medlovice medlovice komentáře u knih

Vojenská felčarka Vojenská felčarka Heidi Rehn

Jedna z těch , která jsem nedočetla. Zaujal mě obal a název , ale ne obsah. Hrdinové, žíjíci v 17 .století se chovají a smýšlejí jako součastníci. Obsahem a stylem vice román pro ženy . červená knihovna, ale pro milovnice sladkých limonádových románu hodně moc popisu nemocí, ůrazů a poranění , místy až moc dobře popsané.

12.12.2017 2 z 5

Dům u jezera Dům u jezera Kate Morton

Někdy se stane, že kniha, na kterou dlouho čekám a moc se těším mě pak nezaujme a nebaví. Tato mě vůbec nechytla. Za hezkým obalem se skrývala jen prázdná nuda, dlouhé táhlé pasáže, zbytečné popisy . Občas to oživilo prolínání dvou časových linií , velmi obdivuhodné, mě je jen polovina z toho co bylo Grace a nepamatuju si co bylo před pěti lety. Nevšední téma a atraktivní prostředí mě nudilo tak, že jsem přeskakovala a pak ještě víc. Být to první kniha od autorky už ji nevyhledávám, ale Tajemství letního odpoledne bylo výborné.

07.12.2017 3 z 5

Český román Český román Olga Scheinpflugová

Tu jsem četla před pár lety, ale moc se mi líbila. Doporučuju.

01.12.2017 5 z 5

Slavné filmové hlášky Slavné filmové hlášky Robert Rohál

S nadšením jsem po ní sáhla, ale vevnitř jsou jen opsané pasáže z různých filmu. Hlavně trilogie Homolkovi, kterou upřímně nesnáším. Kdysi dávno existovala na internetu stránku metescu blescu a ta byla určitě přínosnější.
Pro filmové fandy pěkné kniha vhodná i jako dárek, pro mě úplně zbytečná. ty filmy jsou k vidění kdykoliv.

01.12.2017 3 z 5

Slunce, seno, Troška Slunce, seno, Troška Petr Markov

Taky někdy potřebuju odpočinkovou četbu . Dva první díly znám, třetí jsem nečetla a tady v této knize jsou všechny pohromadě. Filmy zná každý, tak autor popsal film a trochu děj přibarvil. Ty humorné ilustrace jsou dost divné ,ale já mám fantazii.

30.11.2017 5 z 5

Přesně podle mého gusta . Bavila jsem se od začátku, od první stránky až dokonce. Jsem fanoušek Forresta , Waltra Mittyho, dlouholetý cimrmanolog a Švejka znám na jedničku. Jen jsem si při čtení pomyslela, to je kniha, která naštěstí nejde zfilmovat .To by byl nejdražší film a jak udělat všechny ty politiky. A ejhle. film je .No tak snad ho přežiju. Jdu shánět Analfabetku.

27.11.2017 5 z 5

Stalo se v Adventu Stalo se v Adventu Rudolf Ströbinger

Tato kniha to u mě všechno odstartovala . Moji posedlost a velký zájem o Čihoštský zázrak. Tenkrát mi bylo dvacet a internet byl pro mě neznámý pojem . Proto každý rok jak se blíží advent zase myslím na tuto událost a táhne mě to přečíst znovu tuhle knížečku. I když se více věnuje komunistum a policistum a o Troufarovi je tu jen pár stránek, neškodí mít jiný uhel pohledu

Ve stínu černých ptáků Ve stínu černých ptáků Cat Winters

Knihu jsem měla na seznamu chystám se číst a tak jsem si ji v knihovně vyhledala. Zaujalo mě něčí doporučení tady na Databazi a obal, který vypadá jako další pokračování Sirotčince. Na první knihu dobře napsané , jen konec mě připadal hrozně zdlouhavý, musela jsem přejít k jiné knize a odpočinout si od té cibule, kyselého zápachu a chřipky. Fotka na obalu je hypnotizujíci.

23.11.2017 4 z 5

Slunce, seno a pár facek Slunce, seno a pár facek Petr Markov

Muj nejoblíbenější film z trilogie a od Trošky vůbec. Některé slova, které mi ve filmu utekla mám tady na papíře . Doslovně opsáno podle filmu a doplněno ilustracemi. Ráda si přečtu i po několikáté.

Létající Čestmír Létající Čestmír Miloš Macourek

Máme v obecní knihovně a doporučuji ji dětem kolem deseti let. Je jich sice málo a seriál už neznají , ale knižka se čte dobře.

