medlovice
![Rozhledny a ztracené hrady 1. Rozhledny a ztracené hrady 1.](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161320/rozhledny-a-ztracene-hrady-1-161320.jpg?v=1367252635)
Autor si dal velkou práci. Popisuje nejen rozhledny a okolí ale důkladně se rozepisuje kolik má která rozhledna schodů a kde se dá zaparkovat autem a jak daleko musíte jít. Takže cestovatel nemusí ani zvednout zadnici a má přehled . Docela záslužná a rozsáhlá práce.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hledání Aljašky Hledání Aljašky](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144816/hledani-aljasky-QmT-144816.jpg?v=1628403853)
Nijak nezaujala. Není špatná ale není to kniha ke které se chci vracet nebo ji nemůžu odložit.Ani den poté. Neměl být na obalu místo sedmikrásky tulipán ?
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Noc s Marilyn Monroe Noc s Marilyn Monroe](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332791/noc-s-marylin-monroe-SxK-332791.jpg?v=1503377172)
Vůbec nevím proč jsem po knížce sáhla, když se mi nelíbil první díl. Asi pro ten nápadný jedovatě růžový obal, který vypadá jak sladký cukrový dortík. A tento díl se mi líbil o trochu víc. Pořád jsou mi takové ženy velmi vzdálené ale už chápu nadsázku i vtip.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pařížská manželka Pařížská manželka](https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94849/parizska-manzelka-94849.jpg?v=1321353455)
Když autorka létala za sluncem, hltala jsem každé její slovo od krásného obalu až po vděčný doslov a poděkování. Ale Pařížská manželka mě nenadchla, prokousávala jsem se těžko a dlouze. Kavárenští povaleči co od rána sedí a popíjí , žijí z milodarů a využívají pohostinnost přátel. Dítě odkládají chůvám, když není dostatečně roztomilé , když kašle ji to ani jako matku nezajímá , hlavně si užívat a opíjet se do němoty. Napsané dobře ale příběh pro mě není. Ani obal se mi nelíbil.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zasněžená svatba Zasněžená svatba](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314389/zasnezena-svatba-ZdP-314389.jpg?v=1484812614)
Jak autorka sama přiznává .píše knihy o normálním životě, jen je trochu přikrášluje. A tento příběh je přikrášlený , všem se daří, navazují se nové přátelství . nová práce se daří . Hazel připraví jednu svatbu a hned se všichni její známí chtějí brát a má k sobě samé šikovné lidi. Dodává to sebevědomí a dobrou náladu a moc dobře se to čte. Hezký obal, příběh , styl psaní.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Měj mě rád Měj mě rád](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177434/mej-me-rad-177434.jpg?v=1381415739)
Co se to se ženami stalo ? Jsou promiskuitní, mluví sprostě a pijí litry vína. Nemocnice, dezinfekce ,infekce krev a Petr Muk jsou mi odpuzující ,stejně jako tento příběh.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Dewey: Kocour z knihovny, který okouzlil celý svět Dewey: Kocour z knihovny, který okouzlil celý svět](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31624/dewey-kocour-z-kniho.jpg?v=1340375421)
Ješte jsem ten obal pohladila ,tak se měj Dewey, než jsem ho vhodila do boxu na vrácené knihy a v tu chvíli mi došlo jak je to osudové, tam kde všechno začalo zase končí. Jedno nechtěné kotě a tolik radosti rozdalo. Líbilo se mi všechno. I historie Iowy i soukromý život knihovnice a hlavně Dewey. Jen mi připadlo, že autorka píše víc o sobě něž o kocourovi. A taky mě moc mrzí. že jsem na knihovnu a Deweyho nenarazila v době ,kdy jsem mohla sednout na motorku a zajet se tam podívat- možná bych byla první Čech. Podívala jsem se i na videa. Moc pěkná kniha.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Padesát odstínů kuřete Padesát odstínů kuřete](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308900/padesat-odstinu-kurete-xwn-308900.jpg?v=1594561288)
Byla jsem zvědavá ,naivní i troufalá .Zvědavá , protože mě zaujal obsah a nápad , naivní , protože jsem si myslela, že podle této knihy něco uvařím. Možná je dobrá jako vtipný dárek vlastně pro kohokoliv , čte se dobře i když po půlce už nudí , má krásné fotografie a grafickou úpravu ale běžné ingredience tu nejsou. A pokud má člověk jako já plný mražák masa a dochází mu nápady , tak tady prostě ne.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sestry B. Sestry B.](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294096/sestry-b-nON-294096.jpg?v=1461399721)
Výborné , výborné. Energické, čtivé, děj má spád a letí . Jejich osudy znám. vím jak to dopadne ale možná právě proto nemohu přestat číst. Tolik přeju Zorce ještě trochu života, trochu lásky, trochu vzduchu k dýchání, protože snad jiného nic polkla, jen aby byla štíhlá.
