Mergirus komentáře u knih
Stále nevím, kdo je vrah...ještě tři díly a dozvím se too!! Jen mě rozčiluje, jak neustále někdo Emmu pronásleduje..na každém kroku..tohle by snad nezvládl ani profesionální stalker.
Vau..naprosto suprová kniha, napínavá od začátku až do konce...jen ta moje přecitlivělost na zvířátka, chudák Princ s celým svým osudem, toho mi bylo moc líto. Ale teda konec knížky mě opravdu dostal. A ano, bojím se.
Naprosto úúúúžasná knížka, ke které se určitě míním vrátit a pořídím si ji do vlastní knihovny. Nechybí tu skvělý humor a mírné napětí. Těším se na setkání se Sněhurkou, s Debilem Debilovičem a s celou její trpasličí partou. Je to opravdu knížka vhodná k rozveselení.
Naprosto úžasná knížka, která i když je pro teenagery, tak mě dost vystrašila.
Moje oblíbená knížka, ke které se ráda vracím, když si potřebuju jen oddechnout.
Jako vždycky Terry Pratchett nezklamal. Naprosto úžasný příběh o úžasném Mauricovi a jeho hlodavcích, i když to nebyla Zeměplocha, jak ji známe. Líbí se mi, když p. Pratchett vezme nějaký příběh a rozebere ho do detailů a postaví ho na hlavu. Stejně tak udělal i s bratry Grimmy. Budu se k téhle knížce vracet i díky bezvadnému překladu Jan Kantůrka, budiž jim oběma země lehká.
Opět jiný pohled na druhou světovou válku, hlavní postavy prožívají dilemata a vybírají si svou cestu, ať už s dobrým úmyslem nebo jsou k ní donuceny okolnostmi. Autor napíná čtenáře až do konce, který bratr že to spáchal sebevraždu...chvíli to vypadá na jednoho, pak na druhého, pak zas na toho prvního... Nakonec tedy skončil ten mnou tipovaný.
Vau! Tahle kniha mě šokovala od začátku do konce. Politické knihy mě moc neberou, ale tohle byla síla. Plně doufám, že to autor jen zahnal do extrému a opravdu ten konec v realitě takový nebývá. I když..ne že bych se tomu divila. Je to síla, co vše člověk neudělá, aby získal moc. Autor nás napíná až do konce...přemýšlela jsem, jak to nakonec dopadne, zda jako v pohádce - dobro zvítězí nad zlem, nebo jako občas v životě - vyhraje největší padouch. Prozrazovat konec nebudu, ale teda - pořád jsem doufala.
Noční lovec je moje první knížka od Cartera a musím říct, že mě uchvátil. Tím, že na konci kapitoly něco nakousne, tak mě udržuje v napětí a nutí mě přečíst si i tu další. A takhle to jde kapitola za kapitolou. Je nevím, proč na konci došlo k záměně. Ale nemusím přece chápat všechno. A poslední, ale pro mě neméně důležitá věc - z hlediska korektury se této knize nedá nic vytknout, což je v poslední době skoro zázrak. Děkuji za skvělý čtenářský zážitek.
Že já blbec četla komentáře se spoilerem. Od té doby se mi ta kniha nelíbila. Můj favorit byl jasnej, a i když to tam hezky vysvětlila, proč ho nechce, tak s její volbou nesouhlasím. A Marid? Bylo zřejmé, proč se tam najednou objevil. Ale aby takhle zdeptal hlavní hrdinku a ona se toho hned chytla a začala šílet? Pochybuju.
Začátek knihy byl velmi napínavý, ake konec se vlekl, nějka jsem ji pořád nemohla dočíst. Rozuzlení mě překvapilo.
Na jedničku asi nic nemá. Taita mi tam byl sympatický, i když se rád vytahoval a byl ješitný. Ve třetím díle ale už je neomylný a vzdálený obyčejným lidským vlastnostem. Jako pohádka je to hezké čtivo, byť si tu autor opět neodpustil sex a násilí.
Nádherná knížka, která zkrátí čekání na Ježíška. Jsosu zde vtipné momenty, které pobaví děti i dospělé. A ilustrace dráždí chuťové buňky.
Kam tuhle knihu zařadit? Do erotických románů rozhodně ne, thriller mi k tomu taky moc nesedí... A ty paranormální jevy? Nic nebylo dotažené, motivy vraha nikdo nevysvětlil...ach jo, škoda papíru. A neustálé omílání stejných pocitů a frází dokola románu bohužel také nepomohlo.
Hlavní hrdinka se na začátku neprezentuje nijak lichotivě, ale postupně dospívá a nění se jak její pohled na svět, tak na sebe samu. Kniha je velmi čtivá a konec jak jinak než napínavý, proto doporučujipřipravit si hned další díl (mně se to nepovedlo).
Zpočátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale nakonec jsem měla problém se od ní odtrhnout. Jsem ráda, že autor zvolil tento konec, který také dává smysl celé knize.
Je to velmi emotivní příběh. Je smutné, že i v dnešní době se něco takového děje. Nejvíc zaráží přístup některých žen, že je lepší pro dívku být mrtvá než zneuctěná, neboť jako zneuctěná podle nich nebude mít žádný život, nikdo si ji nevezme. Opět mi to zavání fanatickým náboženstvím. A tito lidé zavítají do demokratického Německa...no nevím. Jsem pro, zvítězit nad IS a pomoci lidem znovu žít v jejich domovině. Ale jak píše i sama hlavní hrdinka, v Německu si nezvykla a díky své rodině si dál udržuje své náboženství a zvyky.
Tato kniha mě mile překvapila. Skvěle napsaný příběh o třicetileté válce a hlavně jak probíhala u nás. Dozvěděla jsem se něco nového. A obdivuju autora za množství prostudované literatury.
K této knize se vracet nebudu. Zápletka je celkem jednoduchá a hloupoučká, děj nikam nijak nesměřuje, spíše se točí pořád dokola.
Až na záměnu "si" a "jsi" se tato kniha četla lehce. Bohužel se jedná o smutné téma. Docela mě mrzelo, že hlavní hrdinka se neustále nechává vláčet matkou a nevěrným exmanželem namísto toho, aby je poslala do oněch míst. Díkybohu za .... konec. Jen škoda, že to tak není i v reálu.