michaelakoc michaelakoc komentáře u knih

Buď se mnou Buď se mnou J. Lynn (p)

Kniha je 2. dílem série Počkám na tebe a tentokrát jsou hlavními postavami Tereza, sestra Cama z 1. dílu, a Jase, nejlepší přítel Cama. Musím dát úplně stejné hodnocení jako u 1. dílu, protože nedokáži říct, který z nic se mi líbil více.

Chvilku jsem si myslela, že se děj trochu opakuje, ale pak se dozvíme něco o Jasovi, něco s čím jsem vůbec nepočítala a to jsem si již od 1. dílu říkala, co to tají a nebyla to schopná uhodnout.

Tess má rok doopravdy na prd, dějí se jí špatné věci a ne a ne se to zastavit. To okolo Debbie bylo hodně silné a krásně to gradovalo, takže rozhodně žádná nuda nehrozí. Díky těmto náročnějším tématům není kniha pouze romantickým příběhem, ale má mnohem širší rozsah.

Občas se dozvíme nějaké novinky o Camovi a Avery, ale přiznám se, že jsem vždycky byla trochu zklamaná a chtěla více, jak moc je mám ráda z 1. dílu, ale zase určitě lepší, než kdyby se o nich nemluvilo vůbec.

Zvládnou Tereza a Jase překonat všechny překážky minulosti i současnosti? Jak se Tess vypořádá se svou novou rolí, o kterou nikdy nestála? Dokáže se Jase přenést přes minulost? A jaké nebezpečí čeká na Tess? A co Cam řekne na to, co se bude dít mezi jeho sestrou a nejlepším kamarádem?

23.05.2023 3 z 5

Jediná maličkost Jediná maličkost Erin Watt

Beth a Chase - 2 strany jedné tragédie.

Jak se rodiče vyrovnávají se ztrátou jejich dcery? Jak se Beth vyrovnává se ztrátou své sestry? A co Chase, který nikde nepřestane cítit vinu za to, co se 3 roky zpátky stalo, i když si svůj trest už odpykal? A co jejich okolí, které se jim snaží určovat, jak by se měli chovat?

Když se Beth seznámí s Chasem nemá ponětí o tom, kdo je, ale už je pozdě. Chce naštvat své rodiče, proto tu noc udělá to, co udělá. Když se pak dozví, kdo Chase doopravdy je, už není cesty zpátky.

Kniha je příjemnou romantikou spíše pro mladší ročníky. Ale citlivě zpracovává témata ztráty, viny, vzteku a odpuštění, tím je kniha jedinečná.

20.05.2023 2 z 5

Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Poznámek mám k této knize hodně, až moc, ale, když se dostanete až na konec, zjistíte, že to bylo celé zbytečně složité a překombinované.

Prolínají se nám dvě dějové linky. Jedna se týká June a Micka a ta druhá jejich 4 dětí - Niny, Huda, Jaye a Kit.

Jejich rodiče se seznámí, zamilují, ale Mick jako známý zpěvák není zrovna rodinný typ. Mají spolu 4 děti. V životě je potkají nějaké tragické události a jejich děti se s nimi pak musejí v dospělosti vypořádat.

A celý děj vrcholí závěrečným mejdanem v Malibu, který je plný zbytečných osob, informací a do toho jsou zamotány závěrečné události rodiny Rivových. Na konci to už byl slušný chaos a naprosto zbytečný, šlo to napsat lépe.

13.05.2023 2 z 5

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Aneb jak jsem se propracovala k maximální lásce ke Cardanovi.

Krutý princ se mi nelíbil a nemohla jsem se začíst, Podlý král na tom byl první polovinu knihy stejně, ale od druhé poloviny se to začalo lámat, byl tam děj, akce, pletichy, strategie, politika a prohlubovala se romantická linka. Ve třetím díle, Královna ničeho, to celé vygradovalo a já knihu četla na jeden zátah a doopravdy se mi moc líbila, že jsem nemohla Zemi víl, Cardana a i Jude dostat z hlavy, proto jsem si hned pořídila tuto doplňkovou sbírku povídek.

Po jejím dočtení této knihy Vám okamžitě dojde, že Jude s Cardanem si byli souzení od samého začátku. Kniha je sbírka 11ti povídek, kde začínáme a končíme přítomností, a uprostřed se podíváme do minulosti. Do událostí, které utvářely Cardana.

V přítomnosti se Cardan a Jude musí vypořádat s nějakou nestvůrou v lidském světě.

V minulosti vidíme Cardana jako dítě ve stáji, nikdo se po něm neshání a on se setkává s trollí čarodějkou, která mu vypráví postupně 2 velmi podobné příběhy o chlapci, který neměl srdce.

