Mergirus komentáře u knih
Nooo, na sérii Bratrstvo Černé dýky to nemá, ale i tak se tu našly celkem přijatelné scény. Přesto jsem ráda, že autorka těch dílů nenapsala 7, ale jen 6.
U této série se mi spousta věcí nelíbí, ale Flirt se četl jedním dechem. Škoda, že Anita musí nabírat pořád nové a nové milence.
Pratchettovy knihy mají obvykle náročnější začátek, ovšem tahle se čte naprosto famózně od začátku a ž do konce. Nechybí tu vtipné prvky. Moc se mi líbí postava Igora a Smrtě.
Nebyla to jedna z nejhorších knížek, ale ani jedna z nejlepších. Sem tam se člověk i usměje. Znovu se k ní ale vracet nebudu. A měla jsem problém s obecnou češtinou, přestože tu opravdu musela být.
Ano, velice pěkně čtivá. Z líčení některých událostí mi naskakovala husí kůže. Autor si Pulitzerovu cenu dle mého názoru opravdu zasloužil. Co mě překvapilo, že kniha popisuje události velice nedávné historie, což je skvělé.
Ne že bych čekala nějakou složitou zápletku, ale tato kniha mě opravdu ničím neupoutala, rozhodně se k ní vracet nebudu. Triviální zápletka a trapná snaha o vystižení středověké mluvy.Kniha obsahuje velmi zvláštní a ne příliš často používané výrazy jako "maskáro, čerednost, brvy a vůčihledě."
Nádherná odpočinková četba, při níž se člověk musí usmívat ;)
Až na záměnu "si" a "jsi" se tato kniha četla lehce. Bohužel se jedná o smutné téma. Docela mě mrzelo, že hlavní hrdinka se neustále nechává vláčet matkou a nevěrným exmanželem namísto toho, aby je poslala do oněch míst. Díkybohu za .... konec. Jen škoda, že to tak není i v reálu.
Tato knížka není nijak náročná a je psána stylem, který se čte krásně a rychle. Doporučuji jako oddychovku.
Hezká knížka, měla jsem na ni akorát chuť, krátké povídky, které ale mají hluboký obsah. V povídce Dlouhá cesta je vážná tematika, velmi dobře tuhle situaci znám. V Dobrou noc jsem se zasmála a u Výzvy se po mně lidi otáčeli, jestli jsem se nezbláznila, jak jsem se smála.
Zajímavý příběh Věry Čáslavské, její kariéry a osobního života.
Jsem velká fanynka Patricie Briggs, a proto mě tato kniha upoutala. Přiznám se, že z nadpřirozených bytostí mám vlky nejraději, Znamení vlka je celkem dobrá kniha, rychle a dobře se čte, i když mi tam zpočátku překáželo moc nahuštěných informací. Z přeskočení sexuálních scének jsem byla překvapená, ale zřejmě se nejedná o erotický román a autorka vše vynahradila bohatým dějem.
Čekala jsem od tohoto dílu víc...trochu víc vysvětlení,méně útěků...uvidíme, co bude v dalším díle.
Tato kniha není špatná, čte se jedním dechem, ale pro mě není zas natolik poutavá, abych si ji přečetla znovu.
Tato kniha byla všude doporučována, proto jsem se obávala její kvality. Ale překvapila mě, byla moc hezky napsaná, vtipná, obsahovala problémy malých dětí. Vřele doporučuji ke čtení, a to nejen dětem.
Ano, opravdu parodie,ale moc pěkná. Nechybí tu klasický milostný trojúhelník.
Této knihy jsem se bála, protože historické romány bývají obvykle příliš zdlouhavé a náročné na čtení. Autor ale umí poutavě vyprávět, proto jsem knihu přečetla za dva dny. Ano, sice tu je happy end (alespoň pro Betty a Jakuba, Windischgrätz se dočkal nevděku), ale atmosféra revoluční doby je tu vylíčena náádherně. I když jsem některé historické informace věděla, přesto jsem si ještě další vyhledala, abych zjistila, co bylo v románu pravda a co ne. Vřele tuto knihu doporučuji.
Mám ráda Sběratele kostí s Kůstkou. Na autorku Reichsovou jsem přišla právě v titulcích onoho seriálu. A právě kvůli tomu seriálu mi nějak "nesedí" hrdinka této knihy. Navíc mi vadí francouzské názvy, které se nepřekládají. Neumím si pod nimi nic představit, přeskakuju je a občas mi uniká smysl děje. Ale ještě to zkusím s další knihou. Třeba někde najdu první díl a bude to lepší.
Oproti dřívějším knihám Robertsové se mi moc nelíbí, že je tu vrah už od začátku uveden a stále má jen kliku a utíká. Ale samozřejmě ji mám v knihovně.