medlovice medlovice komentáře u knih

Skřivánek z vřesoviště Skřivánek z vřesoviště Hedwig Courths-Mahler

Vždycky je to krásná mladá dívka a ještě lépe sirotek. Skromná a pokorná Hedda okouzlí všechny a dobře se provdá. Tohle jsem četla jen proto , že jsem ji zařadila do Čtenářské výzvy knihovny BBB v Uh. Hradišti , kategorie Kniha kterou by jste nikdy nečetli. Dobrý není ani název = skřivánek snad zpívá .Nebo si musí vrznout ?. Ubohá zápletka a od začátku předvídatelný děj. Sběrné suroviny.

18.07.2017

Chlapec v kufru Chlapec v kufru Lene Kaaberbøl

Nalákal mě obal , roztomilý vykulený chlapec a vtipný zavazadlový štítek se jmény autorů. Tmavý obal dal tušit že skrývá nějaké temné tajemství . Ale uvnitř byl sice dobře napsaný příběh ale zalitý mezinárodním gulášem, a když člověk čte jednu knihu i dva týdny pak neví kdo je kdo. A to je chyba.

18.07.2017 2 z 5

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Nelze srovnávat knihu a film. Kniha je obsáhlá a popisuje jak společenské ohledy ničily a svazovaly životy lidem. Je dobré, že jsou některé zvyky pryč a dýcháme svobodněji .Štěpka byla dobrá duše moc odvážná
a velká na svou dobu. A taky by ji ve filmu musela hrát Růžičková, aby bylo podle autorova popisu.

17.07.2017 5 z 5

Jan Cimbura Jan Cimbura Jindřich Šimon Baar

Stal se mým hrdinou. Jen škoda, že jsem si pak přečetla doslov a zjistila, jak to ve skutečnosti bylo.

09.07.2017 5 z 5

Létala jsem za sluncem Létala jsem za sluncem Paula McLain

Mám ráda příběhy a silných ženách, o těch nezlomných , nesmiřitelných s osudem. Beryl byla všechno. Lovkyně , trenérka i pilotka , tvrdě pracující na tom aby přežila. Výborná kniha od krásného obalu až po doslov autorky. Přesně to, co mám ráda.

06.07.2017 5 z 5

Smrtící hrátky Smrtící hrátky Nora Roberts

Tak jsem ji zkusila , protože patří do čtenářské výzvy, ale moc nadšená nejsem ale ani zklamaná.

05.07.2017 2 z 5

Úkryt v zoo - Skutečný příběh z válečné Varšavy Úkryt v zoo - Skutečný příběh z válečné Varšavy Diane Ackerman

Hezký obal i lákavý název, ale psáno popisně a nudně .Knih a filmů s touto tématikou je mnoho a proto si může čtenář vybírat a tato je příliš strohá, jako učebnice . Nejvíc se mi líbil popisek na zadní straně. A kolikrát bylo napsáno jméno Tonička to až vyskakovalo z textu.

05.07.2017 2 z 5

Noc s Audrey Hepburnovou Noc s Audrey Hepburnovou Lucy Holliday

Mám ráda silné ženy, hrdinky. co mají cíl nebo chtějí něco dokázat. Tahle Libby se jen lituje a fantazíruje. Zajímavý námět a nápad , vtipná obálka i název ale mě nebavila.

02.07.2017 3 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Krásný obal a tajnosnubný název. Svému osudu neutečeš. Z Cetty je prostitutka a z kluka gangster. Dalo se předvídat kdo s kým zůstane a kdo je komu určen.

01.07.2017 3 z 5

Tereza – Etiketa pro dívky Tereza – Etiketa pro dívky Ladislav Špaček

Chtěla bych v 17 poznat takového slušného , vychovaného kluka, který je hezký a cílevědomý. Jenže jsem ve věku , kdy bych mohla být Tereze matkou a i když se ty mladí bez počítače a mobilu nedokážou ani najíst je dobře , že nejsou kriminálníci. Pěkný obal a oblíbené jméno může přitáhnout pozornost čtenářů.

