Medvědářka Medvědářka komentáře u knih

Zloděj kostí Zloděj kostí Thomas O'Callaghan

Jsem z téhle knihy na rozpacích.Příběh silně připomíná Sběratele kostí od Deavera a u některých pasážích jsem zažívala něco jako deja-vu,když mi přišlo,že jsem to už četla.Občas jsem musela i knihu odložit při zvláště brutálních scénách a musela je rozdýchat a pak v klidu pokračovat.Driscoll mi přišel jako slušnej detektiv,ale příliš se pitval v minulosti,což mu občas lezlo na mozek a pasáže s ním a Margaret,kdy se bavili o jejich vztahu,jsem občas přeskakovala,protože mi přišlo,že je to nedůležitá pasáž a autor záměrně odbíhal od hlavní linky,aby se zas k ní vrátil,když si sesumíroval,jak pokračovat dál ve vykrádání Sběratele.Knihu jsem četla ze zvědavosti,jestli se mi moje domněnka potvrdí o stejnosti obou knih a měla jsem pravdu.Číst tohle první pak Sběratele,asi bych dala i víc hvězdiček,ale nejde to.

07.03.2016 2 z 5

Úsměv Mony Lisy Úsměv Mony Lisy Jeanne Kalogridis

Včera jsem dočetla tuhle úžasnou knížku.Pokud vás baví historie a období Medicejů,tak je to kniha pro vás .Krásný příběh postavený na reálných historických postavách a době,kdy vás občas napadne myšlenka- a nemohlo to tak opravdu být? Byla to opravdu ona,kdo stála Leonardovi modelem a opravdu se to nemohlo tak stát? Není to jen romantický příběh,ale je v tom i drama a napětí a bravurné popsání své doby.Postavy hezky vykreslené,že jste je měli skoro na dosah ruky.

03.05.2015 5 z 5

V sedmém nebi V sedmém nebi Luanne Rice

Krásný a silný příběh,kdy na konci ukáplo i pár slz.Takové odpočinkové čtení :-)

10.10.2014 5 z 5

Holky z porcelánu Holky z porcelánu Jaromíra Kolárová

Pro mě nic moc.Kniha mě spíš nudila i když byli i světlé chvilky.Příště raději film.

08.09.2014 2 z 5

Černé slunce Černé slunce James Twining

Pěkná kniha.Děj má spád a jeho linie mísená s fikcí se mi líbila.Jen jsem si občas připadala,že sleduji takové ty rádoby dobrodružné filmy,které točí Němci na motivy Indiana Jonese.Ale ani to neodradilo a člověk si při tom odpočinul.

04.07.2014 4 z 5

Dřív než ti řeknu sbohem Dřív než ti řeknu sbohem Mary Higgins Clark

První co mě napadlo,když jsem to začala číst,bylo-chaos. Občas jsem se nutila,abych to vůbec dočetla,což se mi u téhle spisovatelky ještě nestalo.Jediné co mě popohánělo to nevzdat,byla zvědavost,co z toho nakonec vypadne. Na mě až moc velké množství postav a skákání od jedné k druhé,aby to dalo jeden celek obrazu a děje.Ke konci se už dalo i předvídat,jak to asi dopadne a co za tím vším stojí. Jak říkám,pro mě zklamání,ale zase mě to neodradilo nečíst další spisovatelčina díla.

02.04.2014 2 z 5

Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Tohle byla moje první kniha od tohohle autora a úplně si mě podmanila.Četla jsem už jí několikrát a vím,že se ještě mnohokráte vrátím. Film mám taky moc ráda vždy se vysloveně těším na konec,kdy si pořádně pobrečím :-D Řekla bych,že oproti jiným jeho knihám,je to jeho nejlepší,co jsem kdy četla.Mám jí hodně pod kůží a pokud mám doma náladu,pustím si i soundtrack z filmu.

29.03.2014 5 z 5

Smrtící kód Smrtící kód Ken Follett

Četlo se mi to dobře.Kniha neurazila,ani nijak nepohoršila.Byla to pro mě taková příjemná oddechovka.

07.03.2014 3 z 5

Spojka z Bílého domu Spojka z Bílého domu Jack Higgins

Kniha je dobře napsaná.Hlavní postava je dobře vykreslena a i její touha po pomstě,kterou spáchala IRA na její rodině a ona se jim mstí.Čtenář zde sleduje 3 linie příběhu,které se proplétají a snaží se uhodnout,která osoba co dělá a jak jí zlikvidovat a tím naplnit misi.Jako oddechovka fakt super.

09.02.2014 5 z 5

Noční výpravčí Noční výpravčí Mirek Vostrý

Kniha je určená spíše mužům díky námětům povídek. Přesto jsem objevila i čtení pro mě. První a poslední povídka zaujala opravdu hodně.