Diktatura krásy a znamení doby , opravdu za to všechno mohla jen a jen Lída? To ona řekla Zorce zhubni a nastartovala její anorexii ? A nebo matka ,která si léčila svoje mindráky a nenaplněné sny? Snad otec, tak trochu slaboch ? A budeme jednou i my soudit dnešní herce za to jak podlézají dnešním náckům ? Krásný obal krásná kniha, osud který bolí .
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zbloudilá láska Zbloudilá láska](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184577/zbloudila-laska-wgp-184577.jpg?v=1446769261)
Hrozné. literární odpad. Ne obsahem ale stylem. Mia miluje Michala , oba studují medicínu. Chudobný sirotek Michal se zamiluje do bohate tanečnice. Odcestuje do Ameriky. Mia věrně čeká a doufá. Ano červená knihovna , ale autorka neumí psát. Nebylo mi ani jasno , v které zemi se příběh odehráva. Musela jsem odložit.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320161/za-zavrenymi-dvermi-kLY-320161.jpg?v=1478727674)
Přišla mi nabídka na tuto knihu do mailu naší knihovny. Když jsem ji našla v Hradišti sáhla po ní a četla jedním dechem. Asi není jednoduché žít s otcem alkoholikem . Některé myšlenky jsou velmi hluboké a některé pasáže bych si vytiskla a vystavila. Hezký obal vhodné pro mladé nebo pro ty kteří žili v té době. Zaslouží si více čtenářů a lepší hodnocení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Děti, které přežily Děti, které přežily](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298303/deti-ktere-prezily-sDB-298303.jpg?v=1465979311)
Je to literatura faktu, ne román jak jsem čekala. podle obalu jsem soudila že bude něco jako Vyhnání od Tučkové. Ale kniha si čtenáře najde, pořád nás fascinují války a nacisti. Téma ukrývání dětí málo zpracované , když pomyslím jakou práci musela dát najít ty staré paní a poslouchat jejich vzpomínky na téma , které by raději neprožily.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kriminální příběhy ze staré Šumavy 2 Kriminální příběhy ze staré Šumavy 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288404/kriminalni-pribehy-ze-stare-sumavy--o0W-288404.jpg?v=1458165304)
Do vlaku nebo na pláž velmi vhodná. Každý příběh nabídne kousek z historie místa nebo města , popis života lidí z oné doby a podrobně popsaný kriminální příběh. Jsou to ale takové jiné příběhy : děvečka zabije své nechtěné dítě , sedlák zabije milenku i s dítětem , jeden dědek druhého kvůli masové polévce....
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bábovky Bábovky](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293567/babovky-DdY-293567.png?v=1633258113)
Ani trochu se mi nelíbila. Pořád jen sex a nevěra a když byl ve mě .Asi příště šáhnu po opravdové knize o bábovkách, nějakou upeču a dám si čaj. A přečtu si pěknou knihu , která má děj. Jiná čtenářka byla zklamaná já taky a odhazuji.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Podivné město Podivné město](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200151/miss-peregrine-sirotcinec-slecny-pe-PiB-200151.jpg?v=1402149053)
Tak nevím ....je to pořád stejná elegantní grafická úprava ve stylu knih roku 1940, jsou tu fotografie o kterých musím přemýšlet jestli jsou pravé , je tu krásný obal a podivné děti i cikáni ale už mě to nebavilo . Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky .Ale třetí díl přečtu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Oněgin byl Rusák Oněgin byl Rusák](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/2749/onegin-byl-rusak-YhK-2749.png?v=1630354688)
Ano , takhle nějak mohla Helenka Součková dopadnout, takto mohla mluvit jednat a mít umělecké sklony . Trochu rebelie a vzdoru a matka alkoholička. No co se dalo čekat . Ryjeme držkou v zemi.....
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Okénko do snů Okénko do snů](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333463/okenko-do-snu-rLO-333463.jpg?v=1487198999)
Možná jsem jediná koho nijak nezaujala . Je to pořád dokola. Mladá žena otěhotní a je na to sama a najednou se objeví princ a je všechno jako v pohádce. Ještě má sestru a rodinné zázemí. Mám odložené dvě další tak budu číst Ranč a tuto odkládám a vracím.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Vůně deště Vůně deště](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121/vune-deste.jpg?v=1228747771)
Chtěla jsem lehkou oddechovku a Lanczová nezklame. Sympatická obálka , současný mobilový román horké léto a je mi zase 17.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Falešný tolar / Tichý jazyk / Boskovická svodnice Falešný tolar / Tichý jazyk / Boskovická svodnice](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/2645/letopisy-kralovske-komory-ii-R5W-2645.jpg?v=1514758473)
Povětrné děvy, rytíři chránící bledé panny a temná podloubí ,to je jako číst nějakou video hru. jdu si pro další.