medlovice komentáře u knih
Někde se stala chyba tahle rodina nedrží pohromadě ale nechtějí se přestat vídat. Připomína mi to ten citát Mami vem si toto klubko, já se chytím za konec a vždycky k sobě najdem cestu,i kdybych šla světa kraj.
Kniha klidně mohla mít 125 stran. Zbytek je omáčka ve které se dozvíme , že Magdalena to nedostala .Petra má syna v pubertě a spoustu jiných starostí jiných detektivů a novinářů. Jenže bez té omáčky by to nebylo ono. Kdo je žhář bylo velmi překvapivé, Ještě jsem zjistila, že ve Švédsku mají Coop i Lídl a dokonce je tam vedro. Zase o něco moudřejší a nemusím ani vstát z křesla.
Když jsem si tuto knihu před dvaceti lety koupila, věřila jsem v kouzla , hrála si na čarodějku a myslela, že mám nadpřirozené schopnosti. Dnes už vím, že nadpřirozené schopnosti mají jen ti, kteří tyto píší a vydávají .Umí vytáhnout peníze od naivních lidí. Chcete jeho lásku ? Nastrouhejte mu do jídla nehty a přidejte tři chlupy z ohanbí. No potěš.
Ukřivděná Hetty, která touží jen po bohatství a laskominách. Chce žít se svou matkou v blahobytu a závidí těm, kteří žijí v dostatku nebo v rodinách. Takto to může vidět nebo chápat čtenář starší 40 let a neuznat knihu jako dobrou. Podivné ilustrace, jde z nich chlad.
Horký letní den s touto knihou, která chladí. Neustále prší a hrdinky jsou stále promáčené a od bláta ale velmi tvrdohlavé. Krásný obal a příběh se štastným koncem. Nehodnotím podle filmu, který jsem neviděla.
Zajímavý nápad s nalezeným děvčátkem , které má zvláštní schopnosti a představy .Pro mladé čtenáře dobrá , podporuje fantazii. Konec je sice předvídatelný ale sympatickým postavám ho přeji.
Vlastně jsem vůbec nevěděla kdo Richard Pachman je. Knihu jsem vhodila do krabice na knižním bazaru v domnění že je to nějaký sympatický doktor a takové se v naší knihovně dobře půjčují. A kniha čekala na to až si ji přečtu jako první docela dlouho. Jenže pak to byla jízda. Jedním dechem 70 stran a bez přestání číst dál a dál. Získal si moje sympatie i obdiv. Doporučuju dalším. Na každém školení bezpečnosti práce nám říkají o nebezpečí napití se z láhve v které může být jed. A znám takové případy. Už nikdy se nenapiju z láhve o jejímž obsahu nevím co je. Každou otevřenou petkou třepu a očichávám. Lidi divte se, kniha o přežití a kniha co má smysl . Nezbývá než poděkovat.
Knížky pro děti se mi od Řeháčkové líbí. Mají to kouzlo dětské bezstarostnosti a dobrodružství. Ale tato knížka pro dospělé mě nebavila od začátku . Markétě bych dala týden v mé kůži - ráno brzy vstát nakrmit slepice, kačeny, prase, králíky a zbytek a přešla by ji chut na nevěru a nuda. Viktorovi stači navařit a když se jen dívá po pěkné tvářičce tak jednu radu, Je to její mozek , který bude vychovávat tvoje děti ne její tvářička. Takže dobře ti tak. A Lukáš ten mi pil krev jak pijavice. Nesympatičtí hrdinové ale další dětské přečtu ráda.
Všech deset prstů umazaných od čokolády nahoru a další hvězdičku za ten fialovo smetanový obal, který mi po rozevření knihy připomínal čokoládu Milka. Chtěla bych mít takovou přítelkyni jako byla Anna, ta silna osobnost.
Napínavé a psané tak, aby to vypadalo, že ta šílená vražedkyně bude Alison..Ale nic není takové jak se zdá na první dojem.
Mám ráda Zedníčka jako baviče ale ne jako spisovatele. Prostě se mi tento styl psaní nelíbil. A kurna ! To je škoda.
Tak tohle bych nechtěla zažít. Asi nejsem tak chytrá a neměla bych tu vůli přežít.
Vtipné, humorné , pohodové. Nikde žádné vulgarismy ,jen humor. Na dovolenou nebo na cestu do vlaku výborné. Docela jsem se i zasmála.
Nikdy nepřestane nudit, mám ji v autě a když čekám na toho mojého až si nakoupí v nudném obchodu hned po ní šahám a čtu.
Nádherná kniha o životě se všemi jeho hořkostmi a starostmi .
Spisovatelka zažila hodně zla a nespravedlnosti , smutku ale taky radosti a lásky.Slzy tekly po mé tváři a moc se mi kniha líbila.
Moc dobře se to čte. Fandím ženám jako Michaela Quinnová.Přečtu si i další díly.
Pořád jsem té knize dávala šanci ale nebavila mě. Krátké příběhy jsou fajn ale zbytečně inteligentní a až mě trochu uráží neustálé upomínání na osobnosti které neznám, na příběhy o kterých nevím že se staly.Velmi tlustá kniha s veselým obalem a drsným humorem, kde doktor a jeho asistent něco řeší u večerě a ani se nestihnout najíst mě prostě nechytla.
Taky jsem čekala něco jako Cirkus Humberto nebo Roslyn potulná pěvkyně, ale toto je zcela jiný styl . Cirkus na živo mě nebaví tak raděj čtu.
Opravdu těžký úděl. Krista mučednice, trpitelka. Hned na začátku ji opustí po sedmi letech Jarek a tak se rychle provdá za kolegu , má s ním dítě a jen chudobu. Pak jí malá umře na záškrt , manžel je jí nevěrný a ten o kterém si myslela , že je její osudový muž , na ni nečeká a ožení se. Pak potká rozvedeného Jarka a ten jí opatrně nabídne společný život i dítě . Otevřený konec mě naštval , kde těd mám hledat dokončení _?
Velmi zvláštní. Jiřina se rozvede a dítě nechá u otce dítěte ten se ale brzy ožení . Standa opustí Jiřinu a vrací se k snoubence. Na Jiřinu doléhá samota , tajně jde do domu ,kde žila a zjistí že už je pozdě. Nechce být sama volí sebevraždu... Je asi málo knih z této doby , kde se píše o rozvodu a sebevraždě.