Mergirus komentáře u knih
Příběh se mi líbil tím, že autorka využila dávné české pověsti. Celkem souhlasím s komentářem níže - kdyby byla Madlenka ošklivá holka, pochybuji, že by na ni Michal čekal a uvítal ji s takovou radostí. Na druhou stranu spousta pověr tvrdí, že upíři museli být krásní, aby k sobě přilákali oběti. A ten konec - ten mě dostal. Moc pěkné a nečekané.
Tuto knihu jsem nedočetla. Jelikož tohoto autora různě citovali jiní mistři hororového žánru, tak jsem doufala v něco mnohem lepšího. Ať jsem četla povídku, jakou jsem chtěla, stále to bylo na jedno brdo, jedna a ta samá příšera, stále jen vyprávění ich-formou. Bohužel mě nezaujal a po půlce jsem knihu odložila. Možná ještě zkusím jinou knížku, třeba se nepovedly jen ty povídky. Uvidím.
Naprostá nádhera!!! Knížku jsem měla přečtenou během hodiny, ale je to skvěle spojený příběh několika pohádek, přímo bravurně vyprávěný, a ty ilustrace!!! Vřele doporučuji.
Napínavý díl, v němž naši poutníci na chvíli opustí svou cestu, aby pomohli jedné vesnici. Postava Rolanda je mi více a více sympatická, zato Susannahh...respektive Mia... konec je dosti otevřený, jdu rychle hledat další díl.
Začátek knížky byl rozvleklý, spád přišel až na konci. Neláká mě ani filmová podoba. Nápad je to dobrý, ale něco mi na té knize nesedlo.
V Erikovi autor postavil legendu o trojské válce a krásné Heleěn úplně na hlavu, čímž mě opravdu pobavil. A konečně se objevil můj oblíbený hrdina i se svým stonožičkovým psíkem. Pohyblivé obrázky si zas vzaly na paškál slavný Hollywood. Pratchett mi zlepšil den, děkuji.
Já se knížek Vlastimila Vondrušky nemohu nabažit. Přestože tu už od začátku byl znám vrah, tak i tak to pro mě byl skvělý čtenářský zážitek.
Nemám, co bych této knize vytkla. Moc se mi líbila, příběh je čtivý, bez rozevlátých popisů. Těším se na autorovu další knihu. Samozřejmě v hodnocení určitě hrálo roli i město, v němž se děj odehrává.
Z této knihy jsem nadšená a půjdu si vyhledat nějakou autorovu další knihu. Zpočátku jsem byla rozčarovaná, protože jsem nejdříve viděla film a hlavní hrdina knihy se ani omylem nepodoboval Willu Smithovi. Ale nakonec to nebylo na škodu a knížka se četla sama. Konec byl vše říkající. A povídky v knize? Naprosto skvělé. Občas mi naháněly hrůzu.
Moc se mi líbí autorčin styl psaní, je svižný, a přesto výstižný. Bála jsem se, že bych mohal začít Levanu litovat, kvůli tomu, co se jí přihodilo v dětství. Ale ne, lítost se nedostavila. Pořád si jen něco malovala a stavěla si vzdušné zámky, ohýbala realitu, aby vyhovovala jí... Takový člověk si můj soucit nezaslouží, ne poté, čeho všeho se dopustila, včetně toho konce. Potěšila mě kniha i po češtinářské stránce - žádné gramatické ani stylistické chyby, překlepy jsem snad taky nenašla. Vřele doporučuji.
Je jasné, že když čtu pokleslou literaturu, tak bohužel na něco takového narazím. Knížka nic moc...další opakování 50 odstínů, navíc tedy ta zápletka, tam to autorka opravdu přehnala. Nemohl se otec hrdinky dopustit nějaké zpronevěry? Ráda bych viděla, jak to, co hlavní hrdina udělal, běžně někdo odpustí. No, nevrátím se k téhle knížce. I váhám nad dalšími díly.
Zajímavá kniha od Kinga. Udržuje mě v napětí na další díl, abych se dozvěděla více věcí o pistolníkovi a jeho osudu. Snad se dočkám objasnění spousty narážek, které byly v této knize.
Příběh už je opravdu jen lehká fantasy :) Je úsměvné, jak končí. Jen menší detail - v 1.díle je dětské jméno královny Lostris Lanata (podle toho pak Tanus pojmenuje sůvj luk), ale teď ve 4. to je prý Fenn...tak jsem to spletla já, nebo autor? Taky se mi moc nelíbilo to vyvražďování všeho a všech, kdy výprava prošla... Ale četba dobrá.
Z celé série jsem byla nadšená, i tento poslední díl se četl rychle, napětí se dalo krájet. Ale ten konec? To snad ne. Připadalo mi, jako by autorka byla v časovém presu. Je takový odfláknutý, jednoduchý, spousta věcí tam není příliš vyjasněná. :) více napsat nemohu, prozradila bych důležité informace na konci.
Nemohla jsem se od této knihy odtrhnout. Děj má spád, jedno tajemství střídá druhé a vysvětlení nikde. Příběhu nechybí ani humor.
Nevěděla jsem, jakým způsobem bude podáno ono cestování časem, to moc ráda nemám. Ale v téhle knize je to naprosto supr. Jen je tu moc tajemství, takže rychle čtete a čtete, abyste tomu přišli na kloub...No, konec vám neřeknu...musíte číst další díly. Doporučuji je mít hned po ruce. Charlotte je mi velmi nesympatická, ale Leslie je úsměvná.
Čekala jsem pokračování osudů Taity, faraona a jeho sester, ale toho jsem nedočkala. Místo toho se děj odehrává téměř v současnosti. Ale napětí tu nechybí.
Díky téhle knize jsem si oblíbila starověký Egypt. Četla jsem ji už kdysi dávno, teď jsem ji oprášila kvůli posledním dvěma dílům a své kouzlo neztratila. Jen je mi líto osudu hlavních hrdinů, ale nikdo nemůže žít věčně.
Zpočátku mě děj nijak neuchvátil a obávala jsem se přemíry násilí. To se sice knize nevyhnulo (pořád jsem v jedné bitvě doufala, tam budou jen duchové, že to nebude doopravdy), ale příběh mě chytil a nemohla jsem se od četby odpoutat. Oblíbila jsem si i Helenu a její postavení na konci knihy jí vůbec nezávidím. Těším se na další díl. Ale zděsila jsem se, když jsem zjistila, že to je tetralogie!!! To si přečtu teď dva díly a pak budu zas věčnost čekat na další? Ach jo, těžký úděl čtenáře. A je na co čekat ;)