29.04.2019 4 z 5

Vražda Kafkova vnuka Vražda Kafkova vnuka Jaroslav Kuťák

Původně jsem chtěla dát jen 2 hvězdičky, protože nemám ani chuť dočítat. Nedám to je z důvodu, že občas se to dalo i číst. Jen jsem se ani v půlce knihy nedostala pořádně ke Kafkovi, což by se dalo očekávat, že se tam o něm něco dovím. Bohužel jsem ale četla jen nějakou starou vymyšlenou hru o Hitlerovi, o komunistické Číně a někom, kdo něco hledal ve starém domě, aniž bych se dozvěděla, co se to vlastně hledalo.
Tohle prostě ne a je mi to líto o to víc, že jsem měla knihu na recenzi přímo od Moby :-(

16.07.2018 3 z 5

Šéfkuchaři také milují toasty: Šéfkuchařův průvodce světem moderních toustů Šéfkuchaři také milují toasty: Šéfkuchařův průvodce světem moderních toustů Darren Purchese

Když mi kniha přišla a když můj muž zjistil, co to doma zase máme, zbystřil. Normálně si mé knihy moc neprohlíží, ale tady se zájmem listoval a od stránek se ozývalo - Tohle by si mohla zkusit. A tohle vypadá fakt dobře. To bude určitě dobrota.
Nakonec jsem se nechala inspirovat a celý jeden den o víkendu tvořila. První lehká svačinka byla s uvařeným vejcem a oblohou. Druhá byla jako oběd ve stylu kuřecího hamburgu, ale místo bulky byla klasická topinka. Z těch mi zbyl jen jeden kousek. Ostatní zmizelo rychlostí blesku a mužský si spokojeně hladil napucnuté bříško.
Chtěla jsem pak zkusit i sladkou variantu s malinami a čokoládou, ale přišla víla a všechny maliny ze zahrádky zmizeli s ní. Tak snad někdy příště.

20.06.2018 5 z 5

Společnosti Společnosti Josef König

Sbírka povídek vypovídající o dnešní době. Osm navzájem propojených příběhů, které utvářejí jeden celek a nastavují zrcadlo dnešní doby.

Společnosti je taková sonda do dnešního života běžných lidí. Příběhy do sebe v osmi povídkách narážejí, postavy se prolínají a děj se tu zatoulá do minulosti, tu do přítomnosti. Jeho syrovost občas až děsí, ale při tom nám dává pohlédnout na všednost dnů se všemi ne vždy pochopenými libůstkami, ale i smutkem a děsem. Vše se odehrává na Žižkově a okolí a o to je to víc opravdivé.
Sama jsem tam bydlela pár let a tak znám i místa, která se v knize objevují. I tím si mě kniha získala na svou stranu.

Není potřeba hrdinských činů, aby s člověkem nakonec vyjebali.

22.05.2018 5 z 5

Příliš mnoho hnědého peří Příliš mnoho hnědého peří Walter Slovo

Nedočetla jsem to. Čekala jsem, že se tam více rozvine příběh s kominíčkem a místo toho se tam nic moc nedělo. Přestalo to pro mě být přitažlivé už po pár stránkách, i když potenciál to mělo velký. Škoda :-(

19.01.2018 2 z 5

Neobyčejná dobrodružství Neobyčejná dobrodružství Daniel Wallace

nuda, nuda, nuda

18.01.2018 2 z 5

Nietzsche v Nice Nietzsche v Nice Christian Schärf

Tuhle knihu jsem chtěla několikrát přestat číst, ale pokaždé jsem v ní objevila nějakou zajímavou myšlenku, která mi to nedovolila. Četla jsem dál a dál a na konci jsem si řekla - WAU , tak takový konec jsem nečekala. Příběh je svým způsobem hodně zajímavý a budu ho vstřebávat ještě dlouho.

20.05.2016 5 z 5

Kleopatra Kleopatra Stacy Schiff

Na knihu Kleopatra jsem se moc těšila. Obálka krásně jemná ve svých tmavých barvách. Obsah sliboval také mnohé. Bohužel pro mě po otevření a čtení prvních stránek přišlo zklamání. Kniha je psaná formou, která mi ale vůbec nesedla a já si chvilkami připadala jako zpátky ve škole na nudné hodině dějepisu. Možná za to mohla nešťastně zvolená forma vyprávění příběhu o téhle velmi zajímavé ženě. Stylově je to psáno tak, jako by k vám stále promlouvala jen sama spisovatelka a nedala vám moc šancí pro vlastní fantazii. Chyběla mi zde přímá řeč, která se objevila je vyjímečně. Škoda.

01.05.2016 2 z 5

Ta druhá zapisovatelka Ta druhá zapisovatelka Suzanne Rindell

nuda,nedočetla jsem

09.01.2016 1 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

nuda a hrdina byl dle mého debil,nedočetla jsem to a po pár stranách odložila

15.10.2015 2 z 5

Výherkyně Výherkyně David Baldacci

Když jsem brala tuhle knihu do rukou,nic moc jsem nečekala.Jen další detektivka v řadě.Tím větší bylo mé překvapení,jak mě do sebe děj doslova vcucl a já se nemohla odtrhnout.Knihu jsem dala za 2 večery.Čtivá,svižný děj,který vás udržuje v napětí,jak to vše dopadne s příměsí romantiky.

18.08.2014 5 z 5