Slunce, seno, jahody Slunce, seno, jahody Petr Markov

Kdysi dávno jsem si koupila od trhovce, který prodával levné knihy. A můžu číst pořád dokola, neomrzí. K přenému opisu filmu jsou přidány trefné ilustrace.

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Další knižka, při které se stydím i napít slazeného čaje. protože postavy trpí hladem, zimou, mrazem a podvýživou.

17.11.2017 4 z 5

Mušle Mušle Hana Oboda Kolaříková

Děkuji neznámému čtenáři z této databáze, který ji doporučoval. Zvědavost mě donutila si ji v knihovně v Hradišti vyhledat a pak téměř jedním dechem s uspokojením a radostí přečíst. Babička, ta zvláštní žena, kterou by mohla závidět i Božena Němcová , trochu jako žítkovská bohyně , trochu jako bojovnice , mi byla nejvíc sympatická. Přidávám se k názorům těch, co se jim nelíbí obálka .Ani bych si jí v knihovně nevšimla , vypadá jako erotická literatura pro pubertáky. A ta poezie , krátká a prchlivá jako haiku mě dostala ze všeho nejvíc.

16.11.2017 5 z 5

Svítání na poušti Svítání na poušti Waris Dirie

Waris, neměla jsi to lehké. A to jen proto , že jsi příliš svéhlavá, paličatá , tvrdohlavá a neústupná a navíc až příliš moc emancipovaná.

13.11.2017 4 z 5

Polib mne a zemřeš Polib mne a zemřeš Ira Levin

Knížka, ke které jsem se s nadšením vracela po asi patnácti letech. Příběh jsem si pamatovala , ale pořád byl napínavý. Překvapilo mě, že existuje film. Tady přece jde o to , že u Elen nevíme , kdo je Bud a jak vypadal .A když Ellen píše dopis z vlaku a pak hledá blondatého spolužáka sestry ta pointa je v tom že neví kdo to je.....To proto miluju knihy, protože mám vlastní fanrazii Jedna z knih, které doporučuji milovníkům napětí a ráda si znovu zase přečtu. Hezký obal.

13.11.2017 5 z 5

Velká kniha malé Šárky Velká kniha malé Šárky Sarah Kay

Opravdu nádherné ilustrace, pěkně barevně to ladí , malí čtenáři jsou okouzleni a to je přece podstata této knihy.

12.11.2017 4 z 5

Co život dal a vzal Co život dal a vzal Betty MacDonald

Můj komentář je v pořadí pod číslem sto a po sté je nadšený. Zábavné a přitom milé, humor Bettynky nikdy neomrzí. A ta její setra Mary, na té něco je.

09.11.2017

Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Jedním dechem....I s poraněným zavázaným okem .Tak chytlavý příběh a tak přirozeně napsaný že nutí číst. Silná, nesmiřitelná žena, která se pere s osudem , krizí a nedostatkem peněz, nedostatkem přátel a citu a nikdy to nevzdává.Od krásného obalu až po trochu červenoknihovní konec strhující příběh , přesně to, co mám ráda.

31.10.2017 5 z 5

Čelem vzad Čelem vzad Robert Menasse

A já stojím u sporáku v ruce držím vařečku, roštěnka se připaluje a já nestíhám míchat, protože poslouchám audioknihu. Ano zasáhli jste cílovou skupinu ! Děj se sice odehrává v Dolním Rakousku ale postavy a jejich osudy jsou nám blízké. Máme stejné starosti jako skopčáci. Moje nejoblíbenější postava ? No přece paní, která chodí po lesích a sbírá houby. Sbírá všechny houby a suší je . A pak z nich navaří omáčku.

26.10.2017 4 z 5

Ztracené vesnice, opuštění lidé... Ztracené vesnice, opuštění lidé... Wenzel Jaksch

Zahodte učebnice dějepisu, přestante je tisknout. Tato kniha je tím nejlepším dokladem jak lidé žili , jak se zachovala církev k těm, kteří na tom byli nejhůř . Hlad ,bída, nezaměstnanost. Zase jen nevinní lidé pykají za chyby a nebo hamižnost svých zaměstnavatelů. Doba se nemění ,jen jsme možná o kousek dál. Stojí za zamyšlení. Muž na obálce působí charismaticky.

26.10.2017 5 z 5