mazlak komentáře u knih
Tak to je zklamaní. Děj opět úzaný, napětí od začátku až do konce, ale závěr je hrozný. Prý musím počkat na další pokračování a to ještě nevyšlo. No a až vyjde, já už si vybavím předchozí děj jen ve zkratce. A to je to špatné.
Kniha mne překvapila závěrem. Vzhledem k tomu, že toto dílo bych řadil mezi literární klasiku, byl jsem zaskočen tím, že jsem doposud vůbec netušil jak to skončí. Asi skusim i jinou knihu tohoto autora.
Kniha vás nenechá odejít. Příběh opět řádně napínavý, a do poslední chvíle plný překvapení. Mohu všem pouze doporučit a já beru do ruk další knihu tohoto autora.
Moc pěkná detektivka a ten závěr byl nejlepší. Do poslední chvíle je čtenář napínán, a rozluštění s musí přečíst. Francouzské věty mi nevadily ba naopak dokresovaly příběh.
Nádherná detektivka z doby kdy právo bylo vždy na straně bohatých a mocných. Ano, tady v této knize je na prvním místě spravedlnost a soudce na straně utlačovaných slabších. Možná pohádka, ale nádherně propracovaná a velice dobře sen to čte a ještě lépe poslouchá.
Tak to byla moje nejrychleji přečtená kniha. Pan Kdybych a jeho plyšák. Jen nápad, sestavit jména lidí tímto způsobem. Myslím, že důležité ale bylo, poukázat na to, jak je velmi těžké najít opravdového kamaráda. Tento žánr nevyhledávám, ale díky čtenářské výzvě 2024 jsem si zase rozšířil obzor.
Tato kniha mne nějak nenadchla. Knihu bych popsal jako příběh páru za dob totality. To je ten střed a pak jsou různé děje a pohledy na něj navazující.
Kniha zajímavá obsahující napětí: Hororem bych to určitě nenazýval, ale jinak na zvraty tady není nouze. Rozuzlení ale bylo opravdu velice nečekané.
Velmi zajímavá kniha. Nebo spíše samotný příběh. Jsem pamětníkem té doby a tak jsem si místy připadal, jako by autorka popisovala můj příběh. Ještě více na podání a vnímání děje napomohlo to, že jsem si knihu zakoupil v podobě audioknihy.
Tedy klobouk dolů nad celým dílem. Tentokrát jasem zvolil audioknihu. Hodnocení bylo opravdu velmi kladné a to bylo asi tak vše co jsem o knize věděl. Příběh mě tak pohltil, že jsem tuto knihu nedokázal vypnout. I načtení a vůbec zpracování bylo opravdu úžasné. Hluboký a podrobně propracovaný děj, který jen táhne k pokračování a hltání příběhu. Za mě jednoznačně doporučuji i začínajícím čtenářům.
Už jsem dlouho vynechával pohádky a tak nyní nastal ten správný čas. Kolik tato pohádka už měla podob a přesto ji to spíše zušlechťuje než zahání do ústraní. Prostě dílo, které se snad nikdy neomrzí.
Po předchozím dílu, to již není tak neznámá země, ale i tak je stále co objasňovat. Každopádně stále udivuje, jak se dokáže separovat od okolního světa. Moc mě také pobavili některé vtipné odpovědi na různé otázky.
Každopádně mě tato kniha motivovala, abych vyhledal "arirang" (něco jako naše spartakiáda). A můžu říct, že nic hezčího jsem neviděl. Doporučuji jak knihu tak samotné vystoupení cvičenců.
Hned se vrhám na druhý díl. Jinak takové klidné čtení. Spousta sexu a nezáludný příběh. Určitě by se to dalo o dost zkrátit a na příběhu by to neubralo.
I u této knihy mi dlouho trvalo než jsem se do děje pronikl a než jsem si zapamatoval všechny postavy a jejich příběhy. Jednu chvíli jsem už dokonce zvažoval, že knihu odložím, ale nakonec jsem vytrval a nelituji. U konce jsem už stránky skoro hltal a tak mě najednou překvapil nepoměr. Tak málo stran do konce, ale tak daleko k dokončení příběhu. A ejhle, ono to má druhý díl. Tak že drahý Kazi s Inej, nebudu vám lhát, že další váš příběh toužím znát. Tedy nebudem se loučit dlouze.
"Žádný slzy. Žádný funus."
Tak tomu se jen stěží říká příběh. A přesto. Kniha do sebe úplně vtáhne. Hned na samém začátku úplně šokuje a pak už ten šok jen podněcuje a rozšiřuje.
Ano, při představě všeho popsaného se normálním bytostem zvedá i žaludek, ale je to vlastně popis z dnešní doby, ale jiný druh.
Doufám, že tato situace nikdy nenastane. Jinak poutavé čtení. Nedostatky v popisech a ději je možné omluvit z důvodu nezkušenosti autorky. Snad prvotina a už takový úspěch.
Opravdu neuvěřitelný příběh. Žena milující a přesto vraždící, matka co se takřka bez boje vzdá dětí, a navíc znásilňovaná a i přes to toužící po styku. To prostě je úplně mimo jakýkoliv životní postoj. Prostě přehnaný a překombinovaný blábol.
Skvělá kniha. Krásně propracované postavy a jejich příběhy, ale ten závěr. Ten mě prostě neseděl. Chtěl jsem vědět kdo je skoro vrah a tady není stanoven. Maličký náznak, ale jinak nevyřčeno. A zahradník tady nefiguruje.
Ale ještě jedna taková pěkná kniha a autorku si zařadím mezi oblíbené autory. Opravdu skvělé příběhy.
Celkem obyčejný příběh. Jeden buduje a ostatní se vezou nebo se dokonce snaží využít toho ve svůj prospěch. ( Náhlý zájem o ochranu.)
Tu knihu jsem miloval už jako dítě, kdy jsem si ji někdy v druhé třídě sám přečetl.
Bohumil Říha psal velice poutavě, ale hlavně i místy i nadčasově. Například tento příběh oslovil tenkrát i nyní.
Je velice důležité, připomenout si ty naše slavné pověsti. Neznalost těchto příběhů je jako neumět číst nebo psát.