Meri47 Meri47 komentáře u knih

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Posloucháno jako audiokniha. Příběh velmi poutavý, nechtělo se mi ani přestat. Jen konec mi přišel takový nedokončený, nijaký. Paní Ježková má krásný hlas, ale nějak k duchařskému příběhu nesedí.

01.07.2024 4 z 5

Bojovnice slunce Bojovnice slunce P. C. Cast (p)

Tak to bylo prostě parádní. A teď se rychle vrhnu na poslední díl série.

01.03.2024 5 z 5

Mstitel z Jenštejna Mstitel z Jenštejna Vlastimil Vondruška

Moje první přečtená kniha od pana Vondrušky a okamžitě jsem si tohoto autora zamilovala.

19.04.2022 5 z 5

Městečko Pines 3 Městečko Pines 3 Blake Crouch

Opravdu povedená trilogie. Konec dává naději na další pokračování. Za mě super.

25.11.2020 5 z 5

Písek Písek Hugh Howey

(SPOILER) Stejně jako u Sila jsem se nejdříve do příběhu nemohla zabrat. Ovšem po třetí části jsem se od knihy jen těžko odpoutávala. Předpokládám, že otevřený konec dává prostor pro další pokračování.

25.11.2020 5 z 5

Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Za mě bezva. Hodně čtivé, napínavé a především nečekaný konec. Už se těším na další díly.

14.06.2020 5 z 5

Cirkus Humberto Cirkus Humberto Eduard Bass (p)

Úžasná kniha z cirkusového prostředí. Seriál jsem viděla jen útržkovitě, ale kniha mě přímo nadchla.

13.08.2018 5 z 5

Země odpoledního slunce Země odpoledního slunce Barbara Wood

Nemohu jinak než chválit. Velmi poutavě napsaný příběh z 20 let dvacátého století.

24.12.2017 5 z 5

Dej mamce pusu Dej mamce pusu Joy Fielding

Výborně napsaný příběh ženy týrané manželem psychopatem (alespoň podle mne je to psychopat), její boj o zachování zdravého rozumu a o vlastní děti.

15.11.2017 5 z 5

Komu zvoní hrana Komu zvoní hrana Ernest Hemingway

Po knize jsem sáhla díky čtenářské výzvě. Nějak jsem se nemohla jejím dějem prokousat i když musím uznat, že je vlastně úžasně napsaná. Prostě tento styl psaní mi moc nesedí.

05.11.2017 3 z 5

Křižáci Křižáci Henryk Sienkiewicz

Opět díky čtenářské výzvě jsem se dostala ke knize kterou jsem četla před mnoha lety a jelikož se mi hodila do kategorie oblíbená kniha rodičů, prarodičů s velkou chutí jsem ji přečetla podruhé a myslím, že ne naposledy. Pan Sienkiewicz je podle mě bravurní vypravěč a dokáže historické události podat opravdu čtivou formou.

10.07.2017 5 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

J. Fieldingová mě opět nezklamala. Velmi čtivé a napínavé.

07.04.2017 5 z 5

Hodiny Hodiny Michael Cunningham

Posloucháno jako audiokniha, která má na obálce hodiny, takže se mi hodila do splnění letošní výzvy. Bohužel toto není můj šálek kávy. Ano, kniha plná emocí, jenže jsem je v přednesu neslyšela. Kdysi jsem viděla filmové zpracování a to mě zaujalo více.

01.07.2024 2 z 5

Z vůle Luny Z vůle Luny P. C. Cast (p)

Musím se přiznat, že prvních asi 200 stran jsem si celou dobu říkala, tak to bude utrpení, ale musím dočíst už kvůli čtenářské výzvě. Pak ovšem nastal zlom a já se nestačila divit jak mě kniha pohltila. Úžasně vymyšlený svět a provázaný děj. Už jsem se začetla do druhého dílu a hodně špatně se mi kniha odkládá. Smekám klobouk před paní spisovatelkou.

26.02.2024 5 z 5

Smrtící kód Smrtící kód Ken Follett

Skvěle napsaný špionážní příběh z doby studené války.

15.01.2018 5 z 5

Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) Josef Věromír Pleva

Ke knize jsem se dostala díky výzvě...a jsem ráda. Tuto zkrácenou verzi jsem si vybrala popravdě proto, že není tak obsáhlá jako originál. Snad se jednou dostanu k přečtení původního Robinsona od Daniela Defoa.

07.11.2017 3 z 5

Hostitel Hostitel Robin Cook

Výborná napínavá kniha. Jako všechny od Robina Cooka. Jen doufám, že něco takového by se nemohlo stát.

11.05.2017 5 z 5

Třetí dvojče Třetí dvojče Ken Follett

Ken Follett mě opět nezklamal. Velmi čtivá a napínavá kniha.

10.02.2017 5 z 5

Královna ze Sáby Královna ze Sáby India Edghill

Nádherná kniha, mohu jen doporučit. Autorka Vás opravdu dokáže vtáhnout do vyprávění, že se vám nebude chtít knihu odložit dokud ji nedočtete. Doufám, že kniha David: král Izraele bude stejně úžasná.

13.01.2017 5 z 5

Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta Oliver Pötzsch

Tak nějak nevím... kniha se čte dobře, jen mě nedokázala vtáhnout do děje. Nemám problém s obsáhlejšími díly, ale tuto knihu jsem neustále odkládala a během období jejího čtení jsem přelouskala další čtyři knihy. Druhý díl si nejspíš přečtu, jen si dám trošku pauzu.

09.02.2023 3 z 5