Merlinit komentáře u knih
Čtení pro ženy (ač autorem je muž). Jen aby to nevyznělo špatně: čte se to pekně a ač klouže po povrchu, není hloupé.
John Stewart čtenáře provede svým životem a všemi těmi, kdo se podepsali na jeho pestrosti, ať už do něj vnesli cokoli. Krásný životní příběh kvalitního člověka, o to lepší, že zůstal zachován lidský rozměr hlavního hrdiny. Kniha, která v dobrém smyslu slova šokovala.
Vzpomínky trochu mladšího vrstevníka, knížečka půvabná a milá možná právě proto, že jsem s autorem zažila stejné dětské hry a stejný výhled z auta cestou z chalupy s kufrem wartburga nacpaným lískami s jablky (a ano, babička také pěstovala odrůdu "Matčina").
Neobyčejná obyčejnost, domluvy beze slov a únava, velká únava.
Mně se kniha, jakkoli smutná a bizarní, líbila a Hassanovy příběhy jsou kouzelné.
Deprese a bezvýchodnost minulosti, jíž se nedá uniknout, přesto však dobré čtení.
Půvabné vietnamské pohádky, některé ne nepodobné těm našim - jedna tak připomínala Tři oříšky pro Popelku, že jsem se musela ujistit, co čtu.
Karel Bovary si obhajobu jistě zaslouží, ovšem proč tak akademickou a mnohomluvnou?
Žádná velká literatura, jako oddychovka posloužila kniha docela dobře.
Klidně doporučím těm, kdo si chtějí srovnat v hlavě lidské vztahy, archetypy bohů a bohyní jsou nadčasové.
Krásný sloh, krásné příběhy.
Půvabná kniha, sympatický hlavní hrdina. Přečetla jsem spoustu knih, ale žádnou podobnou této.