29.06.2017 4 z 5

Nevěsta ve sněhu Nevěsta ve sněhu Jan Seghers

Detektivky mě moc nebaví ale potřebovala jsem se ochladit a tato kniha má obal , který mrazí.Na začátku jedna polonaha mrtvá dívka a na konci jedna bosá ale živá.

29.06.2017 3 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Nejdříve jsem se dověděla o knize. Pak viděla film a teprve potom četla knihu. Bavila jsem se výborně. Ano , takhle nějak by mohl Hitler mluvit a myslet a v dnešní době by našel spoustu lidí , kteří by ho následovali. Kniha má vtipný obal a název, ale je moc tlustá.

29.06.2017 5 z 5

Helenino manželství Helenino manželství Marie Blažková

Kolik hrobů je potřeba aby se dva dostali ? Helena si nemohla začít s mužem z lepší rodiny. Tak odešla z rodného města. Pavel se vhodně oženil a založili rodinu. Helena si bere kolegu a jsou spolu štastni, čekají vytoužené dítě. Pavlova manželka po porodu umře a tady to mělo skončit. Helena by měla kluka a on se později ožení s Janičkou. Ale ne, ubohá Helena musí trpět, Otakara srazí auto a Helena potratí a onemocní. Nemá nic a blouzní až později se potká s Pavlem, který byl v Paříži několik let sám. Můj konec je lepší. Netřeba rozšiřovat hřbitovy.

27.06.2017 4 z 5

Irská kuchařka Irská kuchařka Mary Beth Keane

Tak velké silné téma a tak nevyužité. Neustálé prolínání dějů mě mátlo a Mary jsem litovala i když takový osud prožilo a doposud prožívá miliony žen. Něco je však jisté. režimu se neodporuje a s chlapem alkoholikem je to těžké. Hezký obal a tajnosnubný název ale nerozvedené téma. Podobně jako Sirotek č. 8,na prvotinu dobré.

27.06.2017 3 z 5

Tramín s příchutí krve Tramín s příchutí krve Věra Fojtová

Docela dobrá česká detektivka , sklípky , hospoda taková pohodová četba a když soukromí detektiva přestane bavit prostě se přeskočí dál a nic se nestane, případ se vyřeší.

26.06.2017 3 z 5

Život který přišel I - Setkání Život který přišel I - Setkání Marie Blažková

Ono zakázané ovoce nejlíp chutná, Jiřina měla všechno a nudila se. Když se objevil bohatý bývalý hned našla zábavu. Tajné schůzky je bavily a když už nebylo tajností
vztah zevšedněl. A vyšuměl. Je nějak jedno, jestli je děj za první republiky nebo ze součastnosti. Pořád je to stejné. Někdo ztratí, jiný získá.

23.06.2017 5 z 5

Bloudění severem Bloudění severem Josef Dvořák

Chlapec jede na služební cestu se svým otcem. Mluví spolu dospěle a spisovně. Zajímavé je , že tatínek pracuje pro Batu ze Zlína. Tuto optimistickou knihu vydalo v roce 1944 Vydavatelstvo Družstevní práce . A podle stavu knihy jsem první kdo ji četl. Hezká obálka.

23.06.2017

Kočka s houslemi Kočka s houslemi Lydia Adamson

Kniha je vhodná na dovolenou nebo lenošení u vody , Děj se vleče ,příliš mnoho omáčky . Alice kočičí chůva, herečka a amatérská vyšetřovatelka, to je síla.

23.06.2017 3 z 5

Vzrůšo kvůli nové holce Vzrůšo kvůli nové holce Věra Řeháčková

Není mi deset let a tak vidím knihu jinýma očima. Připadá mi napsaná jakoby učitelka dějepisu suplovala český jazyk. Děj není nijak originálni a je celkem šablonovitý. Anna Marie svůj strach z nových lidi a nového prostředí schováva za maskou sebevědomé bohaté holky a tajně závidí obyčejným dětem. A návrat ztraceného otce po pěti letech je dost dětinský.

22.06.2017 2 z 5

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Nutila jsem se do čtení, kniha mě nezaujala . Takový zajímavý název ...

20.06.2017 3 z 5