Pak už vzpomínáme na příchod Cardana k Balekinovi, na přátelství Cardana, Nicasie, Locka a Valeriana. Na zradu Nicasie a Locka a co to zase udělalo s Cardanem. Vidíme, že Cardan Jude vnímal od samého začátku. Dozvídáme se, který z jejich momentů pro něj byl ten osudný. Vždycky chtěl, aby se mu Jude podvolila, to ale ona nikdy neudělala, až z toho začal obdivovat její sebevědomí a její nenávist se mu dostala pod kůži.

I zpět v přítomnosti se Cardan podivuje nad tím, že mu Jude zůstala, že neutekla. Chystají se vyřešit ten problém s nestvůrou v lidském světě, každý má ale trochu jiné řešení.

Kdo milujete sérii Krutého prince, i například s trnitou cestou, jakou jsem měla já, tuto sbírku povídek si musíte také přečíst. Já bych byla nejraději, kdyby byl celý příběh napsán znovu z pohledu Cardana.

12.05.2023 5 z 5

S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Začátek četby této knihy jsem nějakou dobu odkládala, cca 2 měsíce, ale jak jsem teď ráda, že jsem ji konečně začala číst a za 2 dny ji také celou přečetla.
Je to má první zkušenost s touto autorkou a tedy musím říct jedno velké wou!
Prvních 100 stránek se začítáte a mnoho věcí okolo Jasmine je nejasných, ale v momentě, kdy začnou tréninky, kniha Vás vtáhne a už nepustí. Přesně to se stalo mně.
Nezáleží na tom, zda se Jasmine a Ivan nenávidí, přátelí nebo milují, Vy je milovat budete.
Jasmine má trnitou cestu krasobruslařky a už to vypadá, že její kariéra je možná u konce, i když doopravdy ještě nezačala, ale ona se s tím nechce smířit.
Ivan naopak dokázal jako krasobruslař už vlastně téměř vše, je úspěšný a oblíbený. Jasmine je neúspěšná a nese si nálepku problematické krasobruslařky.
Navíc se nenávidí, nenávidí se, co se znají.
Co se stane, když se na 1 rok spojí jejich cesty a oni se stanou sportovním krasobruslařským párem?
Jasmine celý život usilovala o to být úspěšnou krasobruslařkou, až s Ivanem je šance, že se svému snu přiblíží, ale cesta to nebude jednoduchá, protože Jasmine se pořád ději ty špatné věci.
Nevěří si, její otec ji shazuje, okolí ji nebere, fanoušci nejsou vždy tak ukáznění, smůla se jí lepí na paty. Ivan ji učí, jak si začít důvěřovat, jak začít důvěřovat jemu a svému talentu.
V knize spolu mají tolik nádherných scén, že chcete další a další.

TOP scény - jejich společné nahé focení, Jasmine se cítí jako největší loser, Jasmine je nemocná a Ivan se o ni stará, Ivan se dozvídá o stalkerovi, Ivanovo přiznání a proslov o důvěře, Ivan brání Jasmine před jejím otcem, Jasmine a její zranění, to, jak se omlouvala Ivanovi, to, jak jsi Ivan myslel, že to byla jeho vina, přiznání, že to on chtěl brečet, když ji na tom ledě viděl, Jasmine si uvědomuje, co vlastně k Ivanovi cítí, ale ví, že po roce jejich společná cesta skončí, zjištění, že už v minulosti Ivan na Jasmine dohlížel, jejich první závod, jejich první milování, epilog.

Vím jistě, že tuto knihu si brzy přečtu znovu - dokonalá, nádherná, uvěřitelná, romantická.

07.05.2023

Podlý král Podlý král Holly Black

První polovina knihy se nesla v duchu prvního dílu, který se mi nelíbil a už jsem byla přesvědčená o tom, že se do 3., závěrečného, dílu nepustím. Druhá polovina knihy přinesla akci a trochu se začíná vyjasňovat to, co je nebo není mezi Jude a Cardanem, i když na konci knihy je to zase celé úplně jinak.

V knize se mi líbí, že Cardan se už konečně začíná chovat jako král a také se dozvídáme více o jeho minulosti a o tom, proč je takový, jaký je.

Opravdu hodně nepříjemná mi je sestra Jude, Taryn.

3. díl dočtu a uvidím, jak budu hodnotit sérii jako celek.

02.05.2023 2 z 5

První První Kiera Cass

Nejlepší díl z celé série, pocitově dávám 8/10. Byla jsem hodně překvapená, protože 2. díl se mi nelíbil a nedokázala jsem si představit, že se to ve třetím změní ... a změnilo.

Zde už je America rozhodná. Pořád divoká a pořád dělá chyby, ale už je alespoň konzultuje s Maxonem a dává mu více a více najevo, že si vybrala jeho. I Maxon jí dává najevo svou náklonnost, ale pořád tu jsou ostatní dívky, Maxonův otec, rebelové a také Aspen.

