medlovice komentáře u knih
Knížka, kterou jsem četla s úsměvem. Ještě že já nemám takového mamánka a takovou semetriku. Velmi výstižný obal a citát před každou kapitolou neodváděl pozornost ale ještě víc ji povzbuzoval. Není známo čí je vina na rozpadu manželství ale dal se předpokládat a otevřený konec si přímo vyžadoval pokračování, kterého už se nedočkáme. Nejlepší od Monyové za mě přečtu si znovu.
Je to velmi zvláštní kniha. Ze začátku mě bavila hodně, zaujala obalem.
Hodně čtu.
Spím.
Myslím na Lilly.
Občas mám v puse chut jako bych snědla ten nedopalek.
Jako u všech povídkových knížek jsou příběhy, které se mi líbily víc a jiné jsem přeskakovala při čtení. Ale třeba povídka se známkami byla výborná stejně jako strašidla na faře. Jako oddechovku milovníkům detektivek doporučuji a nebo fajn čtení na dovolenou..
Smála jsem se a bavila při čtení . Jen když jsem potom zavřela oči viděla jsem všechny ty tykadla kusadla a nožičky a pitva mrtvé želvy mě také děsila. Tato kniha se odehrává na ostrově Korfu a dýchala na mě mořem a slaným vzduchem ale mít takové děti jeden si tahá domů hmyz a jiné potvory a druhý umělce a flamendry no ubohá matka. Smutný konec......
Příjemné čtení o herečce, kterou jsem vůbec neznala. Není tu mnoho ke stránek čtení ale paní si získala moje sympatie .Spousta fotografií , pěkný obal a kvalitní papír.
Polsko před sto lety. Zima , chlad a chudí a hladoví herci. I když kniha je slohově dobře napsaná bylo pro mě utrpením ji číst. Zařazena do ČV 2017 , musela jsem ji dočíst. Za 25 let co je v naší knihovně ji četli pouze dva lidé. Ztrácela jsem přehled ve všech těch polských jménech končících na =ski a postava Lili byla až příliš patetická.
Nejsem škodolibý člověk smějící se neštěstí druhých. Po knížce jsem šáhla jen proto , že film Darwinovy ceny miluju a znám i webové stránky.Tato kniha má pěknou grafickou úpravu a plní co slibuje, ale ani jako oddechovka mě nezaujala.
Četla jsem s neteřÍ která miluje zvířata ale tito holky nám moc originální ani sympatické nebyly. Ani věkově ani myšlenkově.
Tuto knihu jsem dostala od někoho ,kdo ví .že mám ráda folkrol , dobové fotky a pověsti .Krásná kniha je jich plná . Desítky let práce se vyplatily, někdo vytvořil klenot . Kniha si nezaslouží zůstat neznámá a zapomenutá . Kolikrát jsem zatoužila navštívit ona popisovaná místa a najít chaloupky z fotografií.
Zase jedna mladá blondýna, která narychlo odjede do Londýna aby se zdokonalila v angličtině a za pár dní už mluví jak rodilý Angličan. Bez problémů sežene práci , má hned plno kamarádů a všichni kluci po mí šílí. Možná se knížka měla jmenovat Risk je zisk protože hrdinky pořád riskují a mají pořád štěstí.
Psáno v ich formě , každá kapitola má svůj titul trochu nudná obálka. Spisovatelčina prvotina , mohla v psaní pokračovat.
Tenkrát jsem utíkala z knihovny s taškou plnou knih a s touto nahoře, Těšila jsem se , že si udělám hamburger tak velký že na něj ani pusu neotevřu a zasednu s touto knihou. Ale byla to špatná volba jídla tato kniha je sladká a voní cukrovím. Nedokážu popsat tu nádheru namíchanou z krásy češtiny , vzpomínek a vůní cukroví .Rodinná vazba a nostalgický poklid protkávané současností a okořeněné recepty. Přenádherný obal. Přečetla jsem za jediný večer. Pohladila. Podobná kniha Cukr na nitku.
Autorka píše o životě mladých , ne o jednom dnu nebo prázdninovém týdnu ale několika letech v životě mladých lidí. Mají spolu vztahy a samozřejmě i pohlavní styk a právě proto se mi líbí že se vyhýbá výrazům jako !když do mě vklouzl, vstoupil " taky styl vyprávěni tzv., ich forma mi sedí. Není mi dvacet ale jednou tolik a tyto knihy se mi dostávají do rukou protože vybírám knihy pro neteř a jsem knihovnice ale toto je pro mě relax. A taky bych se chtěla jednou míti jako Rebeka aby mi někdo kupoval luxusní oblečení a dovolené . Aspon mě nepálí dobré bydlo.
Pamatuji si , jak jsme si v této knize mohli prohlížet jen s čistýma rukama u stolu a jen pod dohledem. Jako dítě jsem spoustu obrázku nechápala , a nechápu je ani ted.
Pohodová knížka . Vidím sebe sama v houpací síti za slunečného dne s pitím s dlouhým brčkem a touto knihou, Jenže byl studený lednový šedý den a já ji četla v posteli s čajem . Humorně napsáno , dobrý obal.
Kniha má hezký obal i název , atraktivní téma ale brzy mě začala nudit. Nebo připomínat něco co už jsem četla. Clementine, i když je mi blízká věkem i tím že denně chodím kolem hospodářství mi nebyla ani trochu sympatická . A jako vadí při jídle zrníčka v bobuli hroznu vadili cizí slova v textu , hysterie všech sester a moudrá věštecká La Petite. Autorka jela studovat materiál do Francie , mohla si ušetřit cestu. Nic originálního nenapsala i když píše dobře.
Ztrácela jsem se v ději, vůbec jsem nevěděla kdo je kdo , připadlo mi , že odstavce na sebe nenavazují, tak jsem ji zaklapla a vrátila do knihovny. A pak si vyberte knihu podle obalu- ta čokoládová šachovnice a milý název mě slibně navnadily.
Talent na popisování pocitů a okolí. Dovedla jsem si představit děti jak čekají na autobus a poslouchají....Ty mokré vlasy a potůčky vody jsem cítila. A k tomu knihy jsou, aby nás přenesly do jiného světa.
Zajímavé ale pořád mi připadlo, že něco takového už jsem četla nebo viděla .Noci s nepřítelem ? Helena v krabici ? Zkusím přečíst znovu.
Asi nejslabší kniha , poprvé jsem přeskakovala. propagace svého díla mi přišla nevhodná . Tuhle už víckrát číst nebudu.
Začalo to Pavlem a skončilo Petrem. Mezitím se holky zamilovávaji a rozcházejí a bojí nechtěného těhotenství. Malá knížka do kabelky pro dívky.