michaelaaa5 michaelaaa5 komentáře u knih

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Přestože je kniha napsaná nářečím, čte se jednoduše, jen mi v hlavě asi dlouho nezůstane. Příběhy o lidech z dědiny, psány z pohledu různých lidí rozdílné generace..

15.08.2023 3 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Další případ Josie Quinnové, který se tentokrát týká oběti nalezené u kolegyně Gretchen, která zmizí a když se nečekaně objeví, bez vysvětlení tvrdí, že za smrt oběti nese vinu. Josie musí vyřešit, proč Gretchen nechce mluvit a co před nimi tají...
Co má Gretchen společného s motorkářským gangem, sériovým vrahem a nalezenou fotografií u oběti? Opět velmi složitý případ s nečekaným přiznáním a koncem, na jehož rozuzlení sami nepřijdete..

30.07.2022 5 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Když se Alice a Leo přestěhují do nového domu, začnou na povrch vyplouvat lži o smrti jeho bývalé majitelky. Všichni sousedé něco tají a kniha je napínavá až do konce, který byl za mě naprosto nepředvídatelný. Od B.A.Paris jsem četla všechny knihy a tato patří k těm nejlepším.

28.03.2022 5 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Na další knihu oblíbené autorky jsem se jako vždy těšila. Jak už tady ale někdo napsal, skoro polovina knihy jsou manželčiny úvahy a obviňování manžela z vraždy, které se střídají s manželovou obhajobou. Čekala jsem úplně jiné rozuzlení na konci, ale tentokrát kniha nenaplnila očekávání. Knihu považuji za slabší kousek z autorčiny tvorby, takový průměrný thriller.

18.07.2021 3 z 5

Život ve dvou Život ve dvou Nicholas Sparks

Emotivní příběh ze života, který se může stát každému. Dvaatřicetiletý Russel má vše, co si může přát, úspěšnou kariéru, krásnou ženu a mladou dcerku. Najednou se ale všechno změní a on se musí postarat o svou pětiletou dcerku sám. Když už se zdá, že hůř být nemůže, zasadí mu život další ránu..

19.11.2019 3 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Velmi čtivá kniha s překvapujícím koncem. Moc se mi líbila, uděluji plný počet hvězdiček a doufám, že se od autorky dočkáme dalšího bestselleru!

15.04.2019 5 z 5

Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Nesmyslné povídky bez děje plné nelogických a primitivních vulgarit a erotických představ. Velké zklamání, Viewegha už nikdy.

06.04.2019

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Velmi napínavý thriller od začátku do konce! Závěr parádní, uděluji plný počet.

05.04.2019 5 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Nechápu to vysoké hodnocení, které kniha získala. Měla jsem ji rozečtenou tak dlouho, až jsem se rozhodovala, zda ji vůbec dočtu. Nicméně jsem jí dala šanci a dočetla až do konce, přestože mě Hanna s*ala již od první strany a naivní rodiče mi přestali být sympatičtí vzápětí. Kniha mohla být poloviční a rozhodně pro mě nebyla thrillerem. Neustále se opakuje matčina minulost a s ní spojená nemoc, pocity viny a myšlenky na selhání ve výchově opět zakořeněné v minulosti. Dále co musím vytknout jsou švédské výrazy, které neustále používá otec jako oslovení dcery a manželky. Hvězdičku dávám pouze za ten konec, kdy Hanna dostala co si zasloužila a doufám, že nebude pokračování.

06.04.2021 1 z 5

Proti proudu Proti proudu Rachel Caine (p)

Pokračování knihy Na dně, ve kterém ale bylo na mě již dost brutality a proto ubírám jednu hvězdičku. Zatímco první díl byl pouze z pohledu manželky, druhý díl je psán z pohledu obou dětí i přítele, čímž je kniha čtivá až do konce. Jsem zvědavá, o čem bude další díl, když kniha měla takový konec..

17.11.2020 4 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Tohle že napsal Jo Nesbo? Po přečtení Sněhuláka tedy musím říct, že pro mě byla kniha Lovci hlav velkým zklamáním. Do knihy jsem se již od začátku nemohla začíst, protože obsahuje zdlouhavé popisy vedlejších dějových prvků a moderní technologie. Jelikož má kniha vysoké hodnocení a já nerada odkládám rozečtené knihy, donutila jsem se ji nakonec dočíst s nadějí, že ten napínavý děj teprve přijde. Hvězdičku však uděluji pouze za ten propracovaný závěr a raději se vrátím k sérii s HH.

20.06.2020 1 z 5

Ztracené dcery Ztracené dcery Joy Ellis

Napínavá detektivka, parta sympatických detektivů odkrývá tajný klub i dávná tajemství v sanatoriu na Windrushi..

09.11.2019 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Kniha ze života, oddychové letní čtení :-)

27.07.2019 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Trochu monotónní kniha, čekala jsem od oblíbené autorky pořádný zvrat, který ale nepřišel, proto ubírám hvězdičku. Autorčina druhá kniha V pasti lží je napínavější.

14.04.2019 4 z 5

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Fantastický debut! Kniha velmi napínavá, čtivá a plná zvratů! Nečekaný a těžko uvěřitelný závěr s sebou ale přináší plno otazníků, za což ubírám hvězdičku.
Těším se na autorčinu další knihu!

14.04.2019 4 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Kniha se velmi dobře čte, kapitoly jsou krátké a střídají se z pohledu Kenny a Ledgera, nicméně očekávala jsem dle hodnocení trochu víc, nebo alespoň rozvinutější děj..za mě byla autorčina kniha Pravda, nebo lež o něco lepší..

21.08.2023 4 z 5

Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Průměrná oddechová kniha. Dle názvu a anotace jsem očekávala trochu rozvinutější příběh s kolouškem, ale i tak byl to příběh ze života. První díl jsem zatím nečetla, tak nemůžu srovnávat, ale v Kolouškovi byly zbytečné ezoterické pasáže o lidské duši.

09.06.2023 3 z 5

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Jako každý díl z této série je i tento případ úzce spjatý s rodinou Josie Quinnové, tentokrát je zavražděna matka přítele a kolegy Noaha Fraleyho. A protože kořeny příběhu zasahují do minulosti, je v průběhu vyšetřování kromě rodiny i tolik postav, že kdybych knihu četla více dní, už si je ani nepamatuji.
Jinak kniha jako vždy čtivá.

08.01.2023 3 z 5

Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Kniha se dobře četla a měla slušný rozjezd, kdy v roce 1983 beze stopy zmizel pětiletý chlapec. V kapitolách se střídalo vyšetřování v minulosti a pátrání na vlastní pěst v současnosti. Následovala nudná pasáž, ve které napětí vystřídaly zdlouhavé popisy prostředí a všeho možného. Asi poslední třetina příběhu opět nabrala spád a konec mě překvapil.

25.03.2022 3 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Thriller, jehož anotace mě neoslovila, protože mi připadala stejná jako u každého třetího thrilleru, ale vysoké hodnocení mě nakonec přesvědčilo knihu přečíst. Příběh je psán z pohledu dvou žen, závistivé a po bohatství prahnoucí Amber a Daphne, která má vše na co si jen ukáže. Kniha je od druhé poloviny velmi předvídatelná a tak mě závěr nakonec vůbec nepřekvapil..

13.02.2022 3 z 5