Miila komentáře u knih
Slovenské Tatry a Šmídův humor - dokonalá kombinace :-)
Tak málem jsem i já napsala nedočteno. Nakonec jsem knihu dočetla, ale jsem z ní dost na rozpacích. Zkusím ještě Žítkovské bohyně a pokud ani tahle kniha nic, od autorky odstupuji.
Nějak jsem se s tou knihou neuměla 'sžít'.
Klasika s "velkým bratrem". Velice čtivé, jedna z knížek, na kterou se nezapomíná.
Tak tuhle knížku jsem milovala jako dítě. Dodnes si pamatuju, jak jsem byla nemocná a knížku skoro jedním dechem přečetla. Příběhy byly skvělé, obrázky jsem prohlížela několikrát a nesmazatelně se mi vryly do paměti stejně, jako celá knížka.
Nemůžu si pomoct, ale po dvou stech přečtených stranách knihu zavírám a vracím do knihovny. A kdybych měla spočítat, kolikrát na těch několika stranách Anastasia zčervenala, bylo by to hodne vysoké číslo. Neodsuzuju ty, kterým se kniha líbí, pro mě to byl ztracený čas. A ten sloh je vážně děsný :-(
Kniha je vhodná pro všechny, nejvíce podle mě pomůže těm, kteří se chystají vychovávat dítě. Rady jsou jasně formulované, podpořené příklady z praxe, jasně srozumitelné. Najdete v ní spoustu situací, které velice dobře znáte a pokud ještě není pozdě, lze se z nich poučit a některých se vyvarovat. Z knihy jsem nadšená a budu se k ní stále vracet. Vřele doporučuji :-)
Asi budu jedna z mála, ale kniha mě nijak zvlášť nezaujala. Nápad byl dobrý, zpracování dvou rovin jsem přivítala, ale čtení se mi nedařilo. Tak nějak jsem byla ráda, že jsem dočetla a dojem nic moc. Bohužel.
Faaakt jsem se bavila a vuuubec mi to nepripominalo, jak to vypada u nas doma :-))))))) :-P Skoda, ze pritel necte. :-))) Doporucuju jako oddechovku, jak se rika, nejste v tom sama :-)
I já se přidávám k hodnocení, že je to jedna z nejpoutavějších a nejkrásnějších knih, které jsem měla možnost číst. A film jí opravd nesahá ani po kotníky.
Naprosto výborná knížka plná neuvěřitelných a zábavných hlášek, bravurně napsaná i pro ty, kteří historií a Francií nejsou právě nadšení. Knihu jsem si zamilovala kvůli naprosto přímému (až neuveřitelnému) přístupu hlavní hrdinky ke všemu, co ji potká. Prostě správná Češka 21. století :-))
Knížka skvělá, občas děsivá, aspoň pro mě, jako matku. Čtyři hvězdičky místo pěti jen kvůli nekvalitní korektuře, která občas ruší při čtení.
Komentáře mnohých čtenářů mě utvrzují v tom,že by bylo dobré si knihu přečíst. Každopádně bohužel patřím k tem,kteří se knihou neprokousali. Nezaujal mě styl psaní ani příběh. Film se prý dost shoduje s knihou, tak ho asi výjimečně upřednostním před knihou.
Knížka pěkná, čtivá, poukazuje na to, že zámek má své duchy a nadpřirozeno. Jen se mi zdá nedopsaná a spousta věcí nevysvětlených. Některé věci asi prostě nevysvětlíte :-)
Asi nepřispěju ničím novým. Mně se kniha nijak zvlášť nelíbila, pasáže, kde navazoval kontakt se čtenáři, byl celkem urážlivý. Konec jsem bohužel odhadla předem. Jediné, co se mi líbilo, byla postava Blanky. :-)
Dějově napínavé, ale ke konci chybí celkem podstatné vysvětlení některých věcí, takže v závěru bohužel zklamání.
Co se tyce zivota manzelky, ma to neco do sebe, komunikace je vzdycky problem at uz u manzelu nebo partneru. Z toho uhlu pohledu je to celkem k zamysleni - co vsechno reknete jinym lidem a ne vlastnimu manzelovi (partnerovi), ale jinak je ten pribeh trochu pritazeny za vlasy :-) A ta zavislost na fb je taky na zamyslenou. Cim dal vic lidi zije spis virtualni zivot plny 'to se mi libi', nez ten realny.
Děj je opravdu takový poozvolný a celkem předvídatelný, co mi ale vadí nejvíc je hromada gramatických chyb, které v knížce jsou. Ale uznávám, že to je chybou překladatele, nikoli autorky.
Bohužel tahle kniha mě vůbec neoslovila, nic horšího jsem snad nečetla. Navíc hned od začátku člověk ví, jak to celé dopadne. Odradilo mě to od dalších Simmelových knih.
Prostě úžasná knížka!!! Ze začátku to trochu trvá, než se člověk začte, ale stojí to za to!! Dodnes mi při vzpomínce proběhne po těle husí kůže :-)) Aspiruje na knihu mého srdce :-)