Do toho je v knize i nějaká akce a nečekané události. Zde je to opět pohádka, ale už taková propracovanější a akčnější. Na konci se toho děje doopravdy hodně a člověk je napnutý, jak to celé dopadne.

Jen by mě zajímalo, co by Maxon dělal, kdyby tam nevtrhli rebelové a on musel přímo tam říct své rozhodnutí?

03.04.2023 3 z 5

Truly Truly Ava Reed (p)

Mám ráda YA literaturu a proto se snažím číst většinu autorek a dělat si na ně názor. Navíc se mi často stává, že najdu mnohem zajímavější díla, než například píše Colleen Hoover nebo Anna Todd.

Truly je takový průměr, neurazí, nenadchne.
Na začátku se příběh pomaleji rozjíždí. Všechny postavy jsou ale sympatické. Ale hlavní zápletka je taková nijaká. Andie vlastně nemá žádný problém a Cooper problém má a tak nějak od začátku tušíme, o co se přesně jedná ...

A najednou je konec, jasný a nekomplikovaný. Přečetla jsem za půl den s přestávkami, takže pohodička, je to kratší knížka.

Další díly přečtu. Myslela jsem, že se bude rozvíjet příběh Andie a Coopera, protože tam byl potenciál, i s ohledem na nemoc její maminky. Navíc Cooper nemá vyřešenou minulost.

Ale v dalším díle se přesuneme k June a Masonovi. Jsou fajn, tak se na ně těším. Jsem zvědavá, jestli si příběh udrží alespoň tuto průměrnou laťku, uvidíme.

02.04.2023 3 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Do knihy jsem se pustila více ze zvědavosti než s nějakými velkými očekáváními. Od samého začátku na mě kniha působí, že čtu Gossip Girl kříženou s Hunger Games. Kdyby tam nebyly asi 2 peprnější scény mezi Americou a Aspenem, řekla bych, že je to pohádka pro děti, takhle je cílovka asi 12 až 15 let, nevím. Uvidíme dále. Je to příjemná pohádková oddechovka, určitě mě kniha nijak neurazila. Mám v plánu dočíst další dva díly, Elita a První, které vypráví příběh Americy, abych věděla, jak to dopadne, ale do dalších dílů této série se pak pouštět nebudu.

26.03.2023 3 z 5

Království popela Království popela Sarah J. Maas

A jsem na naprostém konci celé série. Začala jsem číst 1/3/23 a dnes dočtena poslední stránka 7. dílu. Jsem moc smutná a nejraději bych dále zůstala ve světě Aelin a jejích přátel a nepřátel.

SPOILER:
I 7. díl dával naprosto smysl a bylo poznat, jak má každou událost autorka skvěle propracovanou. Začátek byl hodně silný, když byla Aelin mučená a následně byla osvobozena. Miluji také příběh Manon. Chaol s Yrene si mě nakonec nezískali a to, že poslední velká akce Aelin byla při záchraně Anielle mi nakonec vadilo, i když jí to přineslo spojence, ale myslím, že by s ní šli tak jako tak. To, jak to nakonec dopadlo s klíči a co tam udělala Aelin mi nedává smysl, proč obětovat zničení Erawana za záchranu duše Eleny? Myslím, že by to Aelin neudělala, tak to na mě v jejím příběhu působilo. A Yrene coby zachránkyně celého světa, no nevím. A souboj Aelin s Maeve jsem nakonec čekala mnohem více epický. A například, jak se dostal Dorian z Morathu a unikl Maeve, také mi to nepřišlo moc věrohodné.

Konec jako takový všech postav se mi líbil, ale asi by se k tomu dalo dojít i jinak.

Ale celkově hodnotím ságu 10/10 a doopravdy je to jedno z nejlepších fantasy, které jsem kdy četla. Vím, že se k příběhu jednu vrátím a přečtu ho celý znovu.

15.03.2023 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Pro mě, zatím, nejlepší díl série, mám přečtené 3 a teď už čtu 4. Ale zároveň hodně smutný a emociálně náročný. Konec jsem probrečela. O to více, když už vím, jak probíhá celý 3. díl a co se stane na začátku 4. Autorka luxusně pracuje s příběhem a vše tam má své jasné místo a čas a člověk si to kolikrát uvědomí až o nějakou tu knihu dále. Miluji tento příběh.

03.03.2023 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Dávám 5 hvězdiček ze 6ti, ale pouze proto, že jsou hlavní postavy od sebe, moc spolu nekomunikují a je představeno hodně nových postav, tak pro mě bylo občas těžší se do příběhu začíst, ale i tak je to pořád hodně vysoký standard.
Mé pořadí dílů je zatím 2., 1. a teď tento 3., hned jsem začala číst 4., tak uvidíme.
Propracované to má autorka neskutečně.

03.03.2023 4 z 5