe všichni. Inteligentní a opravdu humorná kniha. Je zbytečné se nějak více rozepisovat.

Proč musí mít za každých okolností konce detektivek "šokující a překvapivý" závěr. Tato kniha mohla skončit o 15 -20 stránek dříve bez "šokujícího" závěru a tím by byla ještě lepší. Bylo cítit, že autor tam prostě musel ještě něco nacpat, byť i bez toho měla detektivka logickou a pěknou pointu. Závěr mě tedy trochu mrzí. I přes to doporučuji přečíst. Po přečtení nebudete času stráveného nad knihou určitě litovat.

Není to vyloženě horor, ale spíš duchařina. Konečně stylem a konceptem zpět, jako první kniha, která byla super. Lehké a rychlé čtení. Jasné priority a charaktery každé z postavy, které je do penzionu přivedly. Knihu mohu na víkendové pohodové čtení doporučit. Určitě se po přečtení knihy nebudete bát chodit po tmě po bytě.

Válka je vždycky špatná. Je však potřeba si i tyto chyby minulosti neustále připomínat, aby se nikdy nezapomělo.

Všechny knihy se dají poměrně přesně rozškatulkovat do kategorií, ale tato kniha je unikátní mix několika z nich. Zaprvé je potřeba vyzdvihnout, že na takto neotřelý námět jsem ještě nenarazil. Dále pár kategorií, které kniha obsahuje. Thriller/stalking. Detektivka. Sci-fi, využití/zneužití DNA. Romantika zamilovaná/těžce nemocný.... Knihu si kupte/zapůjčte a hlavně čtěte!

Pokud bych hodnotil známkou jako ve škole, vypadalo by hodnocení takto: detektivka známkou dobře. Tolik neustále rozhádaných detektivů, jsem snad ještě neviděl. Celkem brzy (a správně) jsem si tipl vraha. Prostředí příběhu: zvyšuje celkové hodnocení na známku chvalitebně. Prostředí a komunita kolem tetování je pro mne zcela neznámá. Proto kladně hodnotím možnost trošku nahlédnout pod pokličku tohoto uměleckého oboru i těchto lidí, které do salónů přivádějí nejrůznější důvody a osobní pohnutky.

Oddechová sci-fi detektivka zasazená na Měsíc. Byl jsem spokojen i s technickou stránkou knihy. Všechno bylo popsáno tak, že byl celý příběh uvěřitelný. S čistým svědomím knihu všem doporučuji a věřím, že si chvíle při čtení této knihy užijete. Dávám o jednu hvězdičku méně, neboť pro mě to pravé nefalšované sci-fi byl pouze Marťan.

Maximum hvězd hlavně kvůli parádnímu a nečekanému závěru! Za mě osobně bych možná ubral jednu hvězdičku pro opravdu veliké množství postav, jejichž jména jsem měl problém si zapamatovat. Dle mého názoru bylo naprosto zbytečné pro samotný děj zmiňovat tolik postav, které se v ději objevily třeba jen na chvíli. Jinak zajímavá sonda do vzájemných propletenců vztahů v malém americkém zapadákově. Za mě s klidným svědomím doporučuji.

Jeden z mála filmů, který se velmi blíží knižní předloze. Nicméně kniha je stále kniha. Humor Miroslava Švandrlíka, jeho nadhled a ironie je dle mého těžko překonatelná. Jeho knihy mají i po letech stále co nabídnout. Pokud se chcete opravdu upřímně zasmát, mohu vám knihu vřele doporučit.

Moje první fantasy a rovnou trefa do černého. Navíc kniha českého autora. U knihy jsem se vážně výborně bavil. Tím že je kniha psána rovnou česky, tak je tam opravdu spousta řečnického humoru v české logice. Už jenom to je veliké plus knihy. Děj dobrý, hlášky geniální, takže jdu na další díl.

Jako audiokniha na poslech v autě je to naprosto ideální kniha. Pár postav, rychlý a ničím nekomplikovaný děj. Když pár dní neposloucháte, tak není těžké se dostat zpět do obrazu. Osobně jdu do druhého dílu, neboť konec je velice otevřený a prostě mě zajímá jak to bude pokračovat.

Děsivé čtení o totální kontrole každého pohybu všech lidí jak venku, doma, na internetu, při platbách kartou, kamery na každém rohu a každé drobné vybočení lze v rámci "dobra" potrestat. Mám špatný pocit z toho, že otázka nestojí "jestli se to stane (protože se to určitě stane), ale pouze kdy to nastane. Opravdu děsivá vize.

Koupil jsem si celou sérii v nové grafické úpravě. Někdy v mládí jsem to četl a vím, že jsem z toho nebyl moc nadšen. Tak jsem si řekl, že to chce asi čas a nyní po desetiletí jsem se k sérii opět vrátil. Bohužel je vše při starém a kniha mě nechytla. Přečten 1. díl. Jsou i lepší sci-fi.

Musím souhlasit s některými níže uvedenými komentáři, že tato kniha nebyla úplně to top této mojí oblíbené autorky. Tím vůbec nechci říci, že byla špatná. Kdo si ji půjčí jako první ze všech napsaných knih bude určitě nadšen. Jedná se o takový psychologicky - detektivní příběh. Co mě však nadchlo, kolik a jaká tajemství má každý člověk a vlastně ho vůbec neznáme i když si myslíme opak. I přes to, že se jedná o vymyšlená příběh jsem si jistý, že taková a podobná tajemství mají i vaši blízcí a lidé v okolí.

Jak moc jsou dnes lidé naivní a lehkovážní s tím co jsou ochotni na internetu sdílet.
Kniha pro dnešní dobu velice aktuální. Líbilo se mi, že to vlastně ve své podstatě byla taková lehčí detektivka. Kniha určitě stojí za přečtení.

Opravdu po dlouhé době bych chtě dát knize klidně 7*. Dokonalá kniha. Upřímné hlášky autistického detektiva Hanka jsou prostě fantastické!!! Kniha měla logiku a děj, co měl opravdu grandiózní spád. Než jsem knihu dočetl jsem chodil všude pozdě, protože pokud byla chvilička, tak už byla kniha v ruce. JSEM Z TÉHLE KNIHY SAKRA NADŠEN!!!