Mesič Mesič komentáře u knih

Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Kniha se mi moc líbila. Opět proběhly zajímavé zvraty. Jen vynechávám ta průběžná shrnutí.

21.07.2016 5 z 5

Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

Dala bych 3,5* chvílemi mě to nebavilo a začíná mě trochu nudit, jak se opakuje výpis důkazů z místa činu, ale zvraty se mi líbily. Takže, ano, asi zatím nejslabší kniha zatím z celé série, ale od další knihy mě to neodradilo.

04.03.2016 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ze začátku mě trochu mátla první osoba a Rachel mi byla nesympatická, ale cca po 1/4 se to srovnalo a kniha byla super. Výborné čtení do 2 do rána.

23.02.2016 5 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Teda luxusní. Fakt jsem se bála, že bude kvalita knih, s jednotlivými díly, klesat, ale musím uznat, že to tak není. Na mě sice bylo dost zvratů a překvápek, ale tak super čtení.

16.02.2016 5 z 5

Agent 6 Agent 6 Tom Rob Smith

Bylo to skvělé, trochu překombinované, ale rozhodně doporučuji!

23.10.2015 5 z 5

Utajovaný projev Utajovaný projev Tom Rob Smith

Přečetla jsem Dítě 44 a čekala, že (jako většinou) bude kvalita o dost nižší. Velmi jsem se mýlila a kniha mě velice potěšila. Vřele doporučuji!

09.10.2015 5 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Naprostá bomba!!! Jednička mě bavila, ale pokračování ve čtení jsem trochu oddalovala, dokud mi kamarádka neřekla, že jsou i zbylý díly dobrý...dobrý???!!! Toto naprosto nevystihuje moje pocity, bylo to úžasný. Ke konci jsem jela jak motorová myš a úžasně se u ní bavila. O tom, že již dnes začínám třetí díl vůbec nepochybujte :-)

30.01.2013 5 z 5

Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první Jiří Kulhánek

Čím více Kulhánka čtu, tím víc na něm ulítávám. Málo kdy se směj u knihy nahlas a u této se skoro celou dobu potutelně usmívám a chvílema vybuchuji ve smích. Už se třepu na druhý díl

14.01.2013 5 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Tato kniha se mi líbila, i když, jak píší i ostatní byla přitažená za vlasy. Chvílemi připomínala nějaký americký velkofilm. V tomto žánru nemám mnoho zkušeností, ale kniha byla dle mého názoru výborně propracovaná, velice poutavá, vůbec jsem se s ní nenudila. Takto na mne působila cca první polovina. Potom to teprve začlo. Ač jsem si myslela, že vývoj knihy mi je úplně jasný, nastával zvrat za zvratem a konec, ten tyl úžasný. Při vzpomínce na ni ve mě zanechává stále silný zážitek.

22.11.2012 4 z 5

Malevil Malevil Robert Merle

Pro mě jedna z nejlepších postkatastrofických knih. Na toto téma to byla první kniha kterou jsem četla, tak nechává i po mnoha letech silný zážitek. Krásně popisovala změnu hodnot a postojů nové "společnosti" a bylo to velmi poutavé.

04.10.2012 5 z 5

Král musí zemřít / Býk přichází z moře Král musí zemřít / Býk přichází z moře Mary Challans Renault

Naprostá lahůdka, velmi čtivá a poutavá a taky místy smutná.

04.10.2012 5 z 5

Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Trochu se mi pletly postavy, ale to je u mě dost časté. Postupně jsem si zvykla na postavy, které mi byly v předchozím dílu dost nesympatické a zajímá mě, jak se vyvinou jejich vztahy.

24.05.2016 4 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Mě se kniha líbila, měla zajímavé rozuzlení. Ano, Harry Hole to není, ale s tím se hold musíme smířit :-)

05.04.2016 4 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Já jsem nadmíru spokojená, je to jiný styl detektivky než na jaký jsem v polední době zvyklá, ale to určitě neubírá na čtivosti. Dedukce z drobných důkazů mě moc bavily a to, že to bylo trošku nadsazeno mi nevadí, beru jako daň. Jinak by měla kniha stránek jako soudní spis a pachatel ani po X letech čtení nikde :-)

26.01.2016 5 z 5

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Bohužel se ke mě dostala "jen" povídka, ale to jsem zjistila po hodině čtení a zjištění, v e-knize, že mám přečteno 50%. Nakonec to možná stačilo, bylo to počtení na jedno odpoledne, ale krásné, zajímavé a silné.

05.01.2016 5 z 5

Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

Celkově hodnotím na 90%. Trochu zdlouhavá se mi zdála začáteční část z Itálie a osobně jsem (i dle filmového zpracování) byla natěšená z části z vězení, která tak propracovaná nebyla. Ze začátku jsem se mírně ztrácela v postavách, jejich původních jménech a titulech. Navíc vztahové rozdělení bylo jiné než ve filmu. Celkově na mě ale kniha zapůsobila velice silně a jsem ráda, že jsem svůj popud ji na začátku odložit nesplnila. Když se tak dívám, tak moje hodnocení vyznívá negativně, což však není pravda, obzvlášť když vzpomenu na některé pasáže, které byly opravdu balzámem pro duši.

17.12.2015 5 z 5

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Za mě skvělé! Nebylo to až tak o hledání vraha, ale o popisu a pochopení doby a to pro mě bylo velmi příjemné.

29.09.2015 5 z 5

Prízraky Prízraky Jo Nesbø

Skvělé, ve chvíli, kdy mi došlo, k jakému konci kniha směřuje bych ji nedala z ruky a zároveň ji chtěla zavřít, aby to tak nedopadlo... Smutný konec, jsem zvědavá na policii

24.06.2015 4 z 5

Temná věž Temná věž Stephen King

Pro mě ukončení luxusní série. Konec mě hodně překvapil... čtečka mi ve vlaku málem vypadla z ruky a celý den jsem myslela jen na Rolanda ....

07.11.2013 5 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

U mě trochu zklamání, první půlka byla už jakoby ohraná - stejné dialogy, furt se řešilo to samé. Stále se na to nabalovaly další (vlastně totálně nedůležité postavy). Soud byl celkem krátký. Ale každopádně nelituji a i na dle mého názoru slabší místa stála rozhodně za přečtení

19.02.2013 